0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Отдавна не съм писала, защото от много мислене по тази тема се психясвам тотално.Миналата година преживях единс понтанен аборт и вече съм съвсем откачила на тази тема. Сега реших да пиша, защото вече 17/18 дена след овулация не ми се появява МЦ, температурата стои по-висока, но теста за бременност е отрицателен.  Овулацията я установих с тест на 20-ия ден ( двете чертички бяха на 19-тия) а сега е ден 38. Понеже може да е била до 48 часа след двете чертички, затова казвам ,че са 17/18 дена ( не съм сигурна), но като гледам температурите, трябва да е била на 20-тия и да са минали вече 18 дена.  По принцип ми е нередовен и имам ановулаторни месеци, но когато овулирам, лутеалната фаза ми е обиковено към 12-13 дена. На петия ден след ову ми падна, но после пак се качи и сега си стои висока ( не мого, но над нивото). За съжаление не винаги съм мерила температури и тествала за овулация, но сега проверих назад всички месеци, които съм го правила и никога не ми е била толкова дълга. Не разбирам какво става. Теста за бременоост е отрицателен,а МЦ не идва. Така ми се иска да съм бременна, че се чудя да не би от толкова желание да съм си стресирала организма, че чак лутеалната фаза да ми се удължава. Това естествено е в кръга на майтапа, но сериозно - каква може да е причината 18 дена да не ми дойде,а да не съм бременна? Дори и да е някакво ранно помятане, пак мисля, че щях да имам положителен тест.  Помагайте със съвети.

Боби

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: ден 17ти след ову, но отрицателен тест
« Отговор #1 -: Април 14, 2008, 07:50:48 am »
Пусни кръвен тест/ЧХГ/
Стискам палци да е станало. :D

ПП.Оралното измерване е доста неточно и не мога да коментирам графиката ти и да твърдя че това което виждам е вярно.
Но според графиката:
Не съм сигурна кога е била О.
Може да е била на 21 ден от МЦ, но може и на 27-28-29 ден от МЦ.
Преди това фоликула се е помъчил да се пукне но не е успял.
Съжалявам миличка за този коментар
От сърце ти пожелавам да е станало чудото  :D

ППП. Другият  вариянт  е да е имало повече от 1 фоликул и това да обърква графиката и въпреки това да  е имало О. и да е станало

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #2 -: Април 14, 2008, 07:52:34 am »
А възможно ли е овуто да не е било на 20,а на 25 ден?! Защото на мен ми се струва ,че стабилното покачване е точно след 25 ден,тогава лф ти е 12 ден...Изчакай още 2/3 дни и ако не ти е дошло отиди на кръвен тест.. Така бих те посъветвала аз..А колкото до психясването,мисля че много от нас са така..Но аз лично ако не влизам във форума ,психясвам още повече.. Успех ти желая
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #3 -: Април 14, 2008, 07:57:53 am »
Пусни кръвен тест/ЧХГ/
Стискам палци да е станало. :D

ПП.Оралното измерване е доста неточно и не мога да коментирам графиката ти и да твърдя че това което виждам е вярно.
Но според графиката:
Не съм сигурна кога е била О.
Може да е била на 21 ден от МЦ, но може и на 27-28-29 ден от МЦ.
Преди това фоликула се е помъчил да се пукне но не е успял.
Благодаря ти за бързия отговор. Не знам дали има значение, но понеже не виждате личните ми коментари, нека да си кажа. Вечерта преди да ми падне температурата ( на 25тия ден) имахме жесток скандал с мъжа ми на тема осиновяване. Аз предпложих, че може би е паднала от стрес, защото наистина много кофти ми се отрази - 2 часа ревах до посред нощ.
Един въпрос - положителният LH тест  не означава ли, че със сигурност ще има такава?

