0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: искам бебе
« Отговор #20 -: Април 30, 2008, 15:21:17 pm »
Не се отчайвай. Знам че отстрани е много лесно да се каже...Ще стане миличка-ние заслужаваме да бъдем майки, затова няма как да не стане.
Адски ти благодаря за подкрепата!Права си,но човек се измаря от неуспехите :( Не съм се отказала ,а и какво друго ми остава освен да чакам, но да отчаяна съм вече като че ли...
« Отговор #21 -: Април 30, 2008, 21:20:39 pm »
Момичета взех си час за гинеколог за петък в майчин дом Варна при доктор Георгиев после ще ви пиша какво е станало.Ако някои може да каже нещо за тозо доктор моля да сподели.
Стискайте палци дано всичко да ми е наред и да става най сетне бебчето.

*
« Отговор #22 -: Април 30, 2008, 22:00:27 pm »
Момичета взех си час за гинеколог за петък в майчин дом Варна при доктор Георгиев после ще ви пиша какво е станало.Ако някои може да каже нещо за тозо доктор моля да сподели.
Стискайте палци дано всичко да ми е наред и да става най сетне бебчето.
:crossfingers: а ти в петък пиши как е минал прегледа!
« Отговор #23 -: Май 02, 2008, 13:27:42 pm »
здравейте момичета ходих на доктор и резултатите не са никак добри според док имам поликистозни яйчници и направо ще се побъркам.Досега съм плакала и незнам какво да правя.Тези неща не са ми никак ясни. Моля които е запознат да ми пише.Каза ми да си направя изследвания на хормоните и на щитовидната жлеза и ще видим тогава какво ще стане.Момичета много съм притеснена лекува ли се това??? Моля ви за помощ да споделите ако някои е имал такъв проблем какво е парвил как се е ;екувал?
Благодаря ви и ви желая безпроблемно забременяване!

« Отговор #24 -: Май 02, 2008, 15:09:17 pm »
Спокойно ,с ПКЯ се забременява.Има такава тем потърси я и всичко ще ти се изясни.С подходящото лечение  всичко ще е ок.
*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
« Отговор #25 -: Май 03, 2008, 16:12:56 pm »
Здравей мила chuspito, вярвам, че всичко ще се нареди и при теб. Тук има много полезна информация и съвети, който ще са ти от полза, както и хора готови винаги да ти помогнат. А аз искам да добавя нещо, на което попаднах днес http://bebemaia.hit.bg/plan.html. Дано е от полза.
« Отговор #26 -: Май 03, 2008, 16:31:04 pm »
 :ask:
*
« Отговор #27 -: Май 04, 2008, 23:43:42 pm »
chuspito, тук си има отделен форум с много информация по въпроса, ето:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&board=6.0
НО четеш само информативно - никакво шашкане. Шашкането е вредно, разваля още повече хормоните! Важното е, че правиш верните крачки - слушай лекаря, до тук много добре. Накарай и половинката да отиде на спермограма (ако не е правил)! Успех!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #28 -: Май 07, 2008, 05:35:09 am »
Много е дълъг този период,наистина.ами то не остава време,кога да забременееш...
« Отговор #29 -: Май 10, 2008, 09:51:54 am »
Здравейте дами !
Аз също "Искам бебе"!
От една година и половина почти ..опитваме с половинката ми , но ....нищо  :(
Едва миналия месец почнах да меря температура...- но се оказа, че нямам овулация :(
Гинеколожката ми изписа -дуфастон и герикапс.Сега пък този месец при този цикъл трябва да пия Клостилбегит .Днес ми е 3ти ден от цикала и трябва да го пия от днес до 7ми ден .Или общо 5 дни.Но след като прочетох, че освен за стимулиране на Овулация, има и др странични ефекти , за който гинеколожката ми не ме беше предупредила...Нито пък бе ми направила необходимите изследания...Преди няколко минутки я потъсих и се посъветвах с нея.Сега няма да го пия, защото първо ще Ме види на видеозон , как са ми яйчниците и тогава ....
АМи това е от мен..Мн съм притеснена в момента и моля да ме Извините , ако не съм била достатъчно ясна  :oops:
Просто не мога да се начудя вече какви лекари има!И на кой може да се довериш?!Аз съм от Бургас , приемам съвети за гинеколог :wink:
И като последно да кажа на всички отчаяни като мен момичета- КЪСМЕТ и горе главата ! :wink:
Благодаря че Ви има  :balk_5:
url=http://www.azibebe.com][/url]
*
« Отговор #30 -: Май 10, 2008, 10:25:05 am »
nadetopk, здравей!

В Бургас нямаме специалисти по стерилитет и ми е много трудно да те насоча.
Единствения гинеколог, от който съм доволна е д-р Мърмърова и я препоръчвам с две ръце.
Тя ми прави фоликуметрия, пусна ми всички необходими изследвания без да се опитва да ми "лекува стерилитета" с лекарства.
Клостилбегит не се пие без да са ти проверени тръбите за проходимост.
Напоследък май лекарите го имат Клостила за панацея. :x
И още нещо... един месец липса на овулация не доказва, че имаш проблем с овулацията. Трябва поне 2-3 месеца поред да се следи.

Ако мога да помогна с нещо -насреща съм!
Успех!

« Отговор #31 -: Май 10, 2008, 12:05:37 pm »
Здравей Галли :)
Благодаря за бързия отзив !!!
Аз мисля,че нямам овулация...след толкова време опити...А съм правила хормонални изследвания и всичко ми е наред и на съпруга ми също.
НО истината е , че само един месец съм си мерила температурата....Знам, че поне три месеца трябва,да се следи за овулация- преди да ми се назначи такова лечение-за предизвикване на такава !
Но гинеколожката ми не се колеба мн мн и ми назначи веднага след първия месец да почвам с лекарствата :(
Аз нали съм си мн стриктна и изпълнителна...и почнах ...Но днес когато трябваше да вземе Клосилбегит и се спрях.Чувала съм мн отрицателни неща за него и като прочетох и упътването и ..я потърсих.
Изумена съм как може да не взима изпредвид всички тези противопоказания - като например: Не трябва да се пие ако има киста на яйчника .
А тя преди доста време( само ведъж) ме е гледала на видеозон и ми каза , че имам поликистозни образувания :(
И сега това....Вече ще откача ...Незнам какво да мисля...
Ходила съм при няколко гинеколози.И до сега не съм доволна.
Д-р Георгиев например , ми каза без никакви специални прегледи , че имам Ендометриоза !И ме лекува няколко месеца от такава- до момента в който аз не се усетих и не спрях да ходя при него и да пия хапчетата му!
И така...сега съм при друга...Опитвам се да повярвам, че ще ми помогне и вс ще е наред.Уж нищо ми няма , а пък не става :(
Знам, че е и въпрос на психическа нагласа ...
Но вече ми е трудно да я премахна тази "фикс идея" :(
И все пак благодаря  Galli  :wink:
« Отговор #32 -: Май 10, 2008, 12:08:53 pm »
 Наде , един цикъл без овулация все още не говори , че има проблем. Нормално е на всеки 12-13 цикъла , един да бъде без овулация - ановулаторен.
 Меренето на БТ и правенето на графика не е сигурен метод , а по - скоро ориентировъчен за това дали е имало овулация .Има значение как измерваш БТ - орално , анално и вагинално. Най - точна информация дава аналното измерване. Има значение по едно и също време ли я мериш , общото ти физическо състояние (настинки , стрес и др.) Фоликулометрията може да ти даде точна информация как нарастват и се развиват фоликулите и дали има овулация. С тестовете за ову също можеш да се ориентираш , но те дават инфо за нарастването човешкия лутеинов хормон (LH), произвеждан от хипофизната жлеза , който участва в регулирането на овулацията , но е възможно да има проблем - неспукване на фоликула например , което може също да те заблуди , че е имало ову.
 Аз този месец за първи път пих Клостилбегит , също като тебе от 3 до 7 ден , поради липса но овулация , но моята я няма вече няколко месеца , доказано с УЗИ.
 Не се тревожи ! Сигурна съм , че ще намериш твоя лекар.
 Добре е мъжът да пусне една спермограма в клиника по стерилитет, защото пиенето на Клостилбегита губи смисъла си  при проблем в спермограмата.
 Успех!
« Отговор #33 -: Май 10, 2008, 12:16:24 pm »
Д-р Георгиев например , ми каза без никакви специални прегледи , че имам Ендометриоза !И ме лекува няколко месеца от такава- до момента в който аз не се усетих и не спрях да ходя при него и да пия хапчетата му!
Наде , Ендометриозата не може да се установи  ей така, на пръв поглед ,чрез ехо преглед! Въпреки , че има връзка между липсата на овулация и Ендометриозата , трябват много по - задълбочени изследвания , докато се потвърди наличието и!
 Мен наскоро също ме бяха шашнали  по този повод , но като попрочетох малко повече тиу , се поуспокоих.
*
« Отговор #34 -: Май 13, 2008, 09:22:47 am »
Zdraveite,

Nai-nakraia sled dalgi kolebania se prestrashix da pisha!
Ot godina i polovina pravim opiti za bebe, no uvi - bezrezultatno!!!
Problema e pri polovinkata - nisak procent jivi i godni spermatozoidi!
Pri men, slava bogu, vsi4ko e nared!
Pravixme 2 insemenacii - fevruari i mart - nishto!!! :(
Septemvri se gotvim za Invitro!!!
Veche ne znam kakvo da pravim! Opitvam se da preodoleia psixicheskia stres, no poniakoga ne uspiavam!!! A za kapak na vsichko, okolo men samo bremenni! Ne moga da spia - napravo se pobarkvam!
Tova e za sega ot men!

От модератора: пиши на кирилица или ползвай кредор!
« Последна редакция: Май 13, 2008, 10:36:37 am от rally_pat »
*
« Отговор #35 -: Май 13, 2008, 10:07:55 am »
Вики, здравей!

Не се отчайвай и не губи надежда.
По- важното е, че сте открили проблема и той е решим.
Ин-витрото не е толкова страшно. Повечето момичета тук сме минали по този път.

Бъди силна и вярвай, че и при вас ще се случи, че и вашата мечта ще се сбъдне!

Успех, миличка! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #36 -: Май 13, 2008, 10:12:28 am »
  А колко процента са живите и годни сперматозоиди , Вики?Къде правихте инсетата?
« Отговор #37 -: Май 13, 2008, 10:27:45 am »
Здрасти Вики :)
Горе главата !Не сте само вие така, я!При това както ти пишат и другите тук - има решение и всичко ще се оправи!
Ние също със половинката ми от година и половина близо правим опити и нищо :(
Правили сме всички необходими изследвания и на мен и него- всичко е наред!
Но нестава!
Вече втори месец (след проверка и следене на темпретаура) се оказва, че нямам овулация :(
И сега продължавам с хапчета за стимулация на ову!
И на мен не ми е никак лесно.Найстина , че има мн бременни .Вчера бях при гинеколожката ми и й споделих , че също  като теб ми е мн трудно да се справя с психическия стрес....
НО тя ме увери, че лятото или есента ще имаме БЕБЧЕ  :jump12:
НЕ се отчайвай мила !
Всички ще бъдем майки ...
Само трябва повечко търпение !!! :wink:
СПОКО
СТИСКАМ ТИ ПАЛЦИ  :goodluck:
« Отговор #38 -: Май 13, 2008, 11:05:44 am »
 Наде , проверена ли е проходимостта на тръбите ти ? Причините за липса на ову могат да бъдат , както хормонални , така и тубарни.
*
« Отговор #39 -: Май 13, 2008, 11:11:41 am »
Благодаря на всички!!!!
Много сте мили!!!!
Последната спермограма е правена януари - 38% барзо и слабо подвижни!
Казаха, че нямаме шансове по естествен път!
Спряхме цигарите, спряхме алкохола - всичко, само и само да стане, ама.....
Инсиминациите ги правихме в клиниката на Щерев - препорачаха ни я като най-добрата!
Имам записан час и при Стаменов, но чак за ноември - не ми се чака до тогава!!!