Идеята е, че не бива децата да се "тренират" за това (както и за други неща от естественото развитие ) преди тялото на детето да бъде готово - в противен случай би било загуба на време.
Това добре, но как да разберем дали тялото на детето е готово, ако не го опитаме? Както на някои им идва да вървят на 10 месеца, а други на 2 годинки, едни лазят, други-не, така и с това. Тъй си мисля, де. Пък ще видим какво ще каже кръчмарката.
Да, разбирам те имаш предвид, че децата са различни и различно се развиват. Но все пак има ориентировъчен период - казваме, например, че е добре да дадем храна, различна от мляко около еди си каква възраст, защото се счита, че тогава храносмилателната система е достатъчно развита - за някои това може да станало и по-рано, а за други още не и тогава се налага да преустановим и опитаме пак по-късно. Така е с всичко - едни са готови по-рано, други по-късно.
Затова има оценка на развитието на децата - моторика, психика и т.н., което ни е ориентир по кое време + - малко - какво би трябвало да му е развитието.
Все пак, съгласи се, че няма нормално развиващо се дете, което да направи първи стъпки на 2г
Не исках да кажа слагайте ги на гърне на 5, а че просто дете, стоящо стабилно на 7месеца, например, е малко все още, т.е. не бива само стабилното седене да ни е ориентир, за да опитаме.
Аз също ще разбера кога е готова с "опитване", то ясно че друг начин няма, но като се съобразя все пак с това, което се смята за нормално като развитие на детето.
Според мен Али е малка още за това начинание - рано е да има резултат, следовтелно безмислено рано за опити и ще е точно загуба на време, ще се опиташ да я "дресираш", без тя да разбира идеята. По-добре използвайте това време за игри