0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Защо се случва така?
« -: Април 13, 2008, 19:18:18 pm »
Здравейте! Уж всичко е наред а резултат няма  :( . Правим опити от 1 година. Направихме спермограма и тестостерон - наред са. При мен  - хормонални, проследяване на фоликули /обазуват се и растат нормално, както и се пукат/, цветна снимка, която също е добра - 2 проходими тръби. А реално резултат няма. Защо е така  :oops: ? Ако има някой с подобна история нека сподели какво е развитието и. Следващата стъпка, която евентуално ще последва е инсеминация. Благодаря ви предварително! И пожелавам на всички от сърце много скоро голямата радост!  :bori_003:
« Последна редакция: Април 13, 2008, 19:21:12 pm от cvetinceto »
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
Re: Защо се случва така?
« Отговор #1 -: Април 13, 2008, 19:24:45 pm »
Правили ли сте тест за съвместимост?Може там да има проблем!
*
« Отговор #2 -: Април 13, 2008, 19:25:37 pm »
Според мен една година не е чак толкова дълък период.Изчакай зареди се с търпение все пак тепърва сте започнали с опитите.Късмет.Моята история е подобна само че аз чакам вече близо 5 години.За това съм решила да пробваме с инсе да видим какво ще стане.
« Отговор #3 -: Април 13, 2008, 19:33:56 pm »
pimi, за второ детенце ли? Ние се пробваме за второ, ама нещо трудно! Направих спонтанен зимата, и сега ме е страх! А толкова искам още едничкоооо!
*
« Отговор #4 -: Април 13, 2008, 20:13:25 pm »
pimi, за второ детенце ли? Ние се пробваме за второ, ама нещо трудно! Направих спонтанен зимата, и сега ме е страх! А толкова искам още едничкоооо!

Да за второ.Най-голямата мечта на дъщеря ми е да има братче или сестриче-и моя де.За сега без успех.Но все един ден ще стане-аз вярвам вярвай и ти.
« Отговор #5 -: Април 14, 2008, 04:03:14 am »
pimi, същото е и при нас! И моето момченце иска да е батко, той понесе загубата на бебето не по-малко трагично от мен и татко му! Дано никога повече не се случва подобно нещастие! Никой не го заслужава!
Успехи в опитите! И дано скоро се похвалим! Аз и този месец ще пропусна, назначават ми биопсия. Ако всичко е ОК с  нея, подновяваме опитите през май. Дано! :flower:
*
« Отговор #6 -: Април 14, 2008, 08:57:56 am »
Pimi, La Bamba, дано в най-скоро време да се сбъдне мечтата ви за второ бебче! :crossfingers:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #7 -: Април 14, 2008, 12:14:19 pm »
Имунологичните причини не са подценяване. Те оказват влияние върху оплождането, инплантацията, развитието на зародиша.
« Отговор #8 -: Април 14, 2008, 13:07:58 pm »
Прави са дамите тук, че стандартните изследвания (хормони, спермограма, цветна снимка) не са всичко. Важни са имунологични и т.н., обаче ... извинявай за тъпия въпрос, но - следиш ли си овулацията с тестове? Много двойки смятат, че "пишкането върху лентички" съсипва романтичния процес и стрелят на сляпо. Като една моя приятелка - с мъжа й се стараха като изоглавени от 10ти до 20ти ден, а накрая с една лентичка се оказа, че овулацията й е на 25ти ден! И стана от втория път при проследяване на овулация.
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #9 -: Април 14, 2008, 14:09:51 pm »
Прави са дамите тук, че стандартните изследвания (хормони, спермограма, цветна снимка) не са всичко. Важни са имунологични и т.н., обаче ... извинявай за тъпия въпрос, но - следиш ли си овулацията с тестове? Много двойки смятат, че "пишкането върху лентички" съсипва романтичния процес и стрелят на сляпо. Като една моя приятелка - с мъжа й се стараха като изоглавени от 10ти до 20ти ден, а накрая с една лентичка се оказа, че овулацията й е на 25ти ден! И стана от втория път при проследяване на овулация.
Това звучи доста обнадеждаващо!  :balk_69:
« Отговор #10 -: Април 14, 2008, 16:56:54 pm »
Извинете за тъпия въпрос,ама....... :oops:
Какво точно изследват имунологичните,и като се прави инсеминация,нали материала се обработва?!Тогава тази несъвместимост не се ли премахва като фактор?!?
*
« Отговор #11 -: Април 14, 2008, 17:59:45 pm »
Здравей мила.Моята история е подобна -1година опити с тестове за овулация-нищо,2 месеца фоликулометрия-нищо.Нормални фоликули които се пукат и пак не.Следващия месец доки каза стимулаций пък ще видим дано не стигаме до това. :)

