0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Molq vi komentiraite grafikata mi
« Отговор #340 -: Февруари 05, 2009, 19:38:20 pm »
много се радвам,миличка... :D...преполагам,че щом нищо не са ти казали значи снимката е добра,сега ще чакаме другия четвъртак след като ти разясни твоята докторка да ни кажеш и на нас резултатите от снимката...приятно прекарване на вечерта и само положителни емоции,че скоро и лова при вас започва,че като е тръгнал на хубаво този месец, че дано и да завърши още по-хубав...стискам палци този месец да е твоят!!! :D
« Последна редакция: Февруари 05, 2009, 19:40:17 pm от violeta1974 »
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #341 -: Февруари 05, 2009, 19:51:40 pm »
Мелоди, радвам се за хубавия резултат ! Хубаво е, че не те е боляло на изследването.. Уфф и аз трябва да си направя ЦС, обаче така ме е страх.. Пиши ми моля те по-подробно как минава процедурата ? Казваш, че за 5 мин. всичко е свършило ? Някои момичета твърдят, че болката не се търпи .. Съвсем съм объркана и не зная дали да не я правя с пълна упойка.. Обаче засега още нямам назначена ЦС, но ще настоявам ..
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #342 -: Февруари 05, 2009, 22:32:59 pm »
 :D Вили непременно ще пиша какъв е резултата от снимката - аз си споделям с вас всичко - нали сме приятелки :wink: :bighug:
Гардже, да знаеш, че не боли :wink: (само дето на очите страха са големи)
Сега ще обясня по-подробно: Значи ляга се на легло, което в края си има два държача (ако мога така да ги нарека) за краката.
След това докторката поставя спекулума във влагалището (метален инструмент наподобяващ човката на пате) с него разтваря влагалището за да види добре цервикса.
Сега доколкото усетих ми се струва с нещо почисти и дезнфикцира мястото.
След което постави дълга метална тръбичка (на единият си край тръбичката имаше бутало като спринцовките) .Като постави този инструмент съвсем малко ме заболя.
После изчакахме две, три секунди, докато се зареди апарата(ренгена) докторката даде знак на момичетата които бях зад апаратурата да снимат.
И в този момент започна бавно да инжектира контр. вещество Тогава почуствах, че нещо хладничко (като вода) преминава през мен. Беше като промивка. Въобще не ми беше неприятно. Напротив бях се отпуснала и гледах с интерес на монитора какво се вижда.(Аз по време на менструация имам много силни болки на втори ден, а сега всичко ми се стори само като едно леко напрежение в матката.)
Докторката беше внимателна, непрекъснато ми обясняваше какво прави.
АЗ успях да видя формата на матката и тръбите ( ама ми се сториха много тънички и с много извивки) както и да е моята докторка в четвъртък ще ми разясни. Само търпение да имам :)
След това изчаках пет минути отвън ( вече облечена) и после пак ме извикаха. Този път застанах права на ренген апарата ( беше друг модел). Като чорапогащника ми беше доста запасан :wink: ( така искаха за да не се облъчва допълнително таза). Искаха просто да видят дали течността се е изляла в коремната кухина (пространството между стомаха и червата).  Дадоха ми и превръзка да си сложа и ме предупредиха че може да имам малко кръв един два дена.
Е, това е процедурата - да знаете момичета няма нищо страшно :) Бъдете смели, не отлагайте. Наистина снимката може да ви даде много отговори.
А и казват че цветната снимка има терапевтична цел и шанса за забременяване е по-голям.
Макар че аз като се позамисля ми се ще този месец да не забременявам - просто малко съм скептична, нали приемах антибиотик и си мисля че е малко опасно.
Но ще пробвам все пак - знам ли  :ask: Може пък и да стане и всичко да е наред :crossfingers:
« Последна редакция: Февруари 05, 2009, 22:35:48 pm от Melody01 »
« Отговор #343 -: Февруари 06, 2009, 11:18:41 am »
Песничке,много се радвам за теб!Айде сега се захващайте здраво с бебеправенето, та и ти да имаш изненади за милото ;) Важното е,че си видяла тръбите,а знам ,че сме станали половин гинеколози ние и ще видиш,че всичко ще е наред!Стискам палци в най-скоро да се похвалиш!!!  :bighug: :crossfingers: yahoo_17

