0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пак въпрос за CHG
« -: Април 07, 2008, 11:39:42 am »
Здравейте,
Няма да ви разказвам за моите перипети и опити за забременяване(повече от 7 години вече0.На 24.03.д-р Стаменов ми върна 5 ембриончета (2-ри опит ин-витро за мен).На 5.04 CHG-то ми беше 390 единици,а днес-7.04.-1250 единици.....И ...естествено започват притесненията-не са ли прекалено високи тези стойности?Моля,дайте ми мнение и кураж,тъй като д-р Стаменов го няма, за да го попитам.Съмнявам се за многоплодна бременност.
*
Re: Пак въпрос за CHG
« Отговор #1 -: Април 07, 2008, 11:44:40 am »
Здравей, lilola!

Като гледам стойностите на ЧХГ-то ти май ще си имаш близнаци. :)
Но докато не се видят на ехограф плодните сакчета нищо не е сигурно.
Кога ти е прегледа за установяване на бременност?
*
« Отговор #2 -: Април 07, 2008, 11:45:43 am »
Здравей! Какво по-хубаво от това!  :lol: Ами, след като си дала съгласието си за връщането на цели пет ембриончета, това означава, че си била наясно, че може да се хване повече от едно!  :wink: Да, ЧХГ-то е доста високо и това вероятно означава млогоплодна бременност! Успокой се, зарадвай се и си изчакай прегледа при док - той ще ти каже най-ясно! Желая ти безпроблемна бременност! П.П. На първа страница има калкулатор за ЧХГ.

« Отговор #3 -: Април 07, 2008, 11:57:06 am »
Да,благодаря ви момичета за милите думи и подкрепата.Не съм си записала още час за преглед,тъй като днешния резултат ме изненада с високите си стойности.Сега звъня в клиниката.А под многоплодна визирах повече от 2-))).
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #4 -: Април 07, 2008, 12:26:02 pm »
Здравей lilola:)
Не бързай да се притесняваш преди наистина да има причина, а аз ти пожелавам изобщо да не се стигне до такава:)
Но ти така или инъче си в много добри ръце така, че смело върви по пътя си и занапред:)

Поздрави:)
*
« Отговор #5 -: Април 07, 2008, 13:54:03 pm »
Доктор Стаменов май не му пука много от новите закони за броя на ембрионите. :lol:
« Отговор #6 -: Април 07, 2008, 14:14:21 pm »
Чувала съм,че връщат и по 6 броя.
Истината е,че д-р Стаменов пита винаги за мнението на пациента.Аз пожелах да върне толкова с идеята,че е по-трудно да се хванат,отколкото една евентуална редукция.Една сестра от клиниката ме успокои,че важното е ,че е станало.......
*
« Отговор #7 -: Април 07, 2008, 14:19:35 pm »
Винаги съм си мислела,че успехите на Стаменов се дължат именно на връщането на повече ембриони.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #8 -: Април 07, 2008, 14:23:06 pm »
Здравейте,
Няма да ви разказвам за моите перипети и опити за забременяване(повече от 7 години вече0.На 24.03.д-р Стаменов ми върна 5 ембриончета (2-ри опит ин-витро за мен).На 5.04 CHG-то ми беше 390 единици,а днес-7.04.-1250 единици.....И ...естествено започват притесненията-не са ли прекалено високи тези стойности?Моля,дайте ми мнение и кураж,тъй като д-р Стаменов го няма, за да го попитам.Съмнявам се за многоплодна бременност.

Първо... Честито!!!

Второ, Специално ЧХГ в този етап на бременността, колкото е по-високо е по-добре!!!

Оностно съмненията за многоплодна бременност... Отиди на Узи, за да се успокоиш! При тези стойности ще се види колко са ембриончетата, но е възможно да е  едничко.
« Последна редакция: Април 07, 2008, 14:25:45 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #9 -: Април 07, 2008, 14:25:41 pm »
Хораа, моля ви кажете ми, днес ми е 10 ден след трансфер, CHG то ми е 116.5, какво да мисля?
*
« Отговор #10 -: Април 07, 2008, 14:27:41 pm »
Кога ти е първото УЗИ?
Абе колкото и да са, най-хубавото е че си успяла.

Хораа, моля ви кажете ми, днес ми е 10 ден след трансфер, CHG то ми е 116.5, какво да мисля?

Еми честито.Как какво да мислиш.Бременна си и то сериозно. :lol:

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #11 -: Април 07, 2008, 14:27:54 pm »
Доктор Стаменов май не му пука много от новите закони за броя на ембрионите. :lol:

Пуки, недей така, че звучи все едно д-р Стаменов е престъпник!  :wink:

*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #12 -: Април 07, 2008, 14:40:50 pm »
Здравейте,

lilola, и аз съм имала трансфер на 24/03 (макар и преди две години :)), на 06/04 чхг 240, на 10/04 чхг 882 - родих едно момиченце. При следващия ми опит чхг беше двойно, но на узи се видя едно сакче само. Стискам палци на ехографския преглед всичко да е наред и ти пожелавам късмет за здраво или здрави бебета!
*
« Отговор #13 -: Април 07, 2008, 14:43:30 pm »
Puki, ти сериозно ли ми говориш? Аз не зная дали да повярвам. КАкво да правя сега? Пак ли да почивам или...?
На преглед съм на 17.04.
моля те кажи ми... аз за първи път ми е...
« Отговор #14 -: Април 07, 2008, 15:21:08 pm »
Pukanka,защо коментираш работата на д-р Стаменов,след като не си негова пациентка....
*
« Отговор #15 -: Април 07, 2008, 15:26:05 pm »
На 9 ден от трансфера ЧХГ ми беше 50, а на 11 ден - 198, двуплодна бременност.
Относно броя на ембрионите, аз лично предпочитах ембриоредукция, ако се наложи, пред още една стимулация.

« Последна редакция: Април 07, 2008, 15:28:34 pm от Galia »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #16 -: Април 07, 2008, 16:02:20 pm »
с риск да повторя нечие мнение, но наистина - когато пациентът се е съгласил да му бъдат върнати 5 ембриона, следва да е бил наясно с риска от многоплодна бременност вследствие на това.
куражът явно си го имала още тогава, щом си се съгласила...

връщането на 5 ембриона е в нарушение на закона. и няма значение какво искал пациентът.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #17 -: Април 07, 2008, 16:31:20 pm »
Да,кураж имам..и ако трябва пак бих взела същото решение-в нарушение на закона или не.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #18 -: Април 07, 2008, 16:51:20 pm »
Започва да мирише на скандал...

Нормално... Кратък е пътя от
" Осанна! "  до " Разпни Го! "

*
« Отговор #19 -: Април 07, 2008, 17:05:17 pm »
Ей,  полека. :D  Никой не иска скандали,така че да не обръщаме темата в такава. Всички тука сме големи момичета и сами решаваме съдбата си,колко ембриона да ни връщат,какво да рискуваме и пр. Добре е да знаете законите обаче, и да внимавате какво пишете за собствените си лекари,защото ако някой изкара Стаменов престъпник,ще съм не аз,а момичетата,които пишат че им е върнал 5 или 6 ембриона. Винаги има неща,които трябва да си останат между пациента и лекаря.На мене ми е все тая, по принцип съм против този закон, и зачитам повече правото на избор според обстоятелствата.

deep,замисли се върху думите ми. :wink:С тях не целя обвинения към Стаменов или скандал. :DПисах ти ЛС за гледната ми точка.
« Последна редакция: Април 07, 2008, 17:53:49 pm от Pukanka »