0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: искам бебе
« Отговор #40 -: Май 13, 2008, 11:28:37 am »
Благодаря на всички!!!!
Много сте мили!!!!
Последната спермограма е правена януари - 38% барзо и слабо подвижни!
Казаха, че нямаме шансове по естествен път!
Спряхме цигарите, спряхме алкохола - всичко, само и само да стане, ама.....
Инсиминациите ги правихме в клиниката на Щерев - препорачаха ни я като най-добрата!
Имам записан час и при Стаменов, но чак за ноември - не ми се чака до тогава!!!
Винаги има шанс , мила! Мин. година най - ненадейно забременях с много лоши показатели на спермограмата , препоръчваха ни АРТ.Миссед за съжаление. Колко ви е морфологията по Крюгер? А мъжа ти пие ли нещо - антиоксиданти , витамини за подобрение ?
*
« Отговор #41 -: Май 13, 2008, 11:46:22 am »
Крюгер сащо не беше много добър - под допустимите стойности, но не помня точно!
Пие горкият какво ли не - витамини, антиоксиданти, Трибестан, билки....
Тия дни ще прави пак спермограма - да видим дали има подобрение!
А ти по естествен път ли забременя?
*

petia_olq

• *
  • 27
  • Вярвай силно в това което искаш и то ще се сбъдне
« Отговор #42 -: Май 13, 2008, 18:03:05 pm »
 :)здравейте и аз съм от скоро във форума и много ми харесва.Наистина има много полезна информация.Може ли и аз да споделя нещо с вас?И аз искам много бебче ние сме го решили вече обаче той иска да изчакаме още малко,но аз искам да е скоро и това голямо желание ме изгаря.Като видя бебче и направо се разтапям.Имам много въпроси,но ще ги задавам друг път,а сега ви моля да стискате палци и следващият път да ви зарадвам с две чертички. :balk_105: :balk_102:
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #43 -: Май 13, 2008, 18:14:20 pm »
DORI87,  :welcome_1:
дано скоро се похвалиш с  :bfp:
07.10.2009
*

petia_olq

• *
  • 27
« Отговор #44 -: Май 13, 2008, 19:03:45 pm »
 :balk_105:Благодаря много за пожеланието Power и дано скоро има :bfp1:.Искам да попитам понеже работя в хранителен магазин и точното ми работно място е една голяма хладилна стена която зареждам,че въпроса ми е дали този стут може да ми попречи?Макар и 3-4 градуса си е студенко,а и от време на време дигам тежичко.За последното ме е страх ,ако забременея и незнам още да не стане фал или то в началото не пречи.Не е много тежичко,но има няма 20 килограма?Малко се притеснявам като питам такива неща,защото сигурно ще има хора дето ще кажат па тая кви неща пита ама искам да се предпазя от проблеми. :ask:   
*
« Отговор #45 -: Май 14, 2008, 07:25:58 am »
Дори,не се страхувай от това.Аз работя във верига супермаркети и 6 колежки,които зареждат и хладилната и другите регали са бременни даже една роди и чакаме тази седмица още една да роди.. :)Ти бъди щастлива и се пази,гледай да не се претоварваш и всичко ще бъде наред :)
« Отговор #46 -: Май 14, 2008, 08:42:57 am »
Фатална , здр :)
Не не ми е правена проходимост на тръбите!
Знам, че трябва , но как да си пойскам?!
И без друго само и казвам това , онова на гинеколожкта ми..Вече ми е неудобно :(
Все едно, че знам повече от нея...
Затова се оставям изцяло в нейни ръце..Все пак тя е лекаря.Да ти кажа честно писнами да се интересувам допълнително и да чета това онова....Убедих се, че колкото повече чета и се интересувам , нещата толкова повече се усложняват...
Може и да не съм права , но за сега е това ...
Спирам да го мисля!
Тя ме уверява и казва, че е сигурна , че ще стане бебето .Просто въпрос на време и постоянство отностно прекоръките й...
И така ;)
Стискай палци  :wink:
url=http://www.azibebe.com][/url]
*
« Отговор #47 -: Май 14, 2008, 09:40:16 am »
Здравей Наде,
Не е лошо да я направиш тази проходимост на трабите!
Аз съм я правила, не е много приятно, но се преживява!
Така шансовете се увеличават - и най-малките отклонения се виждат (иначе няма как) а и течността е подхранваща за средата в която ще се захване яйцеклетката и в следващите 2 месеца има големи шансове! :D
Не трябва да се притесняваш да искаш да ти я направят - живота и здравето са си твои!!!Мечтите също!
Най-добре в клиника за репродуктивно здраве!
Успех!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #48 -: Май 14, 2008, 10:32:01 am »
Наденце, за съжаление има много лекари на които ти трябва да им казваш какво да се прави. Но проходимоста на тръбите е задължително да се провери преди прием на лекарства за стимулация на ову. Точно сега и точно аз няма да ти обяснявам защо, че напоследък се оказвам лош пророк. Нека някоя друга девойка ти обясни.
А поне ще те следи ли по време на стимулацията? Трябва да се направят няколко фоликулуметрии по време на цикъла, за да се види как реагираш. И дали в крайна сметка се пукат сами фоликулите или както при мен беше - регресират. Това последното не е страшно, не се шашкай - има си лек и за това. Но ако просто те е оставила да си пиеш хапченцата 1,2,3 месеца - сменяй я. И търси друг специалист. Ама наистина специалист, не просто добър акушер-гинеколог.
*
« Отговор #49 -: Май 14, 2008, 11:16:49 am »
Наде смени си лекарката и се преорентирай към клиника по стерилитет. Не си губи здравето и времето при измислени лекари! Късмет!
« Отговор #50 -: Май 14, 2008, 11:25:38 am »
Pesheck ,zdr.
Благодаря за съветите!
Искам да питам - ако не си направя това прословуто изследване за проходимост на тръбите и пия хапчета(Клостолбегит)- какво ще ми стане?
Разбирам,че така с това изследване се показва ясно за какво става дума и дали трябва да се пият хапчета...Но въпреки това, вредят ли тези хапчета ?
И какво значи точно фоликуметрия? :oops:
И само да поясня, че гинеколожката ми е "специалист АГ"  :wink:
НО това нищо не значи де...и все пак
Благодаря  :wink:
url=http://www.azibebe.com][/url]
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #51 -: Май 14, 2008, 11:52:52 am »
Наденце, те всички са специалисти. Как иначе ще ти взема повече пари.
Фоликулуметрията е изследване с вагинален ехограф(уф така ли беше, за ехографа питам). И така отвътре се следи как нарастват фоликулите - има си начини да ги премерят. Пак казвам, ако не ти е предложила да те следи така, хич не ги пий хапчетата и търси специалист по стерилитет. Макар че АГ и стерилитета са свързани не са едно и също. Второто е тясна специалност, но в момента за съжаление е много актуално и всеки АГ лекар там се тика, че ние какво ли не даваме за дете.
А изследването не показва точно дали трябва да се пият хапчетата, а дали има смисъл, защото показва дали са ти проходими тръбите.
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #52 -: Май 14, 2008, 14:18:17 pm »
Наде смени си лекарката и се преорентирай към клиника по стерилитет. Не си губи здравето и времето при измислени лекари! Късмет!

