0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Molq vi komentiraite grafikata mi
« Отговор #40 -: Октомври 18, 2008, 13:45:30 pm »
 Честито! Много се радвам за теб!
 Консултирай се с доктора да започниш прогестеронов препарат за зацапването! :ballons:
*
« Отговор #41 -: Октомври 18, 2008, 15:36:47 pm »
Много ви благодаря момичета!!!! :bighug:
Много сте мили и сладки и на всички ви пожелавам от сърце и вие в най-скоро време да вдите 2 чертички на теста!!!
 :bfp:
Обичам ви всичките - вие станахте част от ежедневието ми и всеки ден ви чета с удоволствие, от вас научих толкова много неща!!! Страхотни сте!!!!
Благодаря и на хората създали този форум. :bighug:

Само да споделя че днес зацапване няма - ами са по-скоро няколко съвсем малки белеzникави петна.
Обещавам много да се пазя. Много се надявам всичко да е наред с нас и в скоро време да видим малката точица!!!
 :crossfingers:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #42 -: Октомври 19, 2008, 08:07:05 am »
Тихичко честито и от мен! :D
Всичко ще бъде наред  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #43 -: Октомври 19, 2008, 13:32:56 pm »
и от мен имаш много честитки :) пази се много и скоро ти пожелавам да кажеш спокойно че сте видели и чули бебчо :) честито мила още веднъж и ти желая едни прекрасни месеци в очакване  и на финала- прекрасното бебе :)
*
« Отговор #44 -: Октомври 21, 2008, 10:27:27 am »
Благодаря ви милu4ки, стискам палците и при теб saraaple нещата да са наред и много скоро дори тези дни да се похвалиш с най-хубавата новина!!!
 :cheerleader: :bori_012:целувам ви и ви прегръщам всичките!!!
 :bighug: :bighug: :bighug:Денис - а на теб мила страшно много съм ти признателна  - винаги се включваш и помагаш на всички и мен не забравяш. Ти си ни съкровище. :)
*
« Отговор #45 -: Октомври 21, 2008, 20:52:53 pm »
Имам едно въпросче към вас мили момичета. Нещо не мога да се ориентирам в изчислението на Gест. седмици в които съм бременна. Според калкулатора в зачатие съм 4 седмици и 4 дни (спрямо днешна дата)
Като попълних следните данни в калкулатора
I ви ден от последната менструация - 13/09/2008
средна дължина на цикъла писах 35 дена (имах късна овулация - 20ti ден и сам сигурна че този цикъл е щял да бъде 35 дена ако лелката бе дошла).
лутеална фаза - 15 дена
и резултатите според този калкулатор са че съм 4ta седмица -4ти ден.
Е, да но като си броя дните от овулацията ми , която бе на 20 ти ден от цикъла до днешна дата се получава друго -2 седмици и 5 дена . Не знам на кое да вярвам, нещо не ми се вижда логично.
« Последна редакция: Октомври 21, 2008, 20:54:27 pm от Melody01 »
« Отговор #46 -: Октомври 23, 2008, 18:13:54 pm »
Док ми обясни, че тези седмици се смятат от първия ден на последната М плюс минус 7 дни. Понеже и моите сметки не излизаха, го попитах. Това с +- било, защото не при всички ову е по едно и също време или нещо подобно.
Между другото с теб сме по едно време... :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #47 -: Октомври 23, 2008, 19:21:52 pm »
Имам едно ............
Бременността при жената продължава 280 дни считано от първия ден на последната редовна менструация (ПРМ). Това се равнява на 40 седмици, наричани гестационни, или на 10 лунарни месеца – всеки от по 28 календарни дни. Очакваният термин на раждане се изчислява по формулата на Негеле – датата на ПРМ + 7дни - 3 месеца. Тази формула е предвидена за 28 дневен менструален цикъл (интервал). При по-къс или по-дълъг цикъл от получения термин трябва да се извадят или прибавят толкова дни с колкото цикъла е по-къс или по-дълъг от 28 дни.

Ако изчисляваш бременността от О. до термина - то тогава това са 266-267 дни.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #48 -: Октомври 24, 2008, 00:14:13 am »
Adserenity , Денис много ви благодаря за изчерпателния отговор - сега ми се изясни всичко.
Adserinity ти кога ще ходиш на първи преглед? Аз имам час за 28ми Окт. но ми казаха от регистратура че най -добре да  се отиде по- късно към 7, 8 Gестационна седмица, защото преди това не преглеждали на ехограф. Но аз настоях поне да ми направят изследванията - кръв, урина, преди две години имах желязодефицитна анемия.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #49 -: Октомври 24, 2008, 09:00:19 am »
Изчисляваш си по схемата г.с. и вадиш 5-7 дни /за реалната възраст на бебчо/, защото О. ти е с 5-6-7 дена по-късно от нормалното.  Термина може да ти е 5-7 дни по-късно имай го в предвид.
Или ако сега по изчисления си в 6 г.с в действителност си в 5 г.с

