Здрвейте докторе,
и аз имам няколко въпроса относно храненето.
Дара е на навършени 9месеца - тежи 9,375, ръст 71 см,обиколка гпава/гърди45/43см.За последния месец е наддала 485гр,родена е 3700гр.
Храним се така - сутрин 8-8,30 210 ам ,13,30 - зеленчуково пюре,домашно+жълтък200гр+АМ 90гр или съответно месно - бурканче/нямаме баби, които да гледат животни, а не ми си ще да купувам пиле наблскано с антибиотици и какво ли още не за да е по голямо/или ако е малко бурканчето130гр+150Ам. След обяд яде плодово пюре 180-200гр+АМ 100-110гр.,вечер240гр Ам.
Досега от зеленчука съм въвела тиква, моркови, картофи,броколи,спанак-не го харесва,яде го но със зор,тиквичка,пащърнак и веднъж съм давала царевица в мин количество заедно с едно месно пяре.
Месо яде заек, пуйка и пиле - в този ред.
От плодовете см въвела - круша,ябълка,банан - не се чувства добре след него и вече определено го избягвам - пресни,праскова, кайсия и маракуя от бурканче,сини сливи.
Каша давам много рядко-само в случай, че не съм била в къщи да приготвя пюре и съм нямала и бурканче.
Въпросите ми са:
1.Как сме според вас с наддаването?
2.Добри ли са количествата които изяжда, да променя ли нещо?Как е по- добре да давам по-голямо количество пюре,т.е.280гр пюре и да не давам мляко или така както е в момента?
3.Да въвеждам ли друго месо и ако да какво?А други зеленчуци и в какъв ред?
Извинете ме за дългия пост и елементарните въпроси, но днес като питах на консултацията л.л каза "всичко можеш да даваш,риба прясно мляко .......а и задължително попара сутрин - затова сме нямали още зъби
". Само дето не ми каза и с винце да я подправя и всичко щеше да е ок.