И аз мисля така , щом бебето не идва по-добре е да се потърси специалист по стерилитет , а не обикновен АГ . Всичко останало е загуба на време , пари и нерви  :goodluck:
« Последна редакция: Май 14, 2008, 14:20:37 pm от krasiko »
« Отговор #53 -: Май 15, 2008, 07:48:51 am »
Nade здравей!
Преди да пиеш хапчета за стимулация непременно направи цветна снимка.Също така фоликуметрия ако все пак ги започнеш.На мен един док ми беше изписал клостил и ги пих без ЦС и отидох само веднъж на фоликуметрия (защото той повече и не ме накара) и се оказа ,че съм имала прекалено ранна О по време на последните дни от цикъла.Дойде ми на   
11-я ден доста ми се обърка всичко.Послушай съвета на момичетата и не започвай стимулация без необходимите изследвания и не забравяй ,че стимулацията форсира яйчниците!Ще ти драсна и едно съобщение на лични  :lol:
*

petia_olq

• *
  • 27
« Отговор #54 -: Май 15, 2008, 13:32:37 pm »
 :balk_64:Здравейте искам да ви попитам за овулационния календар,че нещо немога да го разбера.Знам,че не е много точен но нали трябва долу-горе да показва кога трябва да ми дойде кога съм в овулация и тн.При положение,че цикала ми е 26 дена той показва че ще ми дойде чак на 21 юни и стават 47 дена.Овулация няма само фертилни дни от 04.06-07.06 и нещо не го схващам. :balk_113:
*
« Отговор #55 -: Май 17, 2008, 10:21:28 am »
Здравей Дори,
Не е възможно да излиза така! Нещо си объркала!
Броиш от парвия ден на цикъла до деня преди да ти дойде - това слагаш като цикъл. После колко дни ти тече - 3, 5, 7 - и другите 2 стойности не ги променяш /освен ако не са доказани от доктор, че са други/ и би трябвало да ти излезе правилно. Аз го ползвам вече няколко месеца и дори овулацията ми е точна /лекарски доказана/.
Успех!!!
*
« Отговор #56 -: Май 17, 2008, 20:31:02 pm »
Здравейте момичета!
И ние правим опити за бебе, засега неуспешни :(, аз съм с нисък прогестерон и поликистозни яйчници. Стимулираме ги, но без цветна снимка, мойта лекарка ме убеждава, че е по-добре да направим направо лапаро, защото всичко щяло да се види и да се оправи на момента, но все пак си е операция и мен малко ме е страх. Моля ви дайте ми съвет.
« Последна редакция: Май 17, 2008, 20:32:49 pm от Jojo »

Това, което не ме убива, ме прави по - силна.
« Отговор #57 -: Май 17, 2008, 23:43:18 pm »
Лапароскопията си е един вид операция.А в действителност може да няма нужда от нея.Аз съм за цветна снимка първо и после,ако се наложи лапаро.И то тези стимулации трябва да се след доказана проходимост на тръбите.
Аз също доста късно,за съжаление,разбрах каква е правилната последователност на нещата и на диагностиката.Най-гадното е,че лекарите не се съобразяват и с финансовите ни възможности,защото освен всичко останало лапарото е и доста по-скъпо от една цветна снимка.
Защо не се консултираш и с друг лекар,за второ мнение и за твое успокоение.
*
« Отговор #58 -: Май 18, 2008, 16:29:15 pm »
Jojo, съветвам те да си направиш първо хидротубация или цветна снимка. Я си представи, че всичко ти е ок, което ти и пожелавам, защо аджеба трябва да минеш през лапароскопията?
Ако стимулацията ти е била предписана от същата тази лекарка, без проверка на тръбите, направо я сменяй!
*
« Отговор #59 -: Май 18, 2008, 17:39:11 pm »
Jojo, съветвам те да си направиш първо хидротубация или цветна снимка. Я си представи, че всичко ти е ок, което ти и пожелавам, защо аджеба трябва да минеш през лапароскопията?
Ако стимулацията ти е била предписана от същата тази лекарка, без проверка на тръбите, направо я сменяй!

:good_post: