Отдавна не съм писала, защото от много мислене по тази тема се психясвам тотално.Миналата година преживях единс понтанен аборт и вече съм съвсем откачила на тази тема. Сега реших да пиша, защото вече 17/18 дена след овулация не ми се появява МЦ, температурата стои по-висока, но теста за бременност е отрицателен. Овулацията я установих с тест на 20-ия ден ( двете чертички бяха на 19-тия) а сега е ден 38. Понеже може да е била до 48 часа след двете чертички, затова казвам ,че са 17/18 дена ( не съм сигурна), но като гледам температурите, трябва да е била на 20-тия и да са минали вече 18 дена. По принцип ми е нередовен и имам ановулаторни месеци, но когато овулирам, лутеалната фаза ми е обиковено към 12-13 дена. На петия ден след ову ми падна, но после пак се качи и сега си стои висока ( не мого, но над нивото). За съжаление не винаги съм мерила температури и тествала за овулация, но сега проверих назад всички месеци, които съм го правила и никога не ми е била толкова дълга. Не разбирам какво става. Теста за бременоост е отрицателен,а МЦ не идва. Така ми се иска да съм бременна, че се чудя да не би от толкова желание да съм си стресирала организма, че чак лутеалната фаза да ми се удължава. Това естествено е в кръга на майтапа, но сериозно - каква може да е причината 18 дена да не ми дойде,а да не съм бременна? Дори и да е някакво ранно помятане, пак мисля, че щях да имам положителен тест. Помагайте със съвети.
Боби