0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Любимо четиво!
« -: Април 24, 2008, 23:48:25 pm »
Момичета, споделете какви книги четете.
Коя интерсена книга ви е попадала наскоро и ви е харесала, или какъв род книги четете в ежедневието.

Аз скоро не съм чела нищо, всички книги, които ги имам тук на български съм ги препрочела, почнах някои немски, ама трудно ми вървят, та чета детски книжки с приказки на немски и се смея на акъла си. Попадна ми една книжка с приказки на балканските народи, в която има и български приказки, даже и за Хитър Петър.  :lol:

Преди за ежедневието много обичах да чета криминалните романчета на Джеймс Хадли Чейс. Много увлекателно пише и ми харесваше това, че никога не можеш да предречеш края. Автора с удоволствие, съвсем накрая убиваше и главния си герой. Много книги имам от него, като се върна лятото у дома ще се снабдя и с нови.

На мен лично, сладникавите любовни романчета, не са ми по вкуса. Тези дето изживяват цяла драма, докато накрая разгеле се целунат и книгата свъши. Аз и такива сериали не гледам.

Интересува ме някоя нова, хубава книга, нещо интересно.

Айде, споделяйте. :D :wink:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Re: Любимо четиво!
« Отговор #1 -: Април 25, 2008, 07:59:15 am »
Преди четях мнооого. Ставах и лягах с книгата. А като дете вечер (като ме караха да си легна) се криех под завивките с едно фенерче(от тези дето се зареждаха в контакта направо) и четях докато спре да свети :D Затова и си докарах късогледство и сложих очилата :lol:
 Преди години , по настояване на бившия ходих да работя в чужбина, а там НЯМАШЕ КАКВО ДА ЧЕТААА! И неясно за мен как стана, но отвикнах да чета :( Това се задълбочи, особено последните години - замествам четенето с висенето на компютъра.
 От време на време обаче ми попада интересна книга и не и прощавам :lol:
Вчера колежка ми донесе една : "Секс, любов и други глаголи" на Михаела Петрова.
 Леко циничен и много откровен поглед върху съзнанието на българската жена. Снощи я започнах и изглежда обещаващо интересна и различна :wink: Ще пиша  пак за нея след като я прочета.

*
« Отговор #2 -: Април 25, 2008, 09:45:51 am »
Ох, и аз го имам този проблем. Така че всичко споделено и на мен ще ми дойде добре... Ще взема да я потърся тази книга на Михаела Петрова, звучи обещаващо, пък и ще поразгледам за нещо друго... , че изпитвам вълчи глад за нещо стойностно за четене...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #3 -: Април 25, 2008, 10:01:11 am »
Оси, честно казано в момента съм изключително разочарована от книгите, които се продават на бг пазара :? Фентъзи, фантастика, Коелю  :(, кримки (сравнително долнопробни), с две думи - трудна работа.

Последното ми отркитие е Харуки Мураками, ето това четох за последно http://www.book.store.bg/c/p-p/m-469/id-11213/kafka-na-plazha-haruki-murakami.html и да ти кажа честно, доста ми хареса.

Иначе в момента с удоволствие си препрочитам Стрихнин в супата, смея се за лека нощ, и съня бяга ли бяга  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #4 -: Април 25, 2008, 10:49:01 am »
О, колко обичам книги... Но нещо ги позарязах от известно време. И аз като Дани се криех под завивките да чета. Последно изчетох четирите книги на Дан Браун, а преди това всички книги на Хейли. От Хейли съм очарована.
Осианка, понеже последно време нямам много възможност да си купувам книги, съм си свалила доста от нета. Ако искаш книги на бг, мога да ти пратя, да си ги четеш на компа (става, доста изчетох така). Пусни ми само мейл и го имаш  :wink: Събрала съм доста на Емилио Салгари и на Карл Май. Имам и приказки на Братя Грим дори  :lol:
*

Osiana

• 4888
« Отговор #5 -: Април 25, 2008, 10:58:26 am »
Благодаря, че се включихте.
Искам да си понакупя няколко хубави книжки като дойда, та да имам какво да чета.

