Докторе здравейте,
аз съм с нестандартен въпрос...
Искам да се консултирам с вас, тъй като си ползвам вашите схеми и консултации. Още като малка Кристина изяждаше по повече АМ, отколкото са приети стандартите у нас. Педиатърката не одобряваше, но аз се радвам, че ви послушах, детето е спокойно, нахранено, без никакви смущения по отношение на храненето, наддава иделано, нито повече, нито по-малко. Единственото, което за сега не права, а знам, че и вие препоръчвате и аз одобрявам е, че не давам много домашно, Но напоследък започна майка ми да й приготвя домашно. Аз не съм готвила никога
и не умея явно, защото не искаше да яде готвено от мен.
Както й да е - нямам отказана храна от готовите, никаква. Тя харесва всичко. И на майка ми вече домашните.
Кое ме притеснява - май яде много. Според почти всики около мен
Ето пример:
8.00 - 240 мл. АМ
10.30 - от скоро 150 до 180 гр. плод - без нкакви добавки, само плод.
13.00 - между 300 и 380 гр.
месно или зеленчуково пюре, съответно с жълтък, сирене и масло, които добавям към зеленчуковото. АМ не добавям.
17.00 - 220, вече спокойно и 250-60 гр. каша, като съотношението каша плод е 1:1
20.30 - 240 до 260 мл. АМ
Не е дебела, не яде тестени неща, попари, сухари, бисквити, корички, солети. Не пие сокове, шейкове и т.н. между храненията. Има стриктно 5 хранения и нищо между тях. Само вода, доста вода обича да пие. Докато се храни на столчето, пред нея няма играчки, няма ТВ, няма занимавки. т.е. не яде механично, разсеяна от нещо си, тя просто си се храни с огромен апетит, няма нужда от никакви покани и забавления.
Опитвам от известно време на обяд да давам по-малко, но тя плаче. Като се нахрани пляска с ръчички и е доволна. Когато не иска /каша най-често, понеже засища/ - немога да и сложа и грам в устата...
Много ли е количеството храна, да не й се разшири стомаха
Да не се получи в бъдеще някакво усложнение?
Чудя се дали не си тъпча детето? Но я познавам много добре.
Да няма накакъв проблем?
Дайте съвет.
Може да е смешно, на фона на злояди деца, извинявам се.
Благодаря и поздрави.