Животът по принцип е много тежък (хм, може би само моят е такъв, но не е важно), затова чета предимно фантастика и хумор.
[/quote]
Ха, някой да си пада по фантастика, на мен се ми се чудят... До 22 гълтах всяко новоизлязло книжле, от тогава насам така съм позанемарила положението, знаех автори, имена - всичко е отишло... От време на време попрочитам някое, ама... Последно четох май Николай Теллалов - Да пробудиш драконче, Царска заръка, Пълноземие. Много си ги обичам българските... Едни такива приказки за възрастни. Иначе фантастите ги харесвам заради гъвкавостта на мисълта.
Българските класици Йовков, Димитър Димов и Талев, са ми най-на сърцето.
Липсва ми Маркес... Бих прочела отново Капоти - но разказите, Хладнокръвно още ми държи влага от студентските години. Приготвила съм си Преступление и наказание на Достоевки, но кога да стигна до него.
От по-новите - ще ми се да попрочета пак Геномът, спомня ли си някой автора...
От западните бестселъри какво е оставило у мен впечатление - Единадесет минути и Петата планина на Коелю, Мемоарите на една гейша - книгата е по-добра от филма -, въпреки че са по-скоро вестникарски романчета за една нощ, въздействат...
Май ще трябва и аз да опитам с нещо хумористично, малко да се поразчупя