Здравейте!
Аз също имах късогледство- 4.75/4.50 и близо 10 години съм носила очила. Въпросът за лазерна корекция се беше загнездил в съзнанието ми от доста време, но така и не се решавах - едно от страх, а и финансово. И така докато не се намеси мъжът ми. Преди около година случайно в Интернет видял реклама на световно известна клиника в Истанбул. Обадих се, оказа се доста по-евтино и най-големият им коз беше издаването на пълна доживотна застраховка на очите, като ми обясниха, че по този начин те се ангажират да се грижат за очите ми доживот, и каквото и да се стане то си е за тяхна сметка, било то прегледи или повторна корекция. Навих се! Преди 8 месеца ми направиха корекция. Държа да споделя, че съм страшно доволна. Момичето, с което говорих по телефона тогава се оказа шефката на клиниката, която перфектно говореше български. Тя организира абсолютно цялото ни пътуване ( мъжът ми беше с мен ), резервации в хотел и т.н. Когато пристигнахме в града ни посрещнаха с луксозен микробус и ни заведоха в клиниката, където ни посрещна много мила жена, също от България. Направиха ми един куп изследвания и един изключително подробен преглед, който беше с продължителност около 3 часа. Оказа се, че съм подходяща за корекция. Към 17ч. ми направиха самата корекция, по време на която не почувствах никаква болка или дискомфорт, а въпросната жена, седеше до мен, държеше ми ръката и ми обясняваше подробно какво точно се случва по време на всеки един етап от процедурата. Вечерта ни заведоха в хотела, който беше на 20 метра от самата клиника. На следващият ден трябваше да отида на контролен преглед. Оказа се, че диоптрите ми са 0/0. Не мога да ви опиша как се почувствах. Веднага попитах къде наблизо има детски магазин, защото искахме да купим нещо на детето си. Тогава шефката на клиниката ( която също има малко дете ) ми каза, че и те със съпругът си ( собственикът на клиниката ) ще излизат да пазаруват за детето си, и ни покани да отидем с тях. Аз бях малко притеснена, но съпругът ми се съгласи. Заведоха ни в най-големият мол на Балканите. Беше наистина красиво. До момента, в който не седнахме да изпием по кафе. Ние се почувствахме изключително неловко, защото те не ни позволиха да си платим сметката, която беше солидна. Отговориха ни " Вие сте наши гости!". След като се върнахме обратно в клиниката, ни се искаше да разгледаме забележителностите на Истанбул и попитахме как да стигнем до някои от по-известните. Дамата ни отговори : " Не се притеснявайте, само да проверя програмата на шофьора. Колегите ми ще ви заведе. А ако той няма възможност, мъжът ми лично ще ви закара." Не мога да ви опиша как се почувствах-лично собственика на клиниката ще ни заведе на разходка! Оказа се, че шофьорът е свободен и заедно с жената, която говореше български език цял ден ни разхождаха из Истанбул, като отново не ни позволиха да си платим входните такси на нито един обект. Отново ни казаха " Вие сте гости!". Вечерта трябваше да си тръгнем, и на двама ни изобщо не ни се искаше да се прибираме. Шофьорът ни взе от хотела и ни заведе на автогарата, остана с нас докато не отпътуваха, а от клиниката всички ни изпратиха като стари приятели.
Наистина не мога да ви опиша колко хубаво беше всичко.
Въпросната клиника се казва EyeSTAR LASIK Institut. Видях, че тук доста сте я коментирали, но все пак исках и аз да споделя своите преживявания!
Поздрави и успех на всички, на които им предстои процедурата!