0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Да попътуваме заедно по света!
« Отговор #40 -: Април 14, 2008, 23:21:08 pm »
цветенце, ние, живот и здраве, ще ходим по майските празници с още две семейства в това село:
http://www.halkidiki.com/vourvourou/accommodation.htm
някой е ходил и даде добри отзиви, ще видим...

задължително разкажете после. аз обаче и други си мисля - може би, ако искам да сме на море в Гърция септември, не е лошо вече да предприема някакви стъпки по организация и резервация, или не е необходимо чак толкова предварително?
*
« Отговор #41 -: Април 15, 2008, 10:30:25 am »
Аз съм ходила само из Европа, почти цялата, до средиземно море.

Осиана, ще се радвам да разкажеш какво те е впечатлило по Европата :wink:
Аз ще ходя след месец до Милано за пръв път.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #42 -: Април 15, 2008, 10:54:12 am »
Аз съм ходила само из Европа, почти цялата, до средиземно море.

Осиана, ще се радвам да разкажеш какво те е впечатлило по Европата :wink:
Аз ще ходя след месец до Милано за пръв път.

Обещавам, Цветенце, ще разкажа за всички по малко.
Била съм в Белгия, Люксенбург, Холандия, Унгария, бившата Югославия, Румъния, Чехия, Словакия, Испания (Палма де Майорка), Австрия... има и други май ама не се сещам  :lol:, а и Германия, разбира се.  :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Osiana

• 4888
« Отговор #43 -: Април 16, 2008, 11:38:39 am »
Белгия...не ми хареса особено, бях в столицата, на пръв поглед всичко е чисто и подредено, в като влезеш в някоя старнична уличка, оставаш неприятно изненадан от боклуците и мръсотията която цари. Пласмасови отпадъци хвърчат навсякъде, както и милярди изплюти дъвки залепени по тротоарите. Има много, ама много араби което също ме учуди. Хората там бяха малко негостоприемни и несърдечни. В хотела 3 звезди в които бях, беше ужасно мръсен, с начупени мебели... Иначе ходих в парк Елизабет, които ми хареса, голям парк, с нещо като дворец в единия край, в които така и не влязох. Бях в Антверпен...град, на които всички сгради бяха мазно сиво-черни...

Брюксел

парк Елизабет

Антверпен

Люксембург, много ми хареса...много чисто. Много исторически сгради в стил дворци. Беше сравнително ефтино. Повечето от сградите светеха нощем, т.е. украсени със светлини, беше красиво.  Хората, с които общувах там, бяха много мили и сърдечни.

Люксембург

Люксембург

Холандия.... мечта, Ротердам много ми хареса, модерен, подреден и чист град, любезни хора. Скъпо е.
Амстердам, интерсен исторически град в високи, тесни сгради, доста от тях толкова стари и наклонени, че се чудех как още не са се разпаднали. Велосипеди там имаше милярдииииии, всички се превозват с велосипеди и ги оставят незаключени по улиците, по простата причина че те всички бяха толкова стари модели, че бяха пред разпадане.... Вечер в тези тесни сгради с дълги прозорци се показваха полуголи "дивите" на най-стария занаят, които работеха здраво. :lol: Повечето от улиците бяха с тесни канали, в която постоянно течеше вода, и в която много често са падали коли, на които са забравили ръчната.... :lol:

Амстердам

Амстердам

Амстердам

Ротердам
« Последна редакция: Април 16, 2008, 13:00:17 pm от Osiana »

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #44 -: Април 16, 2008, 14:45:17 pm »
Osiana, разказвай и показвай още:)

