0 Потребители и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

Здравейте,

преди два дни минах т.нар. anomaly скан, което мисля е равностойно на феталната морфология в БГ. Измерванията бяха нормални, но всички бяха над 50% от линията между 1 и 100 и в края на прегледа доктора се озадачи като видя че всъщност мерките на бебето отговарят на 21 седмици + 6дни, а моята гестационна възраст бе 21 седмици + 0 дни. Например според измерванията бебето ми тежи 428 грама, което отговаря на 22ра седмица а не 21ва. Попита ме дали съм сигурна за датата на последната менструация (в която аз съм абсолютно сигурна) и каза че се случва да има разлика, но че не е много често срещано да има такава голляма разлика от 6 дни. Насрочи ми друг скан за след месец за да види как се развива растежа на бебчо. Аз опитах да намеря информация в интернет, но не успях да открия нищо и съм леко притеснена какво би могло да означава в най-лошия случаи това, че бебето ми е по-голямо за съответната зародишна възраст. Някои от вас имал ли е подобни резултати и знаете ли какво биха могли да означават?
*
Не се претиснявай и при мен ехографа показва + няколко дни.
Не мисля , че това е проблем.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
аз бях с мноого дълъг цикъл и при мен разминаването беше 2 седмици!Пък и тези размери с ехографа хич не са точни.За килограмите да не говорим.Моето бебе уж беше 2600 според ехографа,а се роди 4045 гр. 8O,така ч
<br />
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
това малко смешно ми звучи. разминаване от 6 дни е просто нищо.
а и как го е изкарал по всички параметри еднакво разминаването, много странно?

на мен са ми правили поне 3 пъти фетална морфология, там се мерят много дължини - обиколка на глава, бедрена кост, разни други... общо са 4-5 неща. компютърът за всяка мярка дава на каква възраст отговаря това според вкараната му база данни (! отбележи си това, важно е). обикновено, всеки измерван параметър е отговарял на различна възраст, с вариране от няколко дни, та до седмица. примерно, гестационна възраст според дата на последна менструация - 22 г.с. гестационна възраст според диаметър на глава - 21.2 г.с, според дължина на бедрена кост - 22.4 г.с. и така нататък.
винаги са ми казвали, че това е нормално.
още повече пък, тегло на плода в тая възраст е нещо ааааааааадски приблизително и отново се смята по усреднени стойности от статистическа база с данни, която е вкарана в компютъра на ехографа.

на твое място не бих се притеснявала.


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Виж тук, това го писах скоро на едно момиче:


kameto79, по принцип дали има изоставане или бебето според УЗ върви малко по-голямо не се приема за абсолютно. Самият УЗ може да даде отклонение. Колкото повече напредва беременността, толкова по-голямо може да бъде до две или три седмици. При мен реално казваха, че бебето върви по-малко. На самото раждане лекарката ми се обзалагаше категорично, че е наваксало, че и отгоре, щяло да е 4 100, пет минути по-късно, когато се роди, се оказа, че тежи 2 650  Така че не се притеснявай от размерите толкова, но си следи другите неща с док. За справка сега моята девойка е бамбина и половина, нищо, че се роди дребосъче, навакса, че и малко отгоре.
Стскам палци и кураж!


Виж това: Колко точно може да бъде ехографското измерване?

Много точно в ранните седмици…и по-неточно с напредването на бременността.

От 5 - 6 г.с. отклонението е +/ - 4 дни.
От 7 - 11 г.с. отклонението е +/ - 5 дни.
От 12 - 16 г.с. отклонението е +/ - 7 дни.
От 17 - 26 г.с. отклонението е +/ - 10 дни.
От 27 - 28 г.с. отклонението е +/ - 2 седмици.
От 29 - 40 г.с. отклонението е +/ - 3 седмици.

 
Ето и линка: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/674/37/
*
Няма за какво да се притесняваш, всичко ще е ок. И при мен при първата ми бременност беше така.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: всичко да е ок и на финала най-хубавото  :bori_015: или :bori_002:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
*
Днес и аз бях на преглед.В 12та г.с. съм, а бебчо отговоря на 13та г.с.  Лекарката ми каза че няма място за  притеснение и даже се шегува,че явно ще прилича на баща си /той е доста едър/.  По-притеснително е когато бебчетата изостават в растежа си.
При нас по този повод падна голям смях. Бяхме в кабинета и ни казаха, че размерана главата е + 1 седмища, а крачета са като при + 2 седмици. Прибираме се вкъщи и мъжът ми гордо заявява на техните "Бебето е супер главата му е с една седмица напред, а краката с две". Хората не са наясно какво им говори и изпадат в шок - "ама, как, какво му е, казаха ли дали е опасно" бъдещият дядо пита "Това може ли да се оправи?" Още на феталната ни бяха предопредили, че ще е с дълги бедра и ние си знаем, но другите ...  Така, че не се тревожи. Наистина е хубаво, че напредва, значи всичко е наред.