Авара, никаква агресия не изпитвам. Даже съм много дружелюбна и любезна. Ако изпитвах агресия, щеше да го усетиш по-осезаемо, повярвай ми. Аз проблеми нямам, защото съм си направила труда да се информирам подробно за някои неща и различавам достоверната и доказана информация от плявата и свободните интерпретации. Много момичета, обаче, все още не са успели да се информират и постинги като твоите, спокойно могат да ги подведат.
Мнение може да изказва всеки, но ти правиш някакви медицински заключения, което може да застраши нечие здраве. Това не мога да го допусна, съжалявам ако не ти харесва. Никак даже не съм консервативна, напротив, възползвам се от съвременните методи на лечение с най-голяма радост.
Що се касае за теорията за възникване на поликистозни образования в яйчниците, съм съгласна, че понякога са следствие на хиперстимулация и т.н. Но ако прочетеш внимателно предния си пост, ще видиш, че си написала нещо съвсем друго. Ти откъде разбра, че половите контакти влияят на кистите? Някакво проучване ли направи, дисертация ли защити? Питам, защото позволявайки си да публикуваш подобни твърдения е редно да ги подкрепиш с факти. Сега ако те прочете някое случайно попаднало подрастващо момиче, ще се юрне да прави секс, за да се предпази от кисти. Не че има нещо лошо в секса
Вярно е, че има лекари, които спекулират, това е ужасно, но на база това, да твърдиш, че проблемите били лесно решими, ами извинявай, ама това са глупости. Колко лесно решим е моя проблем, след като съм без тръби, а? Дори т.нар. психологически фактор - колко лесно според теб се преодолява? Имаш ли информация по този въпрос? И като не става по естетсвен път и е на психична основа, какво? Да си седят вкъщи момичетата и да чакат с години на провидението ли? За да се разбере в крайна сметка, че е на психична основа, трябва да се направят нужните изследвания, за да се отхвърлят физиологични проблеми, не мислиш ли? Или може би смяташ, че по интуиция се открива психогения стерилитет? Хайде стига вече! Нали трябва да се докаже, че има или няма проблем? Това става само в клиниките по стерилитет. Само че повечето жени стигат дотам, след като дълго време са се мотали по квартални гинеколози. Е тогава вече, и да са имали лесен проблем, той се е задълбочил. Да обяснявам ли още някои работи или вече се досещаш как стават нещата?
В България хората с репродуктивни проблеми не са от вчера толкова много. Просто последните години се заговори открито по този проблем. За сравнение, ще ти кажа, че в Щатите цифрата е в милиони.....Лечението на стерилитета не се изразява само в хирургични интервенции. Моля ти се, направи си труда малко да попрочетеш, па тогава да говориш!
И стига с тия лесни проблеми, които според теб, сами усложняваме, че е обидно!