Цветенце, мисля, че Милано ще ти хареса:)
На мен поне много ми хареса.Била съм там преди около 5 години,и си спомням, че след Рим ми се видя много по "натруфено, скъпо и лъскаво" но също така уютно и спокойно както навсякъде където съм била в Италия (не 4е са много местата но тази държава ми е слабост:).В Милано има много красоти и ще чакаме разкази, че си спомням бегло вече :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #45 -: Април 16, 2008, 14:53:26 pm »
за моята любима Холандия да кажа в допълнение няколко думи. Амстердам е задължителен обект със своите канали и картинни галерии. Ротердам е изцяло нов град - бил е разрушен от бомбардировки през Втората световна война. любителите на старини там нямат работа, но е интересно да се посети пристанището, което е може би най-голямото в Европа.
мястото, което не бива да се пропуска в Холандия, е градчето Делфт. градът на прочутия синьо-бял делфтски порцелан и художника Вермеер. особено късна пролет, каналите с водните лилии очароват очите.
казват, че е най-хубаво да се посети Холандия, когато цъфтят лалетата. тогава при кацане на летище Схипхол можете да видите от прозорчето на самолета невероятни гледки на огромни полета с цъфнали лалета... аз не успях да попадна точно тогава, бяха таман прецъфтели, гадините :)
изобщо, хубавото на Холандия е, че най-дългото разстояние в държавата е 3 часа с влак или кола. всичко е достъпно за обикаляне.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
« Отговор #46 -: Април 16, 2008, 15:46:48 pm »
Osiana, разказвай и показвай още:)

Цветенце, мисля, че Милано ще ти хареса:)
На мен поне много ми хареса.Била съм там преди около 5 години,и си спомням, че след Рим ми се видя много по "натруфено, скъпо и лъскаво" но също така уютно и спокойно както навсякъде където съм била в Италия (не 4е са много местата но тази държава ми е слабост:).В Милано има много красоти и ще чакаме разкази, че си спомням бегло вече :)

Лиско на страхотни местенца сте били, много обичам екзотични плажове. Ние много обичаме да пътуваме и двамата с мъжо сме неуморни  :D, все още сме много млади и само да сме живи и здрави надяваме се до 70 год. да обиколим света поне 3 пъти  :).
Обикаляли сме Европа няколко пъти, имахме планове миналия месец да отидем три седмици на разходка в САЩ (планувана от преди половин година), но с многоплодната бременност доки не ми разреши а и аз не се чувствам съвсем комфортно за да пътувам толкова много, та отложихме за следващата  година.
Милано ми беше любимия град преди да отида там. Много сме разочаровани от този град, нищо не ми хареса в него, пълно с цигани, джебчии и много боклук в самия център. А и Рим е същия, този богат град с история, толкова много интересни неща но не поддържано, пълно с боклуци, цигани и джебчии. Хубаво е да се види Италия, ходихме два пъти, но не бих отишла пак. Друго как карат направо лошо да ти стане, в София карат много по-добре от Рим. Единствено което ми хареса в Италия е храната, готвят много вкусно и е много евтино.В Италия пазете си чантите, телефоните и колите само на платен паркинг.
На мен ми харесват страни като Австрия, Германия подредени, красиви ...
Любимото ни местенце в Европа е Париж, където и да ходим винаги минаваме и до Париж   :wink:. Разкошен, прекрасен град, има толкова много неща да се видят, чист, подреден. Там се чувствам прекрасно  :balk_179:, това за мен е най-красивия град в Европа, а Версайския дворец е най-красивият дворец който съм виждала.

Да кача снимки и ще ви пусна снимки.

*

Osiana

• 4888
« Отговор #47 -: Април 16, 2008, 16:23:47 pm »
Цитат
Рим е същия, този богат град с история, толкова много интересни неща но не поддържано, пълно с боклуци, цигани и джебчии. Хубаво е да се види Италия, ходихме два пъти, но не бих отишла пак. Друго как карат направо лошо да ти стане, в София карат много по-добре от Рим. Единствено което ми хареса в Италия е храната, готвят много вкусно и е много евтино.В Италия пазете си чантите, телефоните и колите само на платен паркинг

Това съм го чувала и аз, даже по телевизията, в Германия съм гледала такива репотажи, макар че в Италия никога не съм била.

Ще разказвам, разбира се, Лиско. Всеки ден по малко. :lol:

*
« Отговор #48 -: Април 16, 2008, 19:49:35 pm »
За джебчиите в Италия ме предупреди и учителката ми по италиански - предимно емигранти, използващи моторетки, минават покрай теб, дръпват чантата и дим да ги няма.
Така или иначе отивам де - съпругът ми го пращат за една седмица в командировка и ми предложиха да поемат всички разноски и за мен, така че мисля да се възползвам.

Тези дни ии аз ще пусна снимки, но местата където съм била никак не са много - била съм в Лондон, Кьолн, Бон, Верона и Тунис, но забравих името на курорта.
« Отговор #49 -: Април 17, 2008, 21:19:23 pm »
Ауууууууууу,как Ви завиждам!
Страхотни снимки!
Аз още не съм ходила никъде извън БГ.
Имаме планове лятото да почиваме в Гърция.Дано черна котка не ни мине по пътя :)
*
« Отговор #50 -: Април 17, 2008, 22:06:15 pm »
И аз, като Nin4eto - благородно ви завиждам! Изобщо не си представям, че някога ще мога да си позволя екскурзии или почивки до местата, за които разказвате!  :( Продължавайте с разказите, момичета, четем ви с интерес и съпреживяваме историите ни!

*
« Отговор #51 -: Април 18, 2008, 08:49:27 am »
Стефи, знам че мислите за празниците да сте в Гърция с децата - з апръв път ли отиваш? Мисълта ми е - можеш ли да прецениш коя дестинация е по-подходяща за море една седмица през сештември със Симона. И като път, и като цени, и като условия.

Цвети, като път със сигурност Гърция е по-добре, защото до Дубровник пътя е доста повече, планински и с дете едва ли ще може да се мине без преспиване и почивка. За цените едва ли ще има фрапираща разлика, мисля, че са на едно ниво. Относно плажовете в Дубровник са кофти, няма пясък, само камъни и се наръбваш като лежиш :lol: Но пък е доста по-красиво и има и забележителности, които си струва да се видят.
*
« Отговор #52 -: Април 18, 2008, 09:35:02 am »
Ок, разбрах те, в Гърция - с детето, в Дубровник - без:wink:
Така или иначе след космическите цени, които ни искат за една 2-3 дневна почивка у нашенско по празниците, ние решихме също да отскочим до Гърция - един малък 4дневен пакет се оказа, че излиза далеч по - изгодно. Та тъкмо ще добия някаква представа и ще реша за евентуално море там.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #53 -: Април 18, 2008, 16:57:34 pm »
Румъния ме изненада положително. Беше чисто, особено в малките селца покрай които съм минавала. Улиците и пътищата бяха в идеално състояние, нови шосета, само дето всички бяха с по едно платно, което правеше изпреварването трудно и опасно, в криволичещите завои из тази планинска страна. Във всички селца имаше и църквичка, и това което ми направи впечатление е, че всички бяха поддържани, чисти и със сребърни кубета.
Букурещ, голям град, там пътната настилка, за разлика от другаде в страната беше катастрофална, имаше и много, цели глутници бездомни кучета.
Езика е особен и абсолютно нищо не разбирах.
Хората разбрани и усмихнати. Това което ядох там ми хареса, макар че вече не помня какво.

Румъния, едно селце близо до град Дева

Югославия, не ми хареса, нито видът и, нито хората. Там шофьорите карат по-ужасно от нас. Нещо невероятно! Псувни се чуват постоянно дори и през отворените прозорци на минаващите като луди автомобили.
В големите градове имаше големи сметища посредата на градовете, много боклуци и мръсотия. Неприятна гледка. Хората бяха много нервни и запъхтяни  за нещо и за някъде. Много красиви и забележителни неща там не видях, макар че със сигурност има.

*
« Отговор #54 -: Май 08, 2008, 00:04:52 am »
Да разкажа за Гърция, докато ми е прясно още :wink: Предполагам повечето от нас се интересуваме от вариантите за почивка в съседката ни, тъй като е все пак една достъпна и близка дестинация.
За втори път отидох в Гърция, първия ходих до Солун и бях неприятно изненадана колко мръсен и задръстен с коли е, а очаквах някаква по-романтична атмосфера.
Сега почивахме на о-в Тасос и този път мога да кажа само хубави неща. До острова стигнахме с ферибот (от Керамиту, ако не бъркам името), което отнема около 20тина минути. Има 2 фирми, които превозват - на всеки 30 мин има ферибот, единият от които е реновиран и много приятен за пътуване.
О-в Тасос е много приятно място, с хубава природа и малки китни градчета и села. Къщите им са много приветливи - боядисани в светли, свежи тонове на жълтото и оранжевото и обградени и закичени с много цветя. Селата са подредени и спретнати.
Морето е кристално чисто. Има някои хубави плажове, с пясък, но има и доста плажчета, където вместо пясък има ситни камъчета. Но като цяло го няма хубавия фин пясък на нашето Черноморие, но и други неща ги няма - боклуците, бълващите чалга кръчми.
Хотелите също са много приятни - не големи 2 или 3 етажни сгради. Всички къщи и хотели са строени в подобен стил. Не са чак еднакви, но се получава някакво усещане за хармония.
В селата и градовете е пълно с кафенета и ресторантчета - всички са съвсем опростени и семпли, не те посреща някакъв свръх модерен интериор или ектириор, а просто едно приятно и симпатично място, където да хапнеш или пийнеш. Обслужването е такова, каквото трябва да бъде. Намусени сервитьори не видях. Цените са нормални, по-високи са от нашите, но са съвсем поносими.
Острова може да бъде обиколен и разгледан обстойно - обиколката му е около 95км. Пътуването е много приятно, защото има много зеленина и страхотни гледки към морето. Има определени места, където можеш да спреш и се полюбуваш. Дори и от високите скали морето долу е кристално чисто и дъното прозира.
Много е разпространена услугата да си вземеш моторче под наем и да обикаляш с него.

Казват, че тук растяли най-хубавите маслини заради чистия въздух и съответно се произвеждал много хубав зехтин. дали е само рекламен трик не знам, но и ние, както всички, си купихме една 5 литрува кутия със зехтин :D

Островът има стара, наситена с факти и много интересна история. В древността е бил място на благоденствие, равноправие и изобилие. По-време на османските нашествия е бил поробен и настъпват дълги и тежки години за жителите му.

Ние почивахме на южната му част, в село Лименария. Едно от главните и най-големи села. Хотелите са разположени на крайбрежната улица, а едно ниво под улицата е плажът. Тук няма луксозни хотелски комплекси, хотелите са 3 звездни , съвсем прилични, с много добро обслужване. Храненето на закуска и вечеря обикновено се включва в пакетите на търистическите агенции, не е на шведска маса - просто нямат такъв ресторант с достатъчно капацитет, сервират ти, храната е изобилана и вкусна - всеки хотел е разположил масите си отпред, така че се храниш в много приятна атмоссфера и изглед към морето, което е на няма и 5 метра от теб.
Има една търговска уличка, по която няма кой знае какво и като цяло местенцето е малко, обикаля се за два часа и няма кой знае какви интересни неща за гледане, но ако искаш да си починеш на спокойно и китно местенце, да се храниш, докато ти шумят вълните - това е мястото.
Всички хотелчета са семейни и цялото домочадие от най-възрастните до най-невръстните е включено в работата му. Тъй като легловата база не е толкова голяма, собствениците успяват да демонстрират лично отношение и внимание към всеки един от клиентите си. Много приятни хора са, обикновени. Дълбоко религиозни и с голямо почитание към семейството като институция и мисля, че двете неща са доста тясно свързани при тях. Аз, като човек, който не е особено религиозен, да не кажа хич, признавам, че за много неща се замислих, след прекараните 6 дена сред тези хора. Много стриктно, но и с голямо желание следват и спазват всички семейни традиции.
Вечер, на здрачаване, докато седиш в плетения стол и си пиеш виното от вечерята, виждаш как кипи подготовката за следващия ден на тези хора - дядото с мотопедчето отива да зареди с някакви провизии, децата лъскат приборите, а сутрин, като изляза на терастата отдолу хвърчат като стрели малчугани на колелета, метнали по две торби пълни със самуни хляб на дръжките на колелото.
На тръгване и сбогуване ти се струва, че това семейство го познаваш много отдавна и в колата по обратния път мислиш известно време за тях. Тръгваш си с приятно чувство и гледаш как се шири морето от едната страна и маслиновите градини от другата и си казваш, че с удоволствие би дошъл пак.

