0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Отново ЛУФ
« -: Април 09, 2008, 18:29:24 pm »
Момичета помислих, че вече пак е време за нова тема.
Съжалчвам, първо реших да пусна поста в друга, но после реших, че има доста момичета с ЛУФ и ще ние е от полза за всички.

Момичета включвам се и аз. Малко ми е депресивно - на последния преглед на УЗИ се видя задържан фоликул. Сега чакам да ми дойде М, ама нещо не иска. Аз се надявам тая гадна киста да се спука по време на М ама той не иска този път да дойде навреме.Имам лапаро през Октомври 2007 и уж всичко беше наред - миналия месец док регистрира ову, ама сега...........
Имам диагноза ЛУФ и док докато ме следеше последните месеци каза, че не вижда проблем за естествено забременяване. Обаче........пак киста 5 месеца след лапарото.
А аз имах неблагоразумието лекичко и тайничко да се надявам, че наистина може пък и да стане без АРТ, но като гледам........

Освен това, знам че при АРТ и ЛУФ много нараства вероятността от хиперстимулация  - а мен ужасно ме е страх от това.
Не че док е казал засега АРТ, но на първите прегледи ми спомена, че по принцип това е решението.
Има ли някоя от Вас забременяла с ЛУФ и как?
Re: Отново ЛУФ
« Отговор #1 -: Април 10, 2008, 09:04:00 am »
А какви хапчета си пила за кистата?
http:
« Отговор #2 -: Април 10, 2008, 22:26:05 pm »
Извинявай, но какво е ЛУФ?
*
« Отговор #3 -: Април 11, 2008, 21:36:42 pm »
ЛУФ синдром означава синдром на неспукалият се фоликул, т.е. фоликула не се пука и не може да се отдели яйцеклетка.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Април 11, 2008, 22:28:19 pm »
Има ли някоя от Вас забременяла с ЛУФ и как?
Да аз
С клостил бегит и прегнил
и сериозно следене кистичките да не са по-големи от 18-20 мм
При мен овулация имаше по веднъж годишно и то с тези лекарства. А когато имаше задържан фоликул и на 90-тия ден не ми идааше без дуфастон.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #5 -: Април 12, 2008, 13:04:36 pm »
Тамата, а как ставаше така, че да се пука фоликула. Аз имах 10000 прегнил и пак не се спука. Ти как успя???
*

Tamara

• 1662
« Отговор #6 -: Април 12, 2008, 18:31:38 pm »
Вдигнахме клостилбегита и намалихме прегнила
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #7 -: Април 12, 2008, 19:59:52 pm »
Мила,от написаното разбрах,че и аз съм с този проблем!При мен също много често се случва да не се пука фоликула,при което се образува киста!Направо е отвратително!!!Този месец трябваше да пробваме с прегнил,но се оказа,че при мъжо има малък проблем и другият месец ще пробваме,ако и този нищо не е станало от самосебе си!
« Отговор #8 -: Април 14, 2008, 12:13:13 pm »
Ох, и аз съм в същото положение. Този месец вече ще ги пукаме с прегнил уж, да видим на мен дали ще ми действа.
future74, защо направо АРТ? На теб пукали ли са ти фоликулите до сега с преглин, или само на естествен цикъл сте пробвали? 5 месеца след лапарото киста не е толкова зле - има момичета всеки месец ги задържат. Според мен е рано да мислиш за АРТ.