Мими, майла ми го има в профила, благодаря, макар, че не ми се чете на компа, а си искам книга, вечер преди да заспя, да си почета.

Рали, на каква тематика е тази книга, за супата?

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #6 -: Април 25, 2008, 11:04:50 am »
 Ами аз в момента се мъча с една книга на Робърт Лъдлъм /"Горещата конспирация"/. Иначе го харесвам, но тази е тооолкова тягостна.
 Чета всичко.И изобщо почти целият ми ден минава в четене на нещо.Дори пред тв сядам със списание, защото тия реклами вече имам чувството , че са по половин час  :x !
 Харесвам много Стивън Кинг, Артър Хейли, но пък и с удоволствие чета исторически романи.Единствено не мога да чета любовни романи.
 Книгата , която ми даде голям зор беше "Доктор Живаго".Е, тъпа ли съм , не знам, ама така и не разбрах защо тази книга е нарочена за класика.
 Една от любимите ми книги е "Хляб по водите" на Ъруин Шоу.
 Съгласна съм с Рали, че пазарът  е доста беден откъм стойностни книги.За това никога не пропускам да преровя сергиите със стари книги, толкова съкровища съм си намерила там.
 Темата много ми харесва, Осиана, и с удоволствие ще надзъртам тук!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #7 -: Април 25, 2008, 11:07:26 am »
Жекова, и аз така правя, навъртам се по сергиите със стари книги. Какви съкровища наскоро си намерила там, че и аз да ида да ровя? :lol:

*
« Отговор #8 -: Април 25, 2008, 11:09:13 am »
Мими, майла ми го има в профила, благодаря, макар, че не ми се чете на компа, а си искам книга, вечер преди да заспя, да си почета.
Ами добре  :D Ако все пак решиш нещо, свиркай  :wink:, ще изровим нещо което не си чела.
« Отговор #9 -: Април 25, 2008, 11:11:57 am »
Рали, на каква тематика е тази книга, за супата?

Оси, сборник с разкази на Уудхаус, има с Устър и Джийвс, има за клуба на Търтеите, има за г-н Мълинър и неговите племенници :lol:

Много свеж английски хумор, който няма нищо общо с мистър Бийн (и слава богу)  :lol: :lol: :lol:

Ето и линка http://www.book.store.bg/c/p-p/m-469/id-16169/naj-dobroto-ot-p-g-udhaus-strihnin-v-supata-i-mnogo-drugi-istorii-zhechka-georgieva.html

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #10 -: Април 25, 2008, 11:15:28 am »
Ами добре  :D Ако все пак решиш нещо, свиркай  :wink:, ще изровим нещо което не си чела.

Ааа, Мими, пращай. Нищо че е на компа, ще чета и тук, като имам време.  :D :lol:

*
« Отговор #11 -: Април 25, 2008, 11:18:53 am »
Ааа, Мими, пращай. Нищо че е на компа, ще чета и тук, като имам време.  :D :lol:
Добре  :D Май ще ти пусна всички, а ти ще си избереш какво да четеш.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #12 -: Април 25, 2008, 11:21:53 am »
Мен ме е хванала носталгията, и скоро прочетох "Вчера", по култовия бг филм. Върнах се назад в годините, а сцените изникваха пред очите ми. Особено някои определи реплики, сцени, толкова свежи и живи във времето. Сякаш чувах гласовете на актьорите. Разтоварващо преди сън.  :wink:

Също скоро прочетох част от разказите на Йовков, специално си купих но интернет новото издание. Сториха ми се толкова разрични, в сравнение с преди. Ценностите, за които той говори, като че днес вече ги няма :(. Друго време, друхи хора, други идеали. Обаче има поука!