Боби

ПП -бях те попитала същото и във форума за графиките, защото не знаех дали ще погледнеш тук, а исках ти да ми видиш графиката
« Последна редакция: Април 14, 2008, 08:05:19 am от Bobbie »

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #4 -: Април 14, 2008, 08:02:30 am »
А възможно ли е овуто да не е било на 20,а на 25 ден?! Защото на мен ми се струва ,че стабилното покачване е точно след 25 ден,тогава лф ти е 12 ден...Изчакай още 2/3 дни и ако не ти е дошло отиди на кръвен тест.. Така бих те посъветвала аз..А колкото до психясването,мисля че много от нас са така..Но аз лично ако не влизам във форума ,психясвам още повече.. Успех ти желая
Благодаря. Ми аз влизам да чета понякога, но не пиша, защото просто няма какво. Последно писах преди година, когато ходех по лекари и като направих спонтанния аборт.
Аз  оставих съобщение в кабинета на лекарката ми ( понеже беше неделя) и се надявам да ми се обадят до 1-2 дена, за да си запиша час.

Боби

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Април 14, 2008, 08:04:37 am »
Теста не гарантира, че ще има О. - той показва кога е пика на ЛХ, а покачването на ЛХ предизвиква пукване на фоликула.
ЛХ може да се повиши но фоликула да не се пукне, защото има и други фактори които оказват влияние на пукането на фоликула.
Ако има 2 фоликула например - нещата се объркват - най- просто казано ЛХ предназначено за 1 фоликул, не може да пукне 2 / не е точно така , но така е по-лесно за разбиране/
Стреса, скандала, безсънието обикновенно пакачват Т, не я смъкват.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #6 -: Април 14, 2008, 08:07:09 am »
Теста не гарантира, че ще има О. - той показва кога е пика на ЛХ, а покачването на ЛХ предизвиква пукване на фоликула.
ЛХ може да се повиши но фоликула да не се пукне, защото има и други фактори които оказват влияние на пукането на фоликула.
Ако има 2 фоликула например - нещата се объркват - най- просто казано ЛХ предназначено за 1 фоликул, не може да пукне 2 / не е точно така , но така е по-лесно за разбиране/
Стреса, скандала, безсънието обикновенно пакачват Т, не я смъкват.

Благодаря ти.

Офф, значи пак напразни надежди...

Боби

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Април 14, 2008, 08:08:00 am »
Не са напразни, може и да е станало  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #8 -: Април 14, 2008, 08:12:15 am »
Не са напразни, може и да е станало  :D
Дано, дано...
Ще пиша пак утре ( че тук е вече посред нощ) да кажа как вървят нещата.

Боби

« Отговор #9 -: Април 14, 2008, 09:30:57 am »
Благодаря ти Боби, че сподели твоето преживяване, защото сега разбирам, някои неща и по точно за Ову-то не са така както е по книга. При мен вече четвърти тест правя и не показва наличие  на някаква овулация, а може би е и рано ...незнам, но продължавам с тестовете :ask:Все съм мислела, че когато ти е по-висока Температурата, няма как да стане. Но явно всеки месец е различно,успех ти желая и бъди малко по-спокойна :grouphug:Ако можеш разбира се, вярвай че ние тук преживяваме не само собствените си проблеми, а и на другите (поне с мен е така).Успех!

Моята енергия за живот!
*
« Отговор #10 -: Април 14, 2008, 11:15:02 am »
Нинче,аз си мисля че на теб ти е минало овуто,доста си покачила температурата..
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #11 -: Април 14, 2008, 15:30:48 pm »
Падна ми температурата. Очаквам всеки момент да ми дойде.

Боби

« Отговор #12 -: Април 15, 2008, 11:14:30 am »
Нинче,аз си мисля че на теб ти е минало овуто,доста си покачила температурата..
Люба, наистина ли мислиш, че може да ми е минало Ову-то,ако е минало трябва да е било към 10-тия ден, а това не е ли рано за пукане на фоликула? Отдруга страна пък тестовете за Ову са отрицателни и немога да разбера, кога трябва да наблягаме на бебеправенето. Дали да си мисля, че ми предстои Ову или не? Какво ще кажете, днес пак ще правя тест, та ще видим. :bonk:

Моята енергия за живот!