Вили непременно ще пиша какъв е резултата от снимката - аз си споделям с вас всичко - нали сме приятелки
Гардже, да знаеш, че не боли
(само дето на очите страха са големи)
Сега ще обясня по-подробно: Значи ляга се на легло, което в края си има два държача (ако мога така да ги нарека) за краката.
След това докторката поставя спекулума във влагалището (метален инструмент наподобяващ човката на пате) с него разтваря влагалището за да види добре цервикса.
Сега доколкото усетих ми се струва с нещо почисти и дезнфикцира мястото.
След което постави дълга метална тръбичка (на единият си край тръбичката имаше бутало като спринцовките) .Като постави този инструмент съвсем малко ме заболя.
После изчакахме две, три секунди, докато се зареди апарата(ренгена) докторката даде знак на момичетата които бях зад апаратурата да снимат.
И в този момент започна бавно да инжектира контр. вещество Тогава почуствах, че нещо хладничко (като вода) преминава през мен. Беше като промивка. Въобще не ми беше неприятно. Напротив бях се отпуснала и гледах с интерес на монитора какво се вижда.(Аз по време на менструация имам много силни болки на втори ден, а сега всичко ми се стори само като едно леко напрежение в матката.)
Докторката беше внимателна, непрекъснато ми обясняваше какво прави.
АЗ успях да видя формата на матката и тръбите ( ама ми се сториха много тънички и с много извивки) както и да е моята докторка в четвъртък ще ми разясни. Само търпение да имам
След това изчаках пет минути отвън ( вече облечена) и после пак ме извикаха. Този път застанах права на ренген апарата ( беше друг модел). Като чорапогащника ми беше доста запасан
( така искаха за да не се облъчва допълнително таза). Искаха просто да видят дали течността се е изляла в коремната кухина (пространството между стомаха и червата). Дадоха ми и превръзка да си сложа и ме предупредиха че може да имам малко кръв един два дена.
Е, това е процедурата - да знаете момичета няма нищо страшно
Бъдете смели, не отлагайте. Наистина снимката може да ви даде много отговори.
А и казват че цветната снимка има терапевтична цел и шанса за забременяване е по-голям.
Макар че аз като се позамисля ми се ще този месец да не забременявам - просто малко съм скептична, нали приемах антибиотик и си мисля че е малко опасно.
Но ще пробвам все пак - знам ли
Може пък и да стане и всичко да е наред