Мдам, веднъж в седмицата позволяват. Но моята дъщеря след една седмица я преместиха в Първа градска и там с 300 зора успях да си издействам да я видя веднъж, защото беше януари месец, имаше грипна епидемия и много бяха затегнали режима по неонатологиите.
Ако ми позволяваха да ходя всеки ден да нося кърма или да кърмя, когато бебето е готово за това, щях да остана в София през цялото време. Но при положение, че нямаше такава опция, просто си се прибрах в Бургас като ударена с мокър парцал, отидох само веднъж с 1000 уговорки да си видя детето и така.
Замразяването на кърма в първите дни след раждането не е съвсем безсмислено, дори родилката да има много кърма. Това е коластра, най-хранителната кърма по принцип и е най-полезна, особено за новородени. И щом дават толкова рано на бебето кърма, най-добре да е коластра. За Габриела и един грам не съм занесла и много ме беше яд, тя доста време се храни само със сонда, но не знам защо не ми даваха да нося кърма
Замразявах, но аз и нямах много по принцип. Едва-едва докарвах по малко повече от 100-150 гр на ден, при все, че се цедях на 3 часа. Близо месец цедене, накрая вместо да се увеличава лактацията, аз на едно изцеждане с хиляда зора изцъцвах 30-тина мл
Много оскъдно, не знам защо. Направих си гърдите на нищо, буквално.
Като си я прибрах вкъщи, нямаше и 10 дена мъки да кърмя, тя си засука без проблем, но явно нямаше достатъчно сила да дърпа хубаво, при положение, че явно не пускаше и кой знае колко. На пробни кърмения /взех назаем везна/, установих, че изобщо не поема, въпреки, че усещах как суче. Винаги дохранвах с АМ, което си изяваше лакомо. Аз едва изцеждах за едно хранене кърма, накрая вече не можех и толкова и така или иначе се налагаше да дохранвам. След 10 дена мъки, рев и нон-стоп кърмене-цедене-кърмене-цедене и т.н., просто се отказах. Кърмата ми спря съвсем сама, буквално за 2-3 дни. Добре че имах малко замразена, че да давам.