Толкова си мила, de4ka, благодаря ти много! Да ти кажа и след споделеното от теб се убеждавам, че трябва много внимателно да се подбира лекар - потресена съм от твоя проблем, как може момиче на 19 г. да не го почистят добре при кюртаж... В цивилизовани и не толкова цивилизовани страни, в които съм живяла в такива случаи лекарите отиват в затвора, а тук дори и да имаш желание да си търсиш правата няма никакъв смисъл, защото е недоказуемо...
За моите неменструални кръвотечения обиколих много лекари - първият път бях на морето и дори не ме прегледаха - доктора ми каза, че от сутринта съм му била петата пациентка с подобни оплаквания, случвало се от слънчево изгаряне и направо ми предписа duphaston и да не прекалявам с плажа. След това, като се прибрах отидох на цветен триизмерен ехограф при някаква доцентка, която ми каза, че не вижда нищо гинекологично и ме изпрати на ендокринолог, който от своя страна пак ми предписа duphaston, защото прогестерона ми бил на долната граница. Помолих за друго лечение, след като обясних, че от duphastona кръвотечението се засилва вместо да спира, а ендокриниложката ми каза в такъв случай да пия по 1/2 хапче, защото съм била много слаба (като кг). След това вече изгубих бройката на колко още лекари ходих и се чудя, защо никой до момента не видя тези кръвоносни съдове, от които съм кървяла. Още по-учудващо е, че след близо година сега за пръв път ми направиха цитонамазка... А иначе скъпите изследвания като хормони и хламидия ми ги назначаваха още преди да съм казала "добър ден" със специална уговорка в коя точно лаборатория да ги направя и бележка-предписание да не се объркат случайно от лабораторията кой лекар ме праща.
На 28 г. съм, докторката ми е Жанна Колева - завеждащ патологична бременност в "Св. София". Ходих в частният й кабинет, моя близка ми я препоръча горещо, много беше мила на прегледа и от сумите, които съм дала до момента ми направи впечатление, че в никакъв случай не е настроена "търговски". Мисля да й се доверя и да не търся други мнения, защото ако чуя още една различна диагноза вече ще полудея.
Ох, затрупах те с моите проблеми - ти на какъв етап си от лечението? Предстои ли ти да правиш още някакви процедури? Има ли вече надежда за бебче?
Поздрави,
В.