В последно време се запалих по интернет търговията с книги, и си набавих доста книжки, много от които са класика.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #13 -: Април 25, 2008, 11:31:19 am »

Книгата , която ми даде голям зор беше "Доктор Живаго".Е, тъпа ли съм , не знам, ама така и не разбрах защо тази книга е нарочена за класика.

Жекова, и аз тази книга я прочетох направо насила, нищо не разбрах от нея, нито пък защо се причислява към съветската класика. Така че споко, не си сама  :D
Осиана, ако пък искаш българска литература за свободното време пред компа, виж www.slovo.bg .Имат добър архив от различните периоди.
А тук има и преводна литература www.litclub.com
« Последна редакция: Април 25, 2008, 11:36:37 am от kapka_lubov »
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #14 -: Април 25, 2008, 11:35:20 am »
Жекова, и аз така правя, навъртам се по сергиите със стари книги. Какви съкровища наскоро си намерила там, че и аз да ида да ровя? :lol:
Последните ми книги от сергийка са "Двете Диани" -2 част на Дюма/едвам я намерих, в книжарниците просто я няма/, "Вечната Амбър" и "Мъртвите сибирски полета"-двете части.
« Отговор #15 -: Април 25, 2008, 14:10:34 pm »
"Мъртвите сибирски полета" и "Скитникът евреин" са единствените книги, които не можах да дочета докрай - много тягостно ми беше докато ги четях. Затова пък съм заклета фенка на Е.М.Ремарк и Джером К. Джером  :lol:
Ето още един линк, с доста богата библиотека за четене на компа:
http://www.chitanka.info:82/

*
« Отговор #16 -: Април 25, 2008, 14:53:10 pm »
Дани, и на мен Ремарк ми е любимец :D Друг любимец ми е Дж. Клавел, обожавам да чета книгите му. "Тай Пан" и "Търговска къща" съм ги препрочитала няколко пъти. Имам цялата сага с изключение на "Вихрушка" -  така и не успях да намеря втората част. Харесвам Зола, Дюма, Хейли, Де Мил, Гришам, Арчър. За тези се сещам в момента.
Иначе чета почти всичко и по много, като се започне от класиците  та до фентъзито :D Сега съм на вълна Джеймс Ролинс - развлекателни, лесни за четене и така написани, че по някое време започваш да се питаш дали не е възможно в действителност да се случват такива неща. Миналия ден си купих 8-ма негова книга, още не съм я започнала, но предишните не са ме разочаровали.

А ако някой харесва да чете интересни теории за историята и сътворението на нашия свят, без да е фантастика, горещо препоръчвам "От кого сме произлезли" на проф. Мулдашев - безкрайно интересна за мен книжка! http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=13050

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #17 -: Април 25, 2008, 15:56:40 pm »
Животът по принцип е много тежък (хм, може би само моят е такъв, но не е важно), затова чета предимно фантастика и хумор.

Напоследък четох "Платон и птицечовката влизат в бара".
Имам поредица от Вили Брайнхолст, която не ми омръзва да препрочитам. Невероятен хуморист. Не знам защо не е много популярен в България.
Препоръчвам и стиховете на Хемингуей за повдигане на духа (но само стиховете му, останалото съм го прочела веднъж в ранното детство и още ми държи влага :)).

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #18 -: Април 25, 2008, 16:20:35 pm »
Имам поредица от Вили Брайнхолст, която не ми омръзва да препрочитам. Невероятен хуморист. Не знам защо не е много популярен в България.

ааааа, ало мамо, ало татко!  :lol: не е популярен, щото е издаван отдавна. ти кои книжки имаш от него?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #19 -: Април 25, 2008, 16:22:51 pm »
ааааа, ало мамо, ало татко!  :lol: не е популярен, щото е издаван отдавна. ти кои книжки имаш от него?
Еее, вярно бе! Тези и аз ги имам/ бяха някаква поредица/. Мама ми ги купи ехей преди колко години. Спомням си , че бяха много забавни!