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #50 -: Октомври 24, 2008, 10:31:36 am »
Благодаря много Денис - всичко вече ми е ясно.
Прегръщам те и ти желая един усмихнат и слънчев ден!!! :) :)
« Отговор #51 -: Октомври 24, 2008, 11:51:23 am »
Заради това зацапване при мен ходих в сряда, но не ме гледа, за да не ме натиска по корема. Но преди малко му казах, че искам да го видя в понеделник сутринта, защото така много виртуално и нереално ми се струва това ембрионче  :D Аз според календара съм в 5 седмица сега. Дано да се види нещо.
*
« Отговор #52 -: Октомври 24, 2008, 21:56:56 pm »
Стискам ти палци мила, знам как се чустваш и аз нямам търпение да го зърна поне да знам дали е в матката, но ми казаха че преглеждат към 8 седмица с ехограф :?. Така че ще има да чакам.
 Не знам ти как се чустваш но аз съм с много подут корем, не мога да си закопчея дънките, особенно когато сам в кола -  леле чуствам че ще се прасна - отвсякъде ме стяга че и  предпазния колан за капак. Нямам търпение да се върна у дома и да облека нещо по-широко и по-удобно.И аз имах някакво течение няколко дена много странно на цвят не мога да го определя, но сега нямам Слава Богу. Надявам се и при теб нещата да са добре и повече да нямаш зацапване!! Pi6i kato mine pregleda, dano da go vidi6!!!!

*
« Отговор #53 -: Октомври 27, 2008, 13:03:50 pm »
Момичета всичко свърши, снощи и днес кървя, бях на гинеколог каза че и да е имало бременност сега вече няма. Много съм тайна,след толкова чакане пак сме в задънена улица.Имам час за клиника по стерилитет за 3ти ноември, ще го отложа за след два месеца. Н е  мисля да се отказвам, само ми трябва време.
Стискам ви палци милички дано при вас нещата се наредят по-добре и да нямате проблеми. Обичам ви!!!!
*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
« Отговор #54 -: Октомври 27, 2008, 13:44:50 pm »
Много съжалявам за това, което преживяваш :(  :bighug: :bighug: Хубаво е, че се получило, което дава надежди за следващия път. Не искам да давам напразни надежди, но в седмичната тема едно от момичетата сподели, че нейна приятелка също направила кръвоизлив и лекарите били сигурни, че е загубила бебето. Отишла на преглед и се оказало, че бебето си е там, а има и сърдечна дейност. Все пак ми се иска да не е станало най-лошото :(
« Отговор #55 -: Октомври 27, 2008, 16:13:18 pm »
Оооо, миличка, поплачи си и после се опитай да мислиш за хубави неща.
Аз също загубих моето бебче. В събота през ноща щях да умра от болки и М ми дойде, днес сутринта ми правиха кюртаж. Изплаках си очите и сега ми е по-леко. И двамата доктори ми казаха, че природата си знае работата. Явно е било по-добре точно тези ембриончета да не видят бял свят. Ще починем някой и друг месец и после с нови сили. Хубавото е, че явно можем да забременяваме!
*
« Отговор #56 -: Октомври 27, 2008, 19:01:34 pm »
Adserenity милата ми душичка, как добре те разбирам мила. Сякаш за секунда целят свят се стовари върху мен, всички мечти и надежди се разбиха буквално за минути. Не зная как да вярвам и в какво да се надявам. Знам че времето лекува и много се надявам по скоро да си върна душевното спокойствие.
Цял ден сме плакали с мъжа ми за първи път изпитахме такова щастие, чакахме това чудо 9 месеца, бяхме радостни че забременях спонтанно точно в месеца в които искахме да ходим до клиниката по стерилитет.
Права си мила поне видяхме че можем да забременеем спонтанно. И тове е все нещо.
Кураж миличка и не се предавайте!!!! Целувам те и те прегръщам силноооо
Bobi blagodarq ti mila za sapri4astnostta,no s tova bebe e svar6eno - doktora kaza 4e ne vijda ni6to ve4e v matkata.No nqma da se predavame
« Последна редакция: Октомври 27, 2008, 19:05:14 pm от Melody01 »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #57 -: Октомври 27, 2008, 19:33:46 pm »
Много съжалявам Melody
Дано следващият път да успеете

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #58 -: Декември 07, 2008, 16:44:44 pm »
Днес се случи нещо много стpанно - преди малко видях петно - светло розово ( почти белеzникаво) на ежедневната превръзка, като в момента чуствам едно особенно напрежение ниско долу в матката. Никога не съм имала такова зацапване по това време на цикъла! чудно ми е от какво може да е :? :(?. утре съм на преглед и ще разпитам.
« Отговор #59 -: Декември 09, 2008, 10:52:55 am »
Здравей,Melody!Xоди ли на док?Това зацапване от вчера на какво се дължи?Ще чакам новини... :)