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #344 -: Февруари 06, 2009, 11:40:34 am »
Песничке,браво,супер е че всичко е минало на ред и без болка,то сега и аз се зачудих с това ин-витро дали ще се наложи да ми правят и на мене :ask: ,а пък аз каквато съм пъзла,малеее... :lol:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #345 -: Февруари 06, 2009, 12:41:51 pm »
 :) Плами, Фибчо мисля си да пробваме два месеца самички, без помощ. Ако стане супер, ако не ще говорим с докторката за инсеминация.
Макар че като знам процента на успеваемост с инсе не е голям.
Ама ще пробваме . Дано и на нашата уличка изгрее Слънчице  :balk_602:
Фибчо и да се наложи да правите снимка за ин-витрото, хич и не го мисли. Не е страшно, не боли. А и става бързо, за пет минути сте готови :)
*

crow

• 2670
« Отговор #346 -: Февруари 08, 2009, 17:47:55 pm »
Melody01, благодаря за подробностите за ЦС. От твоите уста не звучи никак страшно :) Радвам се, че всичко е минало леко и с нетърпение ще следя темичката, за да разбера как е минало в четвъртък :)
П.П.: От графиката виждам, че тези дни ще започва лова :) Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #347 -: Февруари 08, 2009, 20:14:34 pm »
 :) Да мила въобще не е страшно и става бързо докато се съблечеш и легнеш и след пет минутки си готова. Все пак си вземи болкоуспокояващи . След прегледа в четвъртък непременно ще пиша  :)
Кога ще е твоята ЦС? Ще стискам палци милички  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
« Последна редакция: Февруари 08, 2009, 20:16:13 pm от Melody01 »
*

fibo

• 2168
« Отговор #348 -: Февруари 11, 2009, 13:05:38 pm »
Песничке,момента наближава май :wink:,ехх дано да ти е последният месец мерене на БТ :D,утре-успех,резултатите ще са отлични :crossfingers:
Борко Бърборко
*
« Отговор #349 -: Февруари 11, 2009, 13:43:58 pm »
 :bighug:  И аз на това се надявам Фибчо - дано всичко да е наред :)
Само се притеснявам - защо ми е толкова ниска температурата този месец Такова чудо никога не е било под 36:4 много рядко съм имала и то е било инцидентно
Дано имам ову този месец, че с тази снимка малко се съмнявам да не сме увредили яйцеклетката .
Фибчо ти кога си на преглед?
Видях че си питала момичетата в седмичната тема относно термометрите.
Аз си мисля че този старият термометър с по-високата температура явно закръгля към по-горна стойност а новият е по-точен. Поне така си мисля.
*

fibo

• 2168
« Отговор #350 -: Февруари 11, 2009, 14:09:25 pm »
Аз си чакам разрешителното за инвитрото от здравната каса и като си го вземем започваме веднага :D
А,термометъра новия показва 36,74 а стария 36,5 8O
Борко Бърборко
*
« Отговор #351 -: Февруари 11, 2009, 14:53:30 pm »
Фибчо според мен този който показва по-високата температура е по-добър
Надявам се скоро много скоро да получите разрешителното за ин-витрото, не се притеснявай всичко ще е наред, не го мисли много То каквото трябва ще се случи и да го мислиме няма да го измислим
Прегръщам те силноооооо зайче  :bighug:
« Отговор #352 -: Февруари 11, 2009, 15:01:51 pm »
Песничке,не се притеснявай за БТ!Важното е после да се повиши и всичко си е наред :) Всичко си е до организъм и има хора и с много ниска БТ,а забременяват и раждат здрави и пухкави бебчета :D
Пожелавам ти този месец да е твоя!А ЦС може пък да се окаже динамитът за бременилската бомбичка  osi_7 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:

*
« Отговор #353 -: Февруари 11, 2009, 17:25:09 pm »
Пожелавам ти този месец да е твоя!А ЦС може пък да се окаже динамитът за бременилската бомбичка  osi_7 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:

:D :D :D Дано да си права Пламче  :wink:
*

fibo

• 2168
« Отговор #354 -: Февруари 12, 2009, 00:55:06 am »
ПОЛУЧИХ СИ РАЗРЕшИТЕЛНОТОООООООООО
Борко Бърборко
*
« Отговор #355 -: Февруари 12, 2009, 16:15:22 pm »
ПОЛУЧИХ СИ РАЗРЕшИТЕЛНОТОООООООООО
Стра6но се радвам  :bighug: :bighug: :bighug:!!!!!!!!!!!
Вси4ко 6те се нареди 4удесно. 6те види6  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #356 -: Февруари 12, 2009, 18:46:14 pm »
 :D Фибчо много се радвам за теб миличка - Пожелавам ви това да е първият и последният ви опит - разбира се. Положителен  :bori_020:
Аз, ей сега се връщам - използвахме хубавото време да се поразходим.
Резултатите от снимката са хубави матката изглежда с нормална форма и големина без полипи, тръбите също са проходими .:) Междувременно вметнах на моята лекарка, че снощи имах положителен ову тест и че сме кексили- ако може да ми направи още един посткоитален тест, тъй като съм в овулация. Резултата е пак същият- няма живи сперматозоиди :? Явно моята слуз ги убива. Каква ирония на съдбата?
Поговорихме и решихме да не губим повече време - следващия месец с Божията помощ ще правим инсе. Ще бъде стимулирано с Chlomifencitraat ще взимам по две хапчета на ден от трети до седми ден от МЦ и на 10 ти ден съм на фоликулометрия.
Та това е от мен милички - отчетох се :wink:
« Отговор #357 -: Февруари 12, 2009, 22:10:33 pm »
Тъкмо ме зарадва с резултатите от цветната снимка,а сега пък ЦС ли е проблема?Твоята докторка какво каза?Няма ли някакви лекарства,които да я подобрят и направят "приятелски настроена" към  сперматозоидите?Дано не те отегчавам с моите въпросчета  :oops: ,ама те не са ли се сетили на един от първите прегледи да ти направят такъв тест?
*

crow

• 2670
« Отговор #358 -: Февруари 12, 2009, 22:39:14 pm »
Извинявам се за въпроса, но посткоиталния тест не се ли прави до 30 мин. след акта ? Може да греша, защото 30 мин. са много малко време да "прибягаш" от вкъщи до кабинета, че и да те приемат веднага, но така съм чела в ето тази статия :
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/4/65/
В този ред на мисли се надявам - че средата си е била наред и това е твоя месец, Мелъди !!!
*
« Отговор #359 -: Февруари 12, 2009, 23:53:26 pm »
 :D Вили въобще не ме отегчаваш с въпросите - нали затова сме тук да си помагаме взаимно.
Сега относно въпроса ти - посткоитален тест се прави когато си в овулация и си имала полов акт - теста е от 12 до 14 час (някъде го дават и до 24 час ако не се лъжа)след пол акт, взема се натривка от цервикса и се проверява дали има движещи се сперматозоиди.
На първия и вторият ми преглед не го направихме, защото овулацията ми беше минала.
Питах докторката - какво може да ме посъветва относно подобряване на цервикалната слуз. Каза ми че в нашият случай най-добре е да пристъпим към вътрематчна инсеминация .
По този начин ще избегнем слузта като бариера. Питах я и за тези ръкавици за които стана дума по-рано. Тези които определят РН - то на влагалището. Тя каза че няма смисъл да се занимавам с това и че те не практикуват такива методи. Също я питах за едно лек-во видях го тук в Дрогестериите то съд-жа лактобацили и подобрява влагалищната флора :)(ако мога така да се изразя). Докторката ми каза че няма смисъл да го пия. Най-добре е да действаме.
Разбрах че здравната осиг-ка поема шест инсеминации. Също ни дадоха от клиниката формуляр, който трябва да попълним и да изпратим в нашата Здравно - осигурителна компания .След което трябва да чакаме удобрение от тях.
Гардже  :D посткоиталния тест се прави след 12 час от половият акт.
И аз доста се чудих защо толкова късно, но явно тук такива са правилата :)