0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Графиката на Raliuna - ?
« -: Април 08, 2008, 20:16:43 pm »
Здравейте момичета,

от два месеца чета какво се пише във форума и открих само около "хиляда" продробности, за които незнаех :) 

Реших да се обърна към всички ви за съвет по моята графиката,тъй като МЦ не ми е точен като по учебник. Идва ми на 32/36/ а понякога и на 45 дни.От както имам цикъл е така, като малка имах проблеми с щитовидната жлеза,но се лекувах и сега всчко е наред. Затова ми е малко трудно да изчисля кога би била О. Меря Т с живачен термометър всеки ден в 7ч. сутринта в дупето. Въпросът ми е време ли е вече да си правя тестове за Овулация, тъй като днес ми е 14ден от началото на цикъла?

Много се вълнувам тъй като не ми се иска да изпусна мига,както предният месец , нали ме разбирате  :wink:

Ще се радвам да ми пишете :)
« Последна редакция: Април 08, 2008, 20:52:35 pm от Raliuna »

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Графиката на Raliuna - ?
« Отговор #1 -: Април 08, 2008, 22:25:58 pm »
Здравейте момичета,

от два месеца чета какво се пише във форума и открих само около "хиляда" продробности, за които незнаех :) 

Реших да се обърна към всички ви за съвет по моята графиката,тъй като МЦ не ми е точен като по учебник. Идва ми на 32/36/ а понякога и на 45 дни.От както имам цикъл е така, като малка имах проблеми с щитовидната жлеза,но се лекувах и сега всчко е наред. Затова ми е малко трудно да изчисля кога би била О. Меря Т с живачен термометър всеки ден в 7ч. сутринта в дупето. Въпросът ми е време ли е вече да си правя тестове за Овулация, тъй като днес ми е 14ден от началото на цикъла?

Много се вълнувам тъй като не ми се иска да изпусна мига,както предният месец , нали ме разбирате  :wink:

Ще се радвам да ми пишете :)

Здрасти мила :) според мен е хубаво да правиш вече тестове щом цикъла ти не е много редовен.Все пак и аз съм така-макар че напоследък се оправят нещата .. :) хубаво е да започнеш-купи си просто повечко тестове за О. и действай :):) успех и дано скоро се похвалиш с положителен резултат
« Отговор #2 -: Април 08, 2008, 23:16:48 pm »
Raliuna, виж колко дни е най-късият ти цикъл за последните 6 месеца. В таблицата на тестовете ще провериш кога трябва да ги започнеш. Успех :)
« Отговор #3 -: Април 09, 2008, 19:22:53 pm »
Мерси и на двете ви - saraapl i Stivarip, много сте мили и отзивчиви :) Послушах ви и ето какво направих: купих си тест за Ову и го направих днес - беше отрицателен, но и утре е ден :) нали така

« Отговор #4 -: Април 09, 2008, 21:42:25 pm »
Само да знаеш, че е добре да правиш тестовете до отрицателен, за да хванеш по-добре пика на LH
*
« Отговор #5 -: Април 10, 2008, 13:42:45 pm »
ЗДРАВЕЙ!!
миличка аз също имам неормален МЦ идва на 32-34-36-38 дни
ние правим опити за бебе от 8 месеца и ову идва винаги на различен ден
прави всеки ден тестове  ако не можеш да я хванеш .......фоликулометрия
аз от този месец започвам с това
УСПЕХ !!! :dance2: :goodluck: :crossfingers:
« Отговор #6 -: Април 10, 2008, 21:38:08 pm »
Аз бих те посъветвала да си проверяваш и цервикалната слуз. Ако всичко е наред с теб, тя ще започне да се втечнява преди О, и ще ти е по-лесно да определиш кога да започнеш с тестовете. Разбира се, на мен ми е по-лесно, аз имам редовен/нормален цикъл, но все пак опитай.
« Отговор #7 -: Април 11, 2008, 08:36:30 am »
Само да знаеш, че е добре да правиш тестовете до отрицателен, за да хванеш по-добре пика на LH

:) Добре Stivarip,ще те послушам :) Вече започнах с тестовете, за сега са отрицателни, но си мисля че до 2-3 дни ще дойде О.  :dance2: :dance2:

« Отговор #8 -: Април 11, 2008, 17:13:47 pm »
Аз бих те посъветвала да си проверяваш и цервикалната слуз. Ако всичко е наред с теб, тя ще започне да се втечнява преди О...
:) Дано да разпозная тези знаци Мерси много

« Отговор #9 -: Април 11, 2008, 17:22:57 pm »
миличка аз също имам неормален МЦ идва на 32-34-36-38 дни
ние правим опити за бебе от 8 месеца и ову идва винаги на различен ден
 :crossfingers:
Мерси 5ja :)Пожелавам ти успех :) и дано много скоро да можем и двете да се похвалим с добър резултат, нали ?  :wink: 

