Добра вечер, Докторе!
Направихме консултация на Боян с кардиолог по повод посиняване на пръстите на ръцете, устните и брадичката. Мнението на кардиолога е, че проблем със сърцето няма. Има физиологичен шум, който би трябвало да се израсте от детето. Причина за посиняването не е в сърцето и според него такава не трябва да търсим другаде щом е преходно, тоест му минава сравнително бързо.
Аз все си мисля, че трябва да се открие причината. Педиатърката каза, че ако продължава това ще прати детето за някаква проверка на кислорода в кръвта или нещо от този сорт.
Според Вас, какво друго трябва да направя?
Детето не е вдигало температура, изобщо до сега. Все същото си е, като изключим че втория път ми се струваше малко унил и отпуснат, но допускам да греша.
Това, което до тук съм забелязала, е че всичко това се случва малко след 10ч след като е ял. Не е свързано с кашлица, задавяне, плач или каквото и да е друго нещо. Първият и вторият път посиняха устенцата, пръстите и брадичката, третия път - само пръстите на ръцете. Розовият цвят се връща за около 10мин.
Педиатърката в разговор по телефона с мъжа ми е казала "Всичко това може да се дължи на зъби. Като никнат зъби се случва какво ли не, необяснимо"
С това не мога и няма да се съглася.
Ако се сещате за нещо друго, освен това изследване за кислорода, моля кажете.
Друго, за което искам да Ви питам е прослувутия вит Д, за който сте писали много.
Бях Ви обяснявала, че лявата част на гръдния кош на детето е леко издадена. Просто там където гръдния кош свършва е издадено. Не мога да го обясня и съответно не можете да ме разберете. Та сега при прегледите двама лекари, като включвам и кардиолога ми казват да започна да давам по 2капки вит Д, защото това е белег на рахит, включая леко голямата фонтанела. Това за голямата фонтанела е само на кардиолога мнение. На моите реплики, че други признаци на рахит няма и, че детето пие достатъчно АМ, ми отговориха че нищо не ми пречи да му давам по 2 капки. Аз от страх започнах да му давам по 1 капка. Прави ли са?
И последно.
Обсъждахте с Лан пенисчето на бебетата и това, че е нормално главичката да не се показва напълно. При Боян тя изобщо не се е показвала до сега. По време на баня леко издърпвам, но наистина леко до колкото си личи, че е нормалния ход на кожичката. От долу, обаче нищо не се показва, през много малък процеп излиза малко кожа, но нищо повече. Това е нормално, или?
Много Ви благодаря за отделено време!