0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Molq vi komentiraite grafikata mi
« Отговор #140 -: Януари 06, 2009, 22:49:34 pm »
Аз още преди празниците и ги бях описала в мойта темичка с графиката.Всички хормони бяха добре,без тестостерона.Той беше по-висок.Утре съм на лекар и ще видим,но наистина много ме притеснява тази висока БТ.Дано поне нямам кисти.... :balk_144:

*
« Отговор #141 -: Януари 07, 2009, 00:28:34 am »
Настоявай!!!!Имаш право! Това са си твойте резултати и те са длъжни да ти дадат копие от тях,пък ти какво ще правиш с резултатите си е твоя работа не тяхна,кажи им че искаш да ги покажеш на доктора си в БГ  8)
Ей Фибчо златна си :D това си е супер идея ще кажа точно това че ми трябват, защото искам да ги покажа на моя доктор. Браво за това пък хич и не бих се сетила. Ама повече глави по -добре мислят :wink:
*
« Отговор #142 -: Януари 07, 2009, 00:35:09 am »
Абе,те и българските лекари са еднииииииии!...Като им покажеш резултати или изследвания,които не са правени при тях, едва ли не се сърдят  :balk_144:
Така е Плами те направо го имат това за лична обида, а не дай Боже пък да си по наясно с медецинските названия и по - интелигентна направо се дразнят. За тях е по-добре да си невежа, което е много жалко, защото според мен би трябвало да се радват че имат любознателни и интелигентни пациенти.
Хормоните които ще изследвам сега са: FSH, LH, Prolactine, Testosteron, Estradiol, Progesteron,TSH, FT4(щитов.хормони)
« Отговор #143 -: Януари 07, 2009, 11:07:56 am »
мааанееее,колко много сте изписали,аз докато ви изчета постовете мина половин час :lol: :lol: :lol:,ама фибчо е права...изискай копие от резултатите,в края на краищата са си твои...може да те погледнат малко накриво,ама хич пък да не ти пука!!!Ей,затуй поне в България е по-добре да си првиш изследвания...иска ти се да пуснеш кръвен тест,отиваш и си пускаш ,а тук имаааа да чакааамммеее :lol: :lol: :lol:,че докато дойде датата вече си забравила за какъв точно тест отиваш :lol:...
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 11:09:32 am от violeta1974 »
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #144 -: Януари 07, 2009, 11:23:03 am »
Ако по принцип имаш добър л лекар е длъжен да ти даде направление за лабото по твоя инициятива,аз моя ще го сменям...най-вероятно...последния път мн ме изнерви като си поисках направление за кр проби,обеждаваше ме че нищо ми няма...то и така да е,ако аз искам да се изследвам,няма право да ме спира!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #145 -: Януари 07, 2009, 11:47:46 am »
Ако по принцип имаш добър л лекар е длъжен да ти даде направление за лабото по твоя инициятива,аз моя ще го сменям...най-вероятно...последния път мн ме изнерви като си поисках направление за кр проби,обеждаваше ме че нищо ми няма...то и така да е,ако аз искам да се изследвам,няма право да ме спира!
Той не,че иска да те спира,но и те имат някакъв лимит,който им се поставя от тукашната здравна каса.Нищо,че плащаме по 94 евро всеки месец застраховка,например като не е толкова наложащо и може според твоя док без такъв тест,за какво да ти дава направление  8O...,а пък,че си с болки или се притесняваш от факта,че не можеш да забременееш дълго време,не го интересува,казва повиче почивка,повиче кекс и готово....колко е лесно на думи...за тях това са пари на вятъра,а нали знаеш какви им са скъпи услугите тук,затова гледат да претупат нещата отгоре-отгоре и си записват,че уж вършат някъква работа.Аз затова не харесвам тукашните доктори и въобще практиката им,в България макар и бедна и с по-скромна апаратура,има много по-добри лекари,а и с малко пари постигаш желаните резултати...това е моето мнение... :)
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 12:07:22 pm от violeta1974 »
*

