Здравейте!
Казвам се Невена, на 20г. съм. От 7 годишна съм с очила, започнах с по-малко от диоптър, като от година на година се увеличаваха и сега съм с -5 и -5.5 късогледство. Мисля, че от около година вече не съм качвала диоптри, а очната лекарка, при която ходя от малка, ми каза че трябва да навърша 20, тогава обикновено спирали да се покачват и може да се оперирам. Може би този момент вече е настъпил, но според други тази възраст е 26-27г. Дали зависи от човека? Според вас дали моментът вече е подходящ, или трябва да изчакам още? Също така ме интересува какви могат да бъдат проблемите при нормалното раждане след такава операция - просто силни болки в очите заради напъните, или нещо далеч по-сериозно...? Същото важи и за вдигането на тежко? Знам, че съм млада и още не ми е времето да раждам (а и не съм тръгнала да ставам културистка
), но от друга страна никак не ми се чака да родя, за да си направя операция на очите, от 13 години съм все с очила или лещи, дори не мога да си спомня какво е да виждаш със собствените си очи, без непрекъснато да опипваш около себе си за очилата или да ходиш слепешката... Всички вие, които сте се оперирали, можете да разберете отлично моето нетърпение да прогледна истински... Иначе не ме е страх от операцията, нито от гледането в червената точка, нито от възстановяването - скачала съм с бънджи, след това преживяване вече нищо не ме плаши
Предварително благодаря за споделените мнения и препоръки!
P.S. Писах мейл и на д-р Пешева, доста я похвалихте (изчетох цялата тема преди да пиша), попитах я горе-долу същите неща, ако не ми отговори до края на седмицата мисля направо да ходя и да си записвам час за преглед. Но все пак исках да чуя и вашето мнение.
P.P.S. Ето и скока ми с бънджи, ако ви е любопитно.
http://vbox7.com/play:ba65a2a9