« Отговор #12 -: Април 14, 2008, 19:14:49 pm »
Цитат
Извинете за тъпия въпрос,ама.......
Какво точно изследват имунологичните,и като се прави инсеминация,нали материала се обработва?!Тогава тази несъвместимост не се ли премахва като фактор?!?

1. Имунологичните изследвания определят нива на антитела в организма, които пречат на вгнездването на ембриона, други - така наречените клетки "убийци" пък възприемат ембриона като чуждо тяло, други - повишават съсирваемостта на кръвта и се образуват малки тромбчета, които запушват кръвоносни съдове и смущават храненето на ембриона и т. н. Това е най-простотт обяснение. За повече инфо прочети тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5663.0.
2. При инсеминация се избягва несъвместимостта с цервикалната слуз. Но има несъвместимост и на много други нива.

Май не се много добре изразих. Сложно е за обяснение. Нека се включи и някой друг
*
« Отговор #13 -: Април 14, 2008, 19:41:54 pm »
Pimi, La Bamba, дано в най-скоро време да се сбъдне мечтата ви за второ бебче! :crossfingers:

дано и аз все това чакам
« Отговор #14 -: Април 14, 2008, 19:53:28 pm »
Теди,на мен са ми правили изследвания за антитела-кръвни и вагинални.Това не е ли същото.Нещо не ми е съвсем ясно.?!?
Но мерси все пак за отговора.
« Отговор #15 -: Април 14, 2008, 20:30:04 pm »
Цитат
,на мен са ми правили изследвания за антитела-кръвни и вагинални

На базата на антителата се провеждат много видове изследвания. Дори хламидии, токсоплазмоза и др. При имунологичните изследвания се взема кръв. Ако са ти ги правили ще разбеереш първо по цената, по лабораторията - не се правят навсякъде. Мисля, че не сте правили такива.
*
« Отговор #16 -: Април 14, 2008, 20:40:32 pm »
Правили ли сте тест за съвместимост?Може там да има проблем!
Какъв е този тест за несъвместимост?Имунологични ли имаш предвид?
« Отговор #17 -: Април 14, 2008, 22:23:14 pm »
Здравейте пак! Много благодаря за мненията ви! Фоликулите ги следихме с фоликулометрия - 3 месеца. Наистина не съм правила имунологични изследвания. Ще помисля по този въпрос и ще поговоря с АГ-то ми. Ще пиша какво е станало. Благодаля ви!
« Отговор #18 -: Април 15, 2008, 07:49:26 am »
Антитела при мен има, но те са антитироидни, или не знам как са на български. Нямам  антифосфолипидни.
Нямам идея дали преди съм имала тези антитела, но с първата бременност нямах никакви проблеми, с изключение на една ингвинална херния дето се прибра веднага след раждането. Но сега ... не знам какво става. Аз ли много бързам, то ли се бави ... Май късничко се навих, баткото ни е на 7!
Успех на всички ни по нелекия път на една желана и осмислена бременност! Дай-Боже!
« Отговор #19 -: Април 15, 2008, 19:39:38 pm »
Мойте изследвания май не ще да са били имунологични,но какви тогава?!?
Пиши така:
ASA антиспермални антитела -
АОА овариални антитела  -
Някой /Теди?/ има ли предсава ,какво са ми изследвали с това чудо?!?
Аз нищо не мога да разбера.....
Все пак мерси.!