Ето и малко снимки:

това е плажът пред нашия хотел,а едно ниво по-горе се вижда кафето, където се хранихме

това е поглед от хотелската ни стая към същото кафе

уличката с ресторантите

поглед към кея

едно плажче близо до селото

Признавам, че ако пак решим на да се върнем на остров Тасос на есен, ще предпочета по комерсиалният вариант на един от двата хотелски комплекса - заради повечето удобства при почивка с малко дете. Единият се намира на юг, близо до с. Лименария и се казва Alexandra beach. Затворен комплекс е, нов, луксозен, с широки алей, градинки с цветя и палми, детски площадки, много хубаво и голямо външно кафе, ресторант над морето, басейни с топла вода, огромна и луксозна закрита част, в която можеш да гледаш тв, да четеш книга, излегнат на някое от многото канапета. Комплексът разполага съ собствен голям плаж, но не ми хареса, че е от камъчета, а не хубав пясък. Голямо е, но не е огромно и няма мащабите на подобните комплекси в курорти като Анталия, например.
Другият подобен комплекс е Макриамус, в северната част на острова. Тук го няма този луск, защото не е толкова ново като предното място, строено е отдавна, но е много добре замислено. Скрито е в гора и предполагам, че дори и в най-големите жеги ще е приятно. Легловата база е разпределена в каменно-мраморни бунгала, идеята на които е да се скриеш на хладно в най-горещите часове. Има голям и много хубав ресторант, с външна тераса. Много алеи, градини и площадки за децата. Тенис корт, басейн и баскетболно игрище. Хубав собствен плаж. Също и резерват със сърни и елени.
*
« Отговор #55 -: Май 08, 2008, 09:33:13 am »
Докато бяхме на о-в Тасос, решихме да си направим разходка до Кавала. Има директни фериботи от острова до там. Кавала ми хареса, напомни ми на нашия Пловдив, защото има нова и стара част, като старата е разположена доста високо и носи много приятна атмосфера, с тези тясни стръмни улици и редици от къщи от двете ти страни. Всъщност и новата част е "етажирана" сред скалите, нещо като Търново.
В старата част има останки от крепост, която е била разположена на най-високата точка и от там има страхотен изглед към града.

ето въпросната крепост с изглед в далечината към новата част на града

пак изглед на новата част и кея

изглед от крепостта към стария град

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #56 -: Май 08, 2008, 20:54:22 pm »
Ехаааа:)))))
Цветенце, страхотни снимки:)и разказ:)
Ние с мъжа ми от 3 години се каним да отидем до Гърция и все не се случва понеже като си дойде ваканция за 2 месеца и не му се пътува много много надалече:)))))
Ще ,му покажа аз снимките:)
*
« Отговор #57 -: Май 09, 2008, 12:59:26 pm »
хайде малко и за Тунис. Тунис също е често предлагана дестинация от туроператорите. Намира се в Северна Африка и до там се стуга с чартърен полет, който отнема около 2часа. Страната е населена предимно с араби, мнозинството от които говори френски, тъй като е била френски протекторат до към средата на миналия век. И френското влияние личи във всичко, включително и в изгледа и строежа на къщите, дворовете и хотелите им.
Тунизийците са мюсолмани, но не са така фанатизирани както в една съседна Либия. Не се срещат забулени жени, нито джамии на всяка крачка. На всяка крачка почти обаче се срещат въоръжени с автомати патрули, което на мен ми действаше много потискащо.
Курортите са разположени в северозападната част на страната, а навътре в страната, колкото повече отиваш към пустинята, толкова повече гореописаната цивилизованост намалява.
Бях в Тнис в навечерието на идващата 2007год. беше много приятно и топло, с температури около 20градуса през деня, като се скрие слънцето обаче си ставаше студено. Почивахме в един от главните им курорти - Хамамет. Разделен е на нова и стара част. В старата част са разположени хотели, строени преди 50тина години, с последващо реновиране от време на време.Строени са от франзуци и това силичи в архитектурата на сградите. Едно време са били голям лукс, сега носят този спомен, но са позахабени вече, но все пак прилични. Ако искате да почивате сред нови, луксозни хотели, трябва да добавите още към 100-150евро към пакета и да отидете в новата част на курорта, където са големите хотелски комплекси.
В частта на курортите, където живее населението е по-скоро твърде екзотично за цивилизования европеец, да не кажа леко мръсно и мизерно.
Заведенията им са с много беден асортимент от храни и напитки, така че ако обичате да си похапвате обилно и разнообразно - няма да  е тук. Обикновено има два вида пици, един вид салата, някакво месо и задължителния ориндж джус.
Плажовете в Хаммамет са хубави, много приличат на нашите - с големи, широки пясъчни ивици, с мек и фин пясък. Постоянно дебнат търговци на услугата "возене с камила" - препичаш се на плажа и някой ти подвиква, надигаш глава и виждаш една надвесена над теб камила да те подканя с поглед, а собственикът й го прави с безспирни потоци от думи. Трябва да си много твърд, за да устоиш, настоятелни са - и камилата, и собственикът.
Стандартните организирани екскурзии са до древния Картаген, до столицата, която също се нарича Тунис и разбира се двудневната екскурзия в дълбините на страната - пустинята Сахара. Но преди да тръгнем на тезии екскурзии и сме още в  в курорта Хаммамет, етомалко снимки:

плажът

отвреме на време, на иначе хубавия плаж, се срещаха купчини боклуци - разни насипи, клонки, съчки. Може би в разгара на сезона поддържат по изрядна чистота. Също си имат бездомни кучета.

забравих да кажа, че едно от характерните неща за по-старите хотели в старата част бяха огромните им, много красиви градини. Във френския хотел, където ние бяхме, градината беше просто божествена.

новата част на Хаммамет

« Последна редакция: Май 09, 2008, 13:21:06 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #58 -: Май 09, 2008, 14:14:05 pm »
столицата Тунис се намира на около 2 часа път от курорта Хаммамет. Прилича на европейски град, което пак се обяснява предполагам това, че страната е бивш френски протекторат. Улиците са широки, чисти, сградите са с архитектура като в Европа - поне това е впечатлението ми от централната част на града.
Имат една голяма стръмна и много тясна улица, където вече има типичен арабски пазар. Там е пълно с дюкянчета, в които се продават всевъзможни нещица. И тук, както в Турция, пазаренето е част от пазаруването. Смята се за задължително, иначе ще обидиш продавача. Много е интересен този обичай с пазаренето. Казват ти една цена и ти почваш да се пазариш и предлагаш по - ниска. Продавачите започват категорично да демонстрират, че отказват да я приемат - започват да се цупят, сърдят, обясняват как не могат да я смъкнат толкова, накрая купувачът демоснтрира, че не отсъпва и ще си тръгне, продавачът го гони с  отчаяния израз "добре, добре, ще ти го дам на безценица, щом настояваш", стискате си ръцете и те изпраща с хубави пожелания, но все още тъжен израз и ако след 2 минути се обърнеш го виждаш как доволно брои и прибира парите :) Важното  е да се остави впечатлението у туриста, че го е взел много на сметка :lol: Това е едина малка театрална постановка, която допринася допълнително за специфичната атмосфера на арабските пазари.

столицата Тунис

началото на арабския пазар

близо до столицата се намират и руините на древния град Картаген. Високо над него е президенстският дворец, където обаче е забранено да се влиза, има забрана и да се снима самия дворец отвън
« Последна редакция: Май 09, 2008, 14:17:54 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #59 -: Май 09, 2008, 14:35:04 pm »
Вероятно най-атрактивната организирана екскурзия по време на престоя в Тунис е тази до пустинята Сахара. Пътят е дълъг и затова екскурзията е двудневна. За съжаления не мога да споделя лични впечатления от тази екскурзия, защото физическото ми състояние не позволяваше и аз я пропуснах. Изкарах тези два дни в препичане на един шезлонг на плажа и четене на чиклит, което, междувпрочем, също не беше лошо :wink:
Ще покажа малко от снимките, които приятелите ми направиха за мен и с които донякъде и аз се докоснах до тази необятна шир - пустинята...

по пътя към Сахара

тук се намира и един от най-запазените амфитеатри в света

берберските селища, прокопани на 10тина метри под земята

берберска къща отвътре

в сърцето на Сахара

оазисите

неизменната атракция да те облекат и возят н акамила

почитателите на силни усещания може да се повозят с джип

и ето една финална снимка от Тунис