*
« Отговор #10 -: Април 11, 2008, 17:57:11 pm »
 :a_cat_02:
днес ми е 35 ден от началото
ову беше на 29ден
тайничко се надявам дано да е .......
с първата бременност преди 6 гад положението беше същото
едно безкрайно мерене на темп. но стана ??????!!!!!!
пожелавам ти успех :D
« Отговор #11 -: Април 11, 2008, 21:01:57 pm »
:a_cat_02:
днес ми е 35 ден от началото
ову беше на 29ден
тайничко се надявам дано да е .......
с първата бременност преди 6 гад положението беше същото
едно безкрайно мерене на темп. но стана ??????!!!!!!
пожелавам ти успех :D

:) погледнах ти графиката и забелязах че чак на 29 ти е О. , значи и при мен би могло да е на повече дни, а аз сигурно бих си помислила че вече ще ми е минало О. Така че ще го имам в предвид , няма да се отказвам докато не ми дойде цикала... :)
Ти вече имаш един успешен опит :) това е страхотно :)Стискам ти палци 5ja!!! :crossfingers:

« Отговор #12 -: Април 13, 2008, 10:50:54 am »
Момичета, мисли те ли че графиката ми изглежда нормално...? Защото забелязвам че всеки ден Т ми мърда нагоре надолу...
А когато има положителен О тест до колко време след това настъпва О ???
:) Аз непрекъснато  :book: разни неща които се обсъждат тук,но нещо се обарквам понякога  :oops:
Благодаря ви предварително :)

:sunshine: Слънчев ден от мен !

« Отговор #13 -: Април 13, 2008, 19:15:22 pm »
Нормално е графиката ти да не е права линия. Засега със сигурност не е минала О., така че продължавай тестовете. В упътването им трябва да пише колко време след положителния настъпва О. Принципно, като видиш +, бебеправите 3 дни, 1 ден почивка и още 1 ден секс, за всеки случай :wink: Успех
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Април 14, 2008, 07:33:32 am »
Момичета,........
Графиката ти до тук е добре /за ФФ/
О. предстои - но кога, няма как да се определи в дом.условия.
Продължавай с тестовете за О.
След пика на ЛХ /това е + тест/ - от 12 до 48 час настъпва О.
Ако има 2 полож.теста - пика на ЛХ е по средата и от там си пресмяташ 12-48 часа.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #15 -: Април 14, 2008, 14:36:33 pm »
Нормално е графиката ти да не е права линия.  :wink: Успех

Мерси много Stivarip за подкрепата :) Дано да улуча момента и разпозная всички знаци :)
А на теб ти пожелавам скоро едно прекрасно бебче :babbycarrage:
Нали си почти на финала, така като гледам ? :)
« Последна редакция: Април 14, 2008, 14:41:16 pm от Raliuna »

« Отговор #16 -: Април 14, 2008, 19:46:19 pm »
Момичета,........
Графиката ти до тук е добре /за ФФ/
О. предстои - но кога, няма как да се определи в дом.условия.
Продължавай с тестовете за О.
След пика на ЛХ /това е + тест/ - от 12 до 48 час настъпва О.
Ако има 2 полож.теста - пика на ЛХ е по средата и от там си пресмяташ 12-48 часа.

Благодаря ти Denis :)
А какво ще кажеш за ЛФ - тъй като МЦ ми е по-дълъг /32,36,45 дни/ съм попълнила в календара че периода след О ми е 18 дни, а не 14,както беше заложено там. Дали съм направила добре или тъй като не мога да преценя колко ми е дълга тази фаза трябва да оставя 14дни?! Разбираш ли обарканото ми въпросче? :)
« Последна редакция: Април 14, 2008, 19:51:11 pm от Raliuna »

« Отговор #17 -: Април 18, 2008, 12:57:15 pm »
Момиченца здравейте  :)
все още нямам О. както ще забележите на графиката ми... ох,чакането е много дълго ...
не съм загубила надежда само защото МЦ ми е разнообразен и дълъгр така че сигурно скоро ще имам О., нали!?  :D
Дали някой има представа как се определя тази ЛФ когато МЦ е различно дълъг!?

Благодаря на всички които ще се включат с отговор или някакъв коментар  :P

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #18 -: Април 18, 2008, 16:31:50 pm »
Момиченца здравейте  :)
все още нямам О. както ще забележите на графиката ми... ох,чакането е много дълго ...
не съм загубила надежда само защото МЦ ми е разнообразен и дълъгр така че сигурно скоро ще имам О., нали!?  :D
Дали някой има представа как се определя тази ЛФ когато МЦ е различно дълъг!?

Благодаря на всички които ще се включат с отговор или някакъв коментар  :P

това " скачане"на Бт не е много хубао. може би трябва да изчакаш още малко но не спирай тестовете за О.. но според мен има проблем.. правилно ли мериш Бт??? много е ..непостоянна... дано се вклюяи някой с по добро от моето обяснение..аз си спомням че имах такава графика и ми казаха че не е много добре че имам такива връхчета в графиката си.. в последствие се оказа че нямам и О. именно същия месец..надявам се да се оправят нещата при теб :) успех
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Април 19, 2008, 07:08:36 am »
Момиченца  ............

Графиката ти до тук според мен не показва проблем.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум