0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: искам бебе
« Отговор #120 -: Август 06, 2009, 19:18:50 pm »
Нирвана,съжелявам искрено за 20те години неуспех и препятствия :( :( :(
моля се скоро да попаднеш на правилния доктор или на правилното решение за да стигнете до успеха с твойто момче - заедно!По отделно,няма смисъл,нали...
Успех от сърце
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #121 -: Август 20, 2009, 16:43:13 pm »
zdraveite na vsi4ki az sam na 24g imam priqtel ot 6 g ot 1 godina se opitvam da zabremeneq i ne stava ne smeq da spodelq na nikogo samo az i maja mi znaem za tozi problem i ve4e po4vam da se pritesnqvam moje li problema da e v tova 4e nqkolko pati sam pila escapelle za6toto lekarq mi kaza 4e vsi4ko e nared pomognete mi s nqkakav savet blagodarq vi
*
« Отговор #122 -: Август 20, 2009, 16:58:30 pm »
Причините може да са много и различни! Започни да мериш базална температура или да правиш тестове за овулация, важно е да се знае дали има такава. Направете една спермограма, но задължително в клиника по стерилитет. И ако и двете неща са ОК посетете клиника по стерилитет. Успех!
« Отговор #123 -: Август 20, 2009, 17:08:53 pm »
blagodarq ti mnogo 4e tolkova barzo mi dade savet v ponedelnik imam 4as pri ginekolkoga 6te vidq kakvo 6te kaje sled kato mu obqsnq i ottam 6te vidim kakvo da pravim za6toto ve4e se ot4aivame vzaimno s maja mi az se opitvam da go uspokoqvam no v sa6toto vreme az se pobarkvam vatre6no pri misalta 4e moje i da ne moga da imam dete
*
« Отговор #124 -: Август 20, 2009, 17:23:26 pm »
 Здравей, NANSITO!
  Щом си решила да правиш изследвания /макар да се твърди, че на твоята възраст е още рано за притеснения/, като начало ти препоръчвам да направите една спермограма. Добре е да не е в обикновена лаборатория, а в клиника по стерилитет. Нека думата "стерилитет" да не те плаши, при вас може изобщо да няма пролем, но читави спермограми се правят само там.

След това можеш да си пуснеш изследвания за репродуктивни хормони, както и да мериш базална температура и да правиш тестове за овулация, както те е посъветвала viki_vat .

Установяването на овулацията, освен по този начин, става и от лекар, ходи се в определени дни на прегледи.

И накрая, моля, пиши на кирилица, повече момичета ще четат постовете ти и ще ти отговарят.
« Отговор #125 -: Август 20, 2009, 19:41:44 pm »
извинявам се много за писането благодаря ви много за съветите вие сте новите ми интернет приятелки понеже няма с кои да споделя вие ми помагате стра6но много само с това 4е ми вдъхвате надежда 4е може да няма нищо защото ме е страх да отида в понеделник на лекар но няма на4ин мерси много
« Отговор #126 -: Август 20, 2009, 20:29:52 pm »
Здравейте и аз отдавна само чета във форума Ви и искам да ви Благодаря за полезната информация
Бихте ли препоръчали такава клиника по стерилитет или добра лаборатория за хормоналните изследвания защото и аз вече реших да взема мерки и да отида при специалисти. Година и половина неуспешни опити вече ми стигат :(

NANSITO с нетърпение ще чакам да разкажеш за съветите на доктора че и аз съм в същото полужение.
« Последна редакция: Август 20, 2009, 20:38:56 pm от tedita_a »
  #128:135549#
*
« Отговор #127 -: Август 20, 2009, 21:16:41 pm »
  Ето координати на клиники:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52

А в този форум има мнения за клиники и специалисти:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0
« Отговор #128 -: Август 20, 2009, 21:31:14 pm »
От все сърце Благодаря
  #128:135549#
« Отговор #129 -: Август 26, 2009, 16:15:29 pm »
Здравейте, аз съм нов потребител и дори не знам дали пиша в правилната тема.. :oops:
Но ето и моя случай какъв е.
Преди 6 месеца ми откриха киста,точно тогава се опитвах да забременея. заради опитите, лекаря не ми изписваше никакви лекарства, а кистата си растеше ли растеше.накарая,миналият месец ме посъветва да си направя пункция,но се оказа,че е невъзможно,защото в ксиатат ми има съсирена кръв.изписаха ми оргаметрил...И сега трябва да го пия 3 месеца.За всичките тези месеци, нито на изследвания ме изпратиха,нищо :( Чувала съм,а и докторите го твърдят, че е възможно и с киста да се забременее , но при мен вече половин година-нищо.Посъветвайте ме какво да направя и при кой специалист да отида.Омръзна ми от лъжци, които само отлагат нещата за да си пълнят джоба  :(.
Благодаря ви предварително.
*
« Отговор #130 -: Август 26, 2009, 16:32:20 pm »
 Здравей, veli p!
Пиши от кой град си, или кой от по-големите градове ти е близо, за да могат момичетата да те насочат към лекар.
*

sun-sun

« Отговор #131 -: Август 29, 2009, 16:24:08 pm »
Nirvana65,стискам ти палци,от сърце!Това,което си преживяла е наистина ужасно..Надявам се,че много скоро ще свърши твоят ужас и ще станеш най-после майка!Успех!
*
« Отговор #132 -: Септември 07, 2009, 21:06:47 pm »
To_chica не се отчайвай! Всички тук минават през мноого трудности :x явно така е решила съдбата. Ние сме с теб и те подкрепяме Не падай духом!
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #133 -: Септември 15, 2009, 14:03:23 pm »
Здравейте, аз съм нов потребител и дори не знам дали пиша в правилната тема.. :oops:
Но ето и моя случай какъв е.
Преди 6 месеца ми откриха киста,точно тогава се опитвах да забременея. заради опитите, лекаря не ми изписваше никакви лекарства, а кистата си растеше ли растеше.накарая,миналият месец ме посъветва да си направя пункция,но се оказа,че е невъзможно,защото в ксиатат ми има съсирена кръв.изписаха ми оргаметрил...И сега трябва да го пия 3 месеца.За всичките тези месеци, нито на изследвания ме изпратиха,нищо :( Чувала съм,а и докторите го твърдят, че е възможно и с киста да се забременее , но при мен вече половин година-нищо.Посъветвайте ме какво да направя и при кой специалист да отида.Омръзна ми от лъжци, които само отлагат нещата за да си пълнят джоба  :(.
Благодаря ви предварително.
Здравей
Аз имам личен опит с кистите. Преди около 10на годинки, ми бяха открили доста големичка, колкото мъжки юмрук, по щастлива случайност за мене, имаше грипна епидемия в болницата и отложиха приема ми в болницата с месец. Моята баба като разбра за какво става въпрос и по случайност беше споменала на нейна приятелка, ме посъвтва да пия Турта(това е билка), пие се по чашка на ден ако не се лъжа, след месец кистата ми беше изчезнала. Ходих на 3 различни видеозона за да съм сигурна. Опитай и ти, дори да не ти помогне няма и да ти навреди, това е билка. А, да и пий колкото е възможно по малко течности. Успех!
« Последна редакция: Септември 15, 2009, 14:08:05 pm от stertje »
<br />[/url][img]http://ticker
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #134 -: Септември 15, 2009, 14:20:19 pm »
Само моля, внимателно с рецептите. И билките могат да навредят, ако не се приемат по правилния начин и правилната доза. Това все пак не е чешмяна вода.
Колкото до кистата пий това което са ти изписали. Или потърси второ мнение. От специалист в клиника по стерилитет.
*
« Отговор #135 -: Септември 19, 2009, 22:48:21 pm »
Като чета темата оставам с впечатление, че жените масово правят ред грешки и може би не е лошо да се пусне нещо обобщено. Защо всички правят ову-тестове след 1 година опити. С ову-тестовете трябва да се започне веднага и след 8 месеца опити в овулация може да се каже, че нещо не е проблем, а иначе се губи толкова време и се започва отначало като гинеколога попита за овуто. При жени с нередовен  цикъл по- добре е с ехограф да се следи- така е най -сигурно и не се губи време. Наскоро четох, че дори и мъжете имат нужда от фолиева киселина, имат нужда от цинк- ако ще се прави бебе е редно и двамата да вземат мерки- алкохол, пушене, малко повече спорт, диета с много зеленчуци (така е най- сигурно, че всички витамини ще са налице). Звучи като бабини деветини, но моето мнение е, че повечето проблеми имат лесно решение. Например много жени имат кистички, а това е признак за свръх стимулиране на яйчниците т. е. нередовен полов живот от много стрес. Повечето заболявания са на нервна почва и българите трябва да се научим активно да се справяме със стреса.

Друг гаф е с клостилбегита, но малко жени знаят, че при продължителен прием той може да изчерпа яйчниковия запас от фоликули. Че преди това трябва да се продухат тръбите и да се прилага клостибегит само ако яйчниците реагират на лечението т. е. трябва да се прави и фоликулометрия, защото ако клостилбегита не действа , няма смисъл.

