Аз като замразявах кърма, то
Сикс ми прати контейнерчетата всъщност - замразявах колкото изкарам на едно цедене, не съм ги пълнила до горе. Понеже аз пък имах много кърма - на едно цедене съм замразявала кърма и в две отделни контейнерчета, по 60-70мл. във всяко. Именно, за да размразявам после за едно хранене. Поне такава ми беше идеята де.
"Сложното" идва оттам, че всъщност не знаеш колко кърма би изяло бебето на едно хранене - или няма да размразиш достатъчно, или ще остане повечето от нея фира. Можеш да потърсиш някакви осреднени данни, от майки, които теглят контролно бебетата си след хранене и оттам да се ориентираш на каква възраст по колко ядат при едно хранене. Пак не е точен показател естествено, но все пак ориентир е. За мен е по-разумно, да замразяваш в по-малки количества и при нужда да размразиш още, отколкото да хвърляш кърма. Пък дано не опреш изобщо до замразената, ама - нека си подготвена все пак.
Дори при АМ, където уж количествата са много сходни при бебета на дадена възраст - от опит ти казвам, че има изключения. Дани на 4-5 месеца пиеше по 220-240мл. АМ на хранене, при положение, че ядеше на 3-4 часа средно и нощното хранене му продължи 10 месеца. Няма паузи, няма спирка брате - яде та се пука, хем и захранен беше след 6-я и пак АМ заминаваше в такива количества. За справка - 240 мл. АМ, обикновено пият децата на 8-9 месеца.
Предвид, че е "щигляв" като мен - не са ми вярвали хората колко АМ пие на едно ядене, преди лично да го видят.
Та цеди и замразявай в повече контейнерчета, но по-малки количества, че да не става зян, ако не се изяде. Това, което Сикс ми прати - бяха пликчета всъщност, на "Лансинох" мисля, приличат на банките за глюкоза. Много са компактни и се събират по много във фризера. Друга опция ти е да оставяш големи количества кърма да се размразяват в хладилника. От предишния ден. Кърмата се втечнява, но си е годна за употреба поне 24 часа, ако не си я затопляла. Та на 180мл. размразена така примерно - затопляш 60мл., даваш ги, другата си седи в хладилника. Ако потърси още - затопляш още 30-40мл. и така.
Не знам дали си против ползването на микровълнови фурни, но ако не си... Моята е с настройки на времето до секунда. АМ така го правех - установих, че за 50 сек. подгряване на водата - тя става точно толкова топла, че да се разбие добре АМ и да е годно за пиене на секундата. Ако наемеш подобен метод за подгряване на кърмата - дори да не му стигне вече затоплената - ще ти отнема по-малко от минута да затоплиш още. Това за у вас разбира се.
В болницата - колкото занесеш - толкова, не е твоя грижа, гладен няма да остане 100%.