0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Съотношение LH - FSH
« -: Април 08, 2008, 22:21:39 pm »
Здравейте!

Редовно преглеждам форума, но до сега не съм писала. Възхищавам се на дейността на сдружение "Зачатие" и на съпреживяването и подкрепата, които изпълват този форум.
Днес разбрах, че имам прблем. Не съм сигурна колко е сериозен, затова се обръщам към вас, моля, коментирайте!

Със съпругът ми работим за бебе от 2 месеца, но понеже съм на 32 години, все пак решихме, за не губим време, да направим необходимите изследвания. Тръби - предстои цветна снимка след около 2 седмици. Спермограма - шампионска. Тестове за овулация - + на 17 и 18 ден. Хормоналните ми изследвания също са в норма. С едно уж дребно, но очевидно много съществено изключение - съотношението LH (3.52 lU/l) - FSH (3.31 lU/l). Гинекологът ми - един изключителен професионалист, каза, че отклонението, макар и дребно, може да се окаже решаващо. Изписа "Ясмин" за 3 месеца.

Въпросът ми е доколко е проблематично това отклонение и от какво може да е причинено?   
Много ви благодаря!
« Последна редакция: Април 08, 2008, 22:29:58 pm от Saule »
Re: Съотношение LH - FSH
« Отговор #1 -: Април 08, 2008, 23:25:46 pm »
Според мен съотношението ти е идеално. А, тази шампионска спермограма къде я правихте? Най-достоверно е в клиника по стерилитет.
« Отговор #2 -: Април 08, 2008, 23:38:46 pm »
Много благодаря за окуражителните думи, Stivarip! Доста се стреснах днес. Да, в клиника по стерилитет е правена спермограмата (благодарение на факта, че чета форума - оттук научих, че така е най-добре:).
« Отговор #3 -: Април 09, 2008, 13:24:46 pm »
Saule според мен стойностите ти са перфектни (аз мога само да си мечтая за подобни)и не ми е ясно защо ти изписва Ясмин. Защо непотърсиш и друго мнение?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Април 09, 2008, 15:45:35 pm »
Че какво му има на съотношението?!  8O
Много си е добре даже!
Таймирайте овулацията и късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #5 -: Април 09, 2008, 16:37:07 pm »
И аз мисля, че съотношението е идеално. Нали то трябва да е равно на 1. Лекото отклонение, каквото е твоето и то чак в стотните Saule, ми се струва, че хич и не трябва да те притеснява, още повече че хормоните са ти в референтните граници...Не разбирам защо да губите 3 месеца в пиене на "Ясмин" :balk_160:
Тук има момичета, които са доста по-наясно от мен с това съотношение, дано някое от тях се включи, аз сравнително от скоро "проучвам" въпроса. Но за илюстрация мога да ти кажа моите резултати - да сравниш: ЛХ - 4,41, ФСХ - 8,50, съотношението е 0,52. Знам, че моето фсх е към горните граници... И нищо друго.
Между другото, ако може някой и моите резултати да поизясни, ще съм изключително благодарна. Надявам се, Saule, да нямаш нищо против. От известно време си блъскам главата върху тях без да съм стигнала до нещо по-ясно. Ако не се лъжа за съотношение към 2 се говори за синдром на поликистозните яйчници, за такъв под 1 се мисли за намалена яйчникова функция. За съжаление нямам достатъчно тълкуване от гинеколог, а часът при ендокринолог ми предстои.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #6 -: Април 09, 2008, 19:22:28 pm »
Saule съм, но нещо стана с регистрацията ми, затова се пререгистрирах като Saule_Nova.

Безкрайно съм благодарна на всички за компетентните мнения и съвети. Очевидно, всяка една от вас знае за женския организъм доста повече от много дипломирани гинеколози - абсолютно сериозна съм 8O Така, както според моя (този, дето ми изписа Ясмин, цветна снимка и т.н вчера) посмъртно няма да забременея без лечение ... ами, неудобно ми е да ви кажа, но днес - на първи ден от закъснение - си направих тест за бременност и беше категорично положителен. Страшно ме е срам, че ви занимавах с глупости  :oops: Извинявам се, но наистина нищо не разбирам и ... добре, че бяхте вие, и да не беше + тестът, пак щях да поискам второ мнение, както ме посъветвахте.
Благодаря ви и успех!
Моля ви, ако някой може, да коментира ситуацията на ognyana!
« Отговор #7 -: Април 09, 2008, 19:32:39 pm »
Saule съм, но нещо стана с регистрацията ми, затова се пререгистрирах като Saule_Nova.

Безкрайно съм благодарна на всички за компетентните мнения и съвети. Очевидно, всяка една от вас знае за женския организъм доста повече от много дипломирани гинеколози - абсолютно сериозна съм 8O Така, както според моя (този, дето ми изписа Ясмин, цветна снимка и т.н вчера) посмъртно няма да забременея без лечение ... ами, неудобно ми е да ви кажа, но днес - на първи ден от закъснение - си направих тест за бременност и беше категорично положителен. Страшно ме е срам, че ви занимавах с глупости  :oops: Извинявам се, но наистина нищо не разбирам и ... добре, че бяхте вие, и да не беше + тестът, пак щях да поискам второ мнение, както ме посъветвахте.
Благодаря ви и успех!

