Като вид храни-всичко,което е хапвал досега.
Като начин на приготвяне-консервативен подход без остри подправки, със зехтин, разбира се. Може леко да слагате сладки и не остри подправки в умерено количество-червен пипер, кари, например... .
И разбира се подбираме храни,които му харесват.
А кашите кога се изключват. Менюто ни сега:
1. Сутрин - Ам - Хумана 3 /благодаря, че светнахте лампичката че Хуманата е хубаво мляко/ 240 мл, попара с АМ, хляб,масло, и сиране или бисквитена каша;
2. Обед - две "манджи" супа под формата на телешко варено, боб чорба, леща чорба, пилешка супа и "основно ядене" с / без месо. Вчера примерно второто беше суфле от тиквички с картоф, сварени и цвърнати на фурна с кашкавал.
3. Следобедна закуска - е тук удрям на камък - между 250 и 300 грама пресен плод, плодово пюре или компот /домашно приготвени с малко захар/, комбинирани с 40 -80 грама каша.
4. Вечер - 200 мл АМ
Въпроси:
1. Може ли да давам прясно мляко и заквасена сметана, приготвени в ядене - примерно печено пиле с картофи и моркови с мляко или сметана;
2. Може ли да давам фиде със съдържание на яйце /щото се предполага, че има и белтък/ ?
3. Съвети за следобедна закуска - кисел или нещо подобно и рано ли е да минем да вечеря и каква да бъде тя - без пържоли и пържени картофи? Все пак кога да въведа свинско?
4. Кога се въвеждат пържени ястия?
5. От кога могат да се въведат цитрусови плодове - портокал, ананас?
Червения пипер ще дам, когато си направя собствен, по простата причина , че в бг нищо не е такова, за каквото се продава. Случвала съм на червен пипер с примес на счукана керемида.