Не отричам ползата от специалисти, но аз от такива си напатих и изгубих време. Докараха ме със СПКЯ, правих се на болна две години, вдигнах диоптрите от лечение с метформин, два пъти правих хипогликемични припадъци и т. н. Оказа се че съм с перфектни показатели, а докторите си търсят шаранчета. Но мисля, че човек има какво да направи и сам и на първо място е стреса- и аз така броях дните и като откачена правех денонощно тестове за бременност, нервих се и изпадах в кризи и нищо. Сега теста съм си го забранила до 5 гестационна седмица, която при мен е малко преди следващата овулация и през останалото време не го мисля изобщо, до след 8 месеца. Тогава ще отида при Стаменов, защото само за него не съм чула лоши неща, а в паника няма да тичам по идиоти да експериментират с мен ( то не е и експеримент, защото не води до някаква информация).
« Последна редакция: Септември 19, 2009, 22:50:33 pm от avara »
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #136 -: Септември 20, 2009, 00:17:42 am »
Защо всички правят ову-тестове след 1 година опити. С ову-тестовете трябва да се започне веднага и след 8 месеца опити в овулация може да се каже, че нещо не е проблем, а иначе се губи толкова време и се започва отначало като гинеколога попита за овуто.
Защото ако започнеш веднага с ову тестове и мерене на температура, много скоро може да стигнеш до едни други клиники.... Повечето спонтанно забременели и идея си нямат що е това овулация, нито са я следяли отначало, нито каквото и да било. И си забременяват жените. Та интересно, те как улучват овуто, без да го следят :wink:

Цитат
Например много жени имат кистички, а това е признак за свръх стимулиране на яйчниците т. е. нередовен полов живот от много стрес. Повечето заболявания са на нервна почва и българите трябва да се научим активно да се справяме със стреса.
Това за нередовния полов живот нещо не го разбрах  8O Каква точно е връзката между кистите и нередовния полов живот :ask: Туй някаква нова теория ще да е... Тези кистички и свръхстимулации на яйчниците, за които говориш, се нарича СПКЯ и няма нищо общо с честотата и интензитета на половите контакти. Относно стреса - ами следенето на овулация с тестове от първия месец опити какво е според теб? Приятно развлечение и релакс ли?

Цитат
Не отричам ползата от специалисти, но аз от такива си напатих и изгубих време.
Полза от специалистите има, и още как! Без тях много момичета не биха успели в борбата си. Това че ти си попаднала на некадърни лекари, не означава, че всички са такива. Недей да правиш такива генерални обобщения. Специалисти не са всички гинеколози, както вероятно смяташ и сигурно затова ги обобщаваш. Едните са просто гинеколози, а другите специалисти по стерилитет, разликата е огромна.

Цитат
Но мисля, че човек има какво да направи и сам и на първо място е стреса.
Стреса е неразделна част от борбата със стерилитета, за жалост. Това е един омагьосан кръг, в който всички се въртим. Съгласна съм, че трябва да се опитаме максимално да го ограничим, разбира се. Дотук обаче сме с това, което можем да направим сами. От тук нататък се нуждаем от специализирана помощ.
Не разбирам как можеш да твърдиш, че повечето проблеми имат лесно решение 8O Ти наясно ли си колко всеобхватна материя е стерилитета? Ако беше лесно, мислиш ли че толкова много хора щяха да водят години тежка борба с безплодието? Това е несериозно. Да, има някои проблеми, които се решават сравнително лесно, но са малко. Някои ако се хванат навреме, също могат да се ограничат последиците им. За тази цел обаче, трябва да се потърси помощ своевременно. Не да се справяме сами. Но за жалост, в по-голямата си част причините за стерилитета са обект на продължително и тежко лечение.

