Здравейте,
До perfectstorm и всички със същия проблем:
Цял живот го имам това, сега съм на 29 г. Имам същите розови петна пролет, след лятото-слънце стават бели и си седят цяла година. Мисля, че не се махат, ами само избледняват с кожата, след това стават пак червени и т.н.
Родителите ми имат такива, и като бях 3 клас, доктор в училище ми каза да ги лекувам, и тук става страшно, за да не станат хронични.
1. Ходил съм на лекари в Бургас, изписваха Анти Мико Ацид, никакъв по траен ефект.
2. Във Варна, много хубава кожна лекарка - Сияна Щильонова ми изписа Орунгал за пиене и Низорал за къпане, тази комбинация ги изтрепва за около 40 дни и трае към 2 години, после пак се появават.
3. В Бургас кожен лекар ми изписа някакъв мехлем, но той каза, че това всичко идва от кожата на главата.
Всеки доктор даде парче от пъзела и сега след като чета вашия и други форуми, стигам до заключението, че това заболяване се дължи на - генетично слаба имунна система, липса на витамини. Лечението с Орунгал и Низорал е перфектно, но краткотрайно. Дълготрайно излекуване се постига с превенция - много витамини, спокоен здравословен живот, щастие.
Живея в САЩ, високопланински район, сух въздух. Никакви петна за 3 години. Отидох до БГ, спал съм с някои стари тениски, имаше влага, и сега пак съм целия в петна.
Ще взема мерки пак включително и да изгоря всичките си дрехи, може би, и да видим.