Момичета, разбирам притесненията ви около проблема с полипите и затова реших да споделя преживяното от мен. При извършване на изследване /хистеросалпингография - вкарване чрез малък катетър на специален разтвор в кухината на матката и оглед на повърхността и стените й с ехограф, което дава и известна информация за проходимост на тръбите/ през май т.г. ми откриха полип. Моят лекар ме насочи към негова колежка, която е специалист в областта на лапаро- и хистероскопиите. Лекарката ме прегледа на ехограф в първите дни след приключване на цикъла и също видя полипа на повърхността на стените на матката /самата тя уточни, че полипите не винаги се виждат на ехографски преглед/Определихме дата за хистероскопията в началото на юни, но цикъла ме изненада със закъснение /манипулацията се прави най-късно до 10 ден на МЦ. Това наложи отлагане с 1 седмица. Самата хистероскопия не е толкова страшна, колкото мисълта, че предстои оперативна намеса. Направиха ми я със спинална упойка.Манипулацията продължи около половин час. Впоследствие имах поносими болки /не съм ползвала болкоуспокояващи/ и леко кървене. Престоях в болницата през нощта и на другия ден ме изписаха.Хистологията показа, че полипа е доброкачествен и със жлезиста структура/второто не било особено добре, защото такива полипи били склонни към рецидив/. След операцията имах доста голямо закъснение на следващия МЦ - цели 40 дни, но после се регулира. Съветът на лекарката беше да се предпазвам от забременяване 2-3 месеца, за да се възстанови лигавицата на матката.
Дано съм била полезна с горната информация. Успех на всички!!!