Относно начина на живот съм съгласна с теб, трябва да се вземат под внимание някои фактори. За клостилбегите също си права. Но моля те, преди да напишеш нещо, помисли колко хора можеш да подведеш. Тук влизат основно момичета, които тъкмо тръгват по пътя и нямат много информация. Дошли са тук, за да я получат, нека им осигурим достоверна такава!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #137 -: Септември 23, 2009, 13:33:17 pm »
sixsens не знам откъде идва цялата тази агресия и защо е тази дицекция на постинга ми. Може би имаш някакви проблеми, но това определено не съм аз. Живеем в свободна държава и всеки е свободен да изказва личното си мнение. Това, че не го приемаш, говори, че си консервативна. Не е нова теория, че свръхстимулацията на яйчниците води до кистозни образувания- ако това се получава при предозирането на препарати за стимулация, защо да не се получава и по естестрен път- в края на краищата поликистозните яйчници не се получават от нищото. А ти откъде знаеш, че честотата на половите контакти не влияе на кистите- това твоята нова теория ли е? А проблемите си имат лесно решение, само дето някои предпочитат да пренасят отговорността за тях върху другите и тогава стават сложни , и бавни , и с цената на много лишения, защото ходенето по клиники за стерилитет струва пари, които не е така лесно да намериш, което струва нерви. И това е моето мнение, не е глобален извод. Кофти ми е да гледам , как е пълно с лекари, които спекулират с чисто женския инстинкт и карат хората да дават такива огромни суми за какво ли не, за да се разбере накрая, че не е ясно каква е причината за стерилитет, че си от двойките, които имат психологически проблеми и т. н. Наистина има двойки, които имат нужда от хирургическа интервенция, но с такъв мащаб, с какъвто се случва в България, това не е нормално и в голям процент е спекулация с голямото желание на хората да имат дете.
*
« Отговор #138 -: Септември 23, 2009, 20:52:34 pm »
sixsens, ... А ти откъде знаеш, че честотата на половите контакти не влияе на кистите- това твоята нова теория ли е?
avara, питаш, все едно казаното от теб е утвърдена теория или всеизвестен факт. Този твой въпрос не подкрепя на твърдението ти с нищо. Защити си тезата или просто не подхвърляй такива обобщения, защото някои момичета ще вземат наистина да повярват. А това вече е опасно и за здравето им, и за психиката им.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #139 -: Септември 24, 2009, 01:32:09 am »
Авара, никаква агресия не изпитвам. Даже съм много дружелюбна и любезна. Ако изпитвах агресия, щеше да го усетиш по-осезаемо, повярвай ми. Аз проблеми нямам, защото съм си направила труда да се информирам подробно за някои неща и различавам достоверната и доказана информация от плявата и свободните интерпретации. Много момичета, обаче, все още не са успели да се информират и постинги като твоите, спокойно могат да ги подведат.
Мнение може да изказва всеки, но ти правиш някакви медицински заключения, което може да застраши нечие здраве. Това не мога да го допусна, съжалявам ако не ти харесва. Никак даже не съм консервативна, напротив, възползвам се от съвременните методи на лечение с най-голяма радост.
Що се касае за теорията за възникване на поликистозни образования в яйчниците, съм съгласна, че понякога са следствие на хиперстимулация и т.н. Но ако прочетеш внимателно предния си пост, ще видиш, че си написала нещо съвсем друго. Ти откъде разбра, че половите контакти влияят на кистите? Някакво проучване ли направи, дисертация ли защити? Питам, защото позволявайки си да публикуваш подобни твърдения е редно да ги подкрепиш с факти. Сега ако те прочете някое случайно попаднало подрастващо момиче, ще се юрне да прави секс, за да се предпази от кисти. Не че има нещо лошо в секса :D
Вярно е, че има лекари, които спекулират, това е ужасно, но на база това, да твърдиш, че проблемите били лесно решими, ами извинявай, ама това са глупости. Колко лесно решим е моя проблем, след като съм без тръби, а? Дори т.нар. психологически фактор - колко лесно според теб се преодолява? Имаш ли информация по този въпрос? И като не става по естетсвен път и е на психична основа, какво? Да си седят вкъщи момичетата и да чакат с години на провидението ли? За да се разбере в крайна сметка, че е на психична основа, трябва да се направят нужните изследвания, за да се отхвърлят физиологични проблеми, не мислиш ли? Или може би смяташ, че по интуиция се открива психогения стерилитет? Хайде стига вече! Нали трябва да се докаже, че има или няма проблем? Това става само в клиниките по стерилитет. Само че повечето жени стигат дотам, след като дълго време са се мотали по квартални гинеколози. Е тогава вече, и да са имали лесен проблем, той се е задълбочил. Да обяснявам ли още някои работи или вече се досещаш как стават нещата?
В България хората с репродуктивни проблеми не са от вчера толкова много. Просто последните години се заговори открито по този проблем. За сравнение, ще ти кажа, че в Щатите цифрата е в милиони.....Лечението на стерилитета не се изразява само в хирургични интервенции. Моля ти се, направи си труда малко да попрочетеш, па тогава да говориш!
И стига с тия лесни проблеми, които според теб, сами усложняваме, че е обидно!
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 01:49:15 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!