fibo

• 2168
« Отговор #146 -: Януари 07, 2009, 12:04:39 pm »
Ох,не знам дали тука е така 8O,не се бях замислила... :?,ще я проверя аз тая работа 8)
Борко Бърборко
« Отговор #147 -: Януари 07, 2009, 12:07:44 pm »
Момичета,най-лошото е,че ни се налага изобщо да ходим на лекари.Ходила съм на лекари във Виена, и на няколко тук, и чесно да си кажа, на моменти ми идва аз да стана един лекар.По това,което чета от Вас и от моя опит бих казала,че като цяло здравната система в чужбина е доста тромава,но поне изпипват нещата.А за БГ-не ми се коментира!Има много кадърни лекари,нещата стават по-бързо,но проблемът е българщината!Всеки гледа първо в протмонето и после ако му е кеф ще ти обърне нужното внимание!Знаете ли защо в БГ има толкова много опити инвитро годишно,а е толкова слаб % на забременелите?!Защото има клиники,в които ако знаят,че ще отидеш пак при неуспешен опит,ти слагат физиологични разтвори и какви ли още не гадости!Това навън няма как да се случи,защото там има страшен контрол за тези неща,а тук....Може някои да ме упрекнат,но вече на няколко пъти се убедих от съдбите на други момичета,които правят по 3 неуспешни опита в БГ,а в едната Гърция забременяват от първия път!
Прегръщам Ви силно!Нека се подкрепяме,поне това ни е останало-надежда!

*

fibo

• 2168
« Отговор #148 -: Януари 07, 2009, 12:12:44 pm »
Плами :good_post: :good_post: :good_post:
по-добре не мога да го кажа :D
Борко Бърборко
« Отговор #149 -: Януари 07, 2009, 12:18:56 pm »
Нервирах се :) Обикновено не показвам емоции,но ми е жал,защото сме супер готини всички тук,силни жени сме,а ни се налага да се сблъскваме с такова безхаберие  :oops:

*

fibo

• 2168
« Отговор #150 -: Януари 07, 2009, 12:26:30 pm »
Нервирах се :) Обикновено не показвам емоции,но ми е жал,защото сме супер готини всички тук,силни жени сме,а ни се налага да се сблъскваме с такова безхаберие  :oops:
:balk_602:
Борко Бърборко
« Отговор #151 -: Януари 07, 2009, 13:30:36 pm »
Абе,те и българските лекари са еднииииииии!...Като им покажеш резултати или изследвания,които не са правени при тях, едва ли не се сърдят  :balk_144:
точно си го казала. вчера правих хорм. изследвания и естрадиола ми е нисък. звъннах да питам доки какво означава, а той "ами нищо не ми говори това" 8O 8O 8O. обясних , че в рамките на 3мес виждам  :bfp1: , а на следващия ден ми идва с гръм и трясък. една приятелка работи в лаборатория и каза да ида веднага да си направя изследвания. е направих ги и не знам сега какво да правя като така гадно ме отцепиха  :? . рових се в нета и намерих само за високо ниво на естрадиола ама за ниско нищооооооо
*
« Отговор #152 -: Януари 07, 2009, 13:36:04 pm »
Момичета всички сте прави. Аз все пак тайничко се надявам че при нас не е голям проблема или просто нямаме проблем. Много ми се иска да е така и да не завися от докторите. А че тук имат лимит по здравна каса - това с и е самата истина. Затова и не се впускат много в изследвания. В това съм сигурна. Аз ако не бях излъгала че в миналото съм имала проблем с щитовидната жлеза така и нямаше да ми назначат щит. хормони. Ама какво не прави човек в стремежа си за повече изследвания.Моята докторка (тук в Холандия) само като ми видя графиките ( от Зачатие) и отсъди е ама ти имаш овулация. Значи проблем при теб няма. 8O е как така е сигурна. Да не говорим че аз премълчах че бях забременяла Септември и направих спонтанен аборт. Ако бях казала щяха да ме извикат след една година. ТОест да правим опити още една година (моят доктор ме посъветва да си премълча). НЕ мога да чакам толкова дълго. Времето не е на моя страна на 34 години съм.Сега ще видя какво ще ми кажат на 9 ти. И ще ви докладвам :D
Принстънче намери друг лекар, който да коментира резултатите. Явно този не е твоят.
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 13:38:30 pm от Melody01 »
« Отговор #153 -: Януари 07, 2009, 15:57:42 pm »
Момичета всички сте прави. Аз все пак тайничко се надявам че при нас не е голям проблема или просто нямаме проблем. Много ми се иска да е така и да не завися от докторите. А че тук имат лимит по здравна каса - това с и е самата истина. Затова и не се впускат много в изследвания. В това съм сигурна. Аз ако не бях излъгала че в миналото съм имала проблем с щитовидната жлеза така и нямаше да ми назначат щит. хормони. Ама какво не прави човек в стремежа си за повече изследвания.Моята докторка (тук в Холандия) само като ми видя графиките ( от Зачатие) и отсъди е ама ти имаш овулация. Значи проблем при теб няма. 8O е как така е сигурна. Да не говорим че аз премълчах че бях забременяла Септември и направих спонтанен аборт. Ако бях казала щяха да ме извикат след една година. ТОест да правим опити още една година (моят доктор ме посъветва да си премълча). НЕ мога да чакам толкова дълго. Времето не е на моя страна на 34 години съм.Сега ще видя какво ще ми кажат на 9 ти. И ще ви докладвам :D
Принстънче намери друг лекар, който да коментира резултатите. Явно този не е твоят.
напълно съм съгласна с теб,мила!Принудена си да излъжеш,за да получиш нужното внимание или изследвания...а от хуманна и здравословна гледна точка:защо е нужно това,нали все пак си плащаш за всичко... :?
*