честито и лека бременност!!! :)
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #8 -: Април 09, 2008, 21:34:34 pm »
Честит :bfp: Saule. Пожелавам на многото други момичета да имат късмета, докато още се лутат какви изследвания да направят и чудото да стане :D
« Последна редакция: Април 09, 2008, 21:37:34 pm от Stivarip »
*
« Отговор #9 -: Април 09, 2008, 21:42:35 pm »

Благодаря ви и успех!

Честито и лека бременност!
*
« Отговор #10 -: Април 10, 2008, 08:41:22 am »
Saule,изключително се радвам за теб! Честито и щастливо бременнеене!
« Отговор #11 -: Април 10, 2008, 09:04:17 am »
.. моите резултати.. ЛХ - 4,41, ФСХ - 8,50, съотношението е 0,52. Знам, че моето фсх е към горните граници... И нищо друго.
Между другото, ако може някой и моите резултати да поизясниe
здравей ognyana!пиша ти,за да ти кажа ,че резултата не е толкова лош..те варират..
и аз имам проблеми със съотношението ФСХ/ЛХ и ще ти напиша да сравниш:
ФСХ-2,97
ЛХ-8,14/Е2 в този месец беше ок/
съотношението е 1:2,7

ЛХ-4,33
ФСХ-6,38/Е2 под нормата,док каза че колкото е по-ниско Е2 толкова е по-хубаво съотношението между ФСХ и ЛХ  :wink:/
съотношение 1:1,5/добре е /

ЛХ-4,20
ФСХ-7,82/Е2 пак е ок../
съотношение 1:1,7 /бива/

написах ти всички тези ,зтойности ,защото те разбирам..и аз първото като го бях видяла и прочетох из форума се бях шашнала,но много момичета ми казаха да го повторя/както и лекарите,че не са толкова страшни стойностите и варират-от едно изследване не се изказва категорично мнение../!
твоите са в съотношение 1:1,9  в полза на ФСХ..мисля че можеш другия месец да ги повториш пак и ще видиш как ще са по-добре :wink:
желая ти УСПЕХ  :)
« Последна редакция: Април 10, 2008, 09:05:58 am от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #12 -: Април 10, 2008, 09:09:52 am »
Saule_Nova: е, на това му казвам ударно влзиане в нашата компания. Определено хормоните са ти супер, но пък резузлтата от теста е много пъти по-хубав. Лека бременност и здраво бебче ти желая :-)

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #13 -: Април 10, 2008, 17:45:12 pm »
честито и лека бременост-еххххххххххх-дано повече такива  новини има !!!!!!!!!!!

« Отговор #14 -: Април 10, 2008, 20:15:41 pm »
Честито мила, лека бременност ти желая!
*
« Отговор #15 -: Април 11, 2008, 09:58:28 am »
Благодаря ти, любопитка! :bighug:
Аз честно казано се изморих от изследвания... Д-р Тодорова ми изписа лечение  :youwoman: и се надявам всичко да е наред!
*
« Отговор #16 -: Април 11, 2008, 13:09:16 pm »
честито , мило момиче! Много късмет!  :cloud9: :bori_014:

аз бих искала да попитам нещо по темата. бих искала д аси пусна E2, LH i FSH на трети ден за яйчников резерв. Естествено цикъла ми така се измести , че третия ден е в Неделя, когато лабораториите са затворени. на втори и ли на четвърти ден е по-добре да пусна изследвания?

Косето е на небето.
« Отговор #17 -: Април 11, 2008, 22:45:22 pm »
Благодаря ти, Hope!
Когато ми изписаха LH - FSH изследване, ми дадоха толеранс - 3-ти и 4-ти ден. Явно, все пак четвърти ден е по-добре от втори. Успех!
« Последна редакция: Април 11, 2008, 22:47:41 pm от Saule_Nova »
*
« Отговор #18 -: Април 11, 2008, 22:50:35 pm »
аз бих искала да попитам нещо по темата. бих искала д аси пусна E2, LH i FSH на трети ден за яйчников резерв. Естествено цикъла ми така се измести , че третия ден е в Неделя, когато лабораториите са затворени. на втори и ли на четвърти ден е по-добре да пусна изследвания?
Аз веднъж погрешка си пусхнах хормоните на 2ри ден и така се шашнах.На следващия ден ги повторих и всичко си беше наред.Определено е по-добре на 4ти  :wink:
*
« Отговор #19 -: Април 11, 2008, 22:50:53 pm »
благодаря ти за отговора,saule!
Щастливи 9 месеца!  :D
благодаря, Eliq

Косето е на небето.