Не се ядосвам-просто вчера се зачетох... там ми е забранено да влизам по принцип (дава ми че такава тема няма)и затова трябва да логг-офф за да прочета изобщо нещо. Какъв расизъм... .
Тя може би е чудесен неонатолог. В което не се съмнявам, по отзивите,които чета.
И че е умен и начетен човек в специалността си-също може би е факт.
Но общата педиатрия (амбулаторната педиатрия) е съвсем друго нещо, и това определено е съвсем различно.
Не разбрах-за какви преходни храни на 11м възраст пишем?
От позицията на раждала в МД искам да ви кажа, че неонатологията на МД е много хвалена, но бая бебета си носят последиците на този или онзи заради немърливостта на някой си. Аз лично съм негативно настроена към Анета Попиванова, която реши че не е необходимо да ми обяснява каква бактерия е изолирана на сина ми /ентерококи разбрах по тайни канали, при раждане секцио/ и само ме уведоми, че Ц реактивния протеин му е завишен два пъти и му бият за 5 дни антибиотик.
Неонатолозите в МД се отнасят със майките , чиито деца са в интензивен сектор по-зле и от затворници - там нямаш никакво право, най-малко на информация. Ако ти кажат "Не бързайте да му давате име, щото не се знае до три дни какво ще стане" и нищо повече, сигурно се полудява от страх и безпомощност. Поводът по който го разбрах е, родилата след мен жена, чието дете беше в кома, със затруднение в дишането и токсикирано поради най-малко едномесечна вътреутробна инфекция. Да не говорим, че масовите случаи са, че специализантите действително спасяват бебетата, под "вещото ръководство" на някое светило неонатолог, който после обира лаврите. Поне моето впечатление е такова.
Ами аз смених лекарката по здравна каса - предишната беше просто фиктивна и нова ми говори за преходна храна и хранене с бульони.