fibo

• 2168
« Отговор #154 -: Януари 07, 2009, 23:31:31 pm »
Момичета мога само да ви кажа - местете се 200 км по на юг от кадето сте :D :D :D
Борко Бърборко
« Отговор #155 -: Януари 08, 2009, 10:50:56 am »
Фибчо,ние не сме много далеч една от друга :D :lol: :lol:...melody,ти в коя по-точно част  си на картата?
« Последна редакция: Януари 08, 2009, 10:58:49 am от violeta1974 »
*

fibo

• 2168
« Отговор #156 -: Януари 08, 2009, 10:59:36 am »
Фибчо,ние не сме много далеч една от друга :D :lol: :lol:...melody,ти в коя по-точно част беше?
тай ама виж каква разлика във здравеопазването..... :?
Борко Бърборко
« Отговор #157 -: Януари 08, 2009, 11:03:46 am »
Фибчо,ние не сме много далеч една от друга :D :lol: :lol:...melody,ти в коя по-точно част беше?
тай ама виж каква разлика във здравеопазването..... :?
ааааааа тя разликата не е само в здравеопазването....разликата в цените също е голяма,вие сте си добре там...ние да му мислим тука :? :(
*
« Отговор #158 -: Януари 08, 2009, 12:13:23 pm »
Момичета мога само да ви кажа - местете се 200 км по на юг от кадето сте :D :D :D
Фибчо, Вили аз съм в провинция Лимбург - на юг до немската граница. Фибчо близо сме :D Ние сме във Венло. На картата града го няма но има Nijmegen nie sme malko po na uig :D
Никога не съм била в Антверпен, мъжът ми казва че е много хубав град. Лятото си мисля да отидем  и до АМстердам - влюбена съм в него и Схейвънинге (малко градче близо до Хага) - морето, плажа, чайките така ми напомня на Варна :D
« Последна редакция: Януари 08, 2009, 12:19:36 pm от Melody01 »
*

fibo

• 2168
« Отговор #159 -: Януари 08, 2009, 22:03:31 pm »
Песничке,ти да не си от Варна :D
Борко Бърборко