Здравейте, мили момичета!
Аз вече май съм уж по-добре, но ме е страх да го кажа. На последния преглед Д-р Благоева (тя заместваше д-р Владимиров) каза, че нещата са се стабилизирали, но да продължавам да си лежа. Спря ми Естрофема и Утрогестана, намали ми дозата на Но шпа-то двойно, за Магнерота нищо не ми каза и продължавам да го пия. От 3 дни за щастие няма вече никакво зацапване. Каза обаче, че бебчо е по-мъничко, отговаряше тогава на размери за 10г.с.(26,9мм), а аз бях първи ден от 11г.с.. Това трябва ли да ме обезпокоява? Иначе каза, че има ритмична сърдечна дейност и всичко изглежда нормално
А това с качването на килограми...леле мале...Аз както съм си склонна към напълняване, още преди да забременея постоянно се ограничавах с храненето и непрекъснато следях килцата и едва удържах фронта. Сега със залежаването и лекарствата...да ви кажа...може и да не е нормално, ама вече си имам коремче, което си се забелязва...а съм едва в 10г.с. и 4 дни...След още 200 дни ще съм само корем
, ама друг път ще им мисля на килата
По въпроса със запека...много неприятен момент. Аз и преди да забременея си имах този проблем, но ядях редовно сутрин мюсли с кисело мляко и това много ми помагаше. Сега обаче не мога да погледна мюсли, много ми се повръща от него, пробвах няколко пъти да го ям, просто трагедия. Опитах всички други методи - сутрин на гладно 2 кивита, активия, ябълки на гладно, топло прясно мляко с мед, компоти от сливи, ядях непрекъснато зелени салати и всякакви зеленчуци и не знам си още какво....общо взето пробвах всичко, за което бях чела и чувала - без резултат. Тогава моя близка ми каза, че навремето в АГ-то, на всички бременни давали по лъжица рициново олио. Започнах с него. По една супена лъжица вечер преди лягане. Ами да ви кажа с този метод от 4 дни на 10-тата минута след ставане съм в тоалетната
Много съм доволна и се чувствам много добре.
Имам едно питане за маслото против стрии на Икаров
На листовката пише да се употребява след 4-и месец от бременността. Ама аз вече като взех да оформям коремче ми се иска да почна да се мажа с него. Дали е проблем по-рано? Досега се мажех с едно бебешко олио на Джонсън, ама кожата ми е много суха и трябва да предприема по-сериозни мерки май.
Хубав ден от мен!