« Отговор #9 -: Април 14, 2008, 17:15:34 pm »
Ами не знам дали веднага ще е АРТ (по принцип ми каза док, че ЛУФ така се лекува).Истината е, че още не знам какво ще каже. Просто ме е хванало шубето.Иначе утре сам на док и след това ще рапортувам дали се е спукала по време на М или си стои и какво ще правим.
« Отговор #10 -: Април 14, 2008, 17:17:28 pm »
Забравих да кажа, че миналия месец сложихме прегнил 10 000Е и се спука фоликула, този също сложихме, но за съжаление нямаше ефект.
Утре вечер ще кажа какво е станало. :oops:
« Отговор #11 -: Април 16, 2008, 19:26:14 pm »
Вчера бях на док 5 ден след М и за мое щастие кистата се беше спукала. Почнахме клостилбегит и след това не знам какво ще правим-дали ще слагаме Прегнил или не.
« Отговор #12 -: Април 16, 2008, 21:25:39 pm »
Задължително според мен ще ти ги пукат, защото клостилбегитът прави кисти.

« Отговор #13 -: Април 16, 2008, 22:22:42 pm »
Имаш ло представа колко прегнил и кога?
« Отговор #14 -: Април 16, 2008, 23:13:07 pm »
Тепърва ще минавам през това за първи път този месец и нямам идея, но мисля че се прави около овулация. Знам, че ако си предразположена към задържане на фоликули, клостилбегитът не е много добра идея защото прави кисти. Но ако се пукат фоликулите с прегнил (което не винаги е успешно), мисля че е ок. Много различни стойности на прегнил съм виждала из форума, и наистина нямам идея по колко и кога се слага. Док най-добре ще ти каже. Успех ти желая!

*

Tamara

• 1662
« Отговор #15 -: Април 17, 2008, 23:54:33 pm »
клостилбегитът прави кисти.
Krassita това е направо грубо
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #16 -: Април 18, 2008, 14:32:42 pm »
клостилбегитът прави кисти.
Krassita това е направо грубо

В какъв смисъл грубо? Когато имаш проблеми със задържане на фоликули, клостилът не е добър вариант без прегнил после. Моя приятелка заради клостилбегит се озова с 5 кисти. Аз не искам да плаша момичето, просто казвам че лекарят й сигурно ще слага прегнил, за да не образува пак киста. Тя вече е минала през това и знае...

*

Tamara

• 1662
« Отговор #17 -: Април 19, 2008, 10:20:35 am »
Ами пак не е така. Или поне не винаги е така. Аз бих оставила това на доктора.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #18 -: Април 19, 2008, 11:07:02 am »
Ок, съгласна съм. Съжалявам ако е прозвучало грубо или плашещо. Предполагам, че за всеки е индивидуално. future74, сигурна съм че докторът ти знае какво прави.

*

Tamara

• 1662
« Отговор #19 -: Април 19, 2008, 12:31:52 pm »
Аз в началото нямах кисти - изобщо не нарастваше фоликула. Затова започнах 5-9 ден по 1 т. клостилбегит(КБ), без прегнил. Станаха кисти. После 5-9 ден по 1/2 т. КБ и пак кисти. Едва тогава включихме прегнил. От 5000 до 15000 не се пукаха кистите и док каза - инвитро. Смених го и другата лекарка ми каза буквално - нищо ти няма, ама с тези лекарства не се прави така.
Фоликулите не се пукат, а се абсорбират обратно, когато не са зрели. Затова при мен е имало цикли в които на 14 ден е имало 18мм фоликул, а на 25 не е имало нищо (аз в тези дни ходих на преглед). За да се спука фоликул трябва да е узрял. Това се постига с клостил бегит.
Започнахме 5-9 ден по 1т. КБ и 15 ден 5000 прегнил и стана. На третия цикъл. А сега на онзи "фоликул" му падна и първото зъбче.

Краси, това е много на кратко историята на човечето в подписа ми.
Само искам да кажа, че всички тези плашещи неща, които ги пише по форума за клостил бегит не са за да го отрекат, а за да предупредят, че с него шега не бива. Той не е хомеопатично средство, което се пие за профилактика, а лекарство, което наистина действа. Ако то се даде на здрава жена последствията може да са много грозна гледка.
Ако аз трябваше да мина през стимулация за инвитро после вече трябваше да започвам от 0. Не зная как щеше да реагира организмът ми. А с клостилбегит е и по евтино и по щадящо.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.