Хоуп,кураж! Бъди силна! Имай търпение и вярвай, че скоро ще се приберете заедно с трите бебенца.
Николина, от няколко дни си мисля за теб и се чудя какво да ти напиша.
Мислех да ти кажа че, е разбирам, но в действителност едва ли някой разбира точно какво изживява другия, защото сме различни и по различен начин усещаме нещата, които ни се случват.
И аз загубих едната близначка, но при мен тя се роди мъртва. Въпреки това неонатоложката, която я пое, сякаш правеше опити да я съживи. Чувах как искаше адреналин и като че ли до последно се надяваше да е жива. Но в протокола от аутопсията пишеше "давност на смъртта - едно денонощие"
После се упреквах дълго, че така прецаках нещата, че ако бях постъпила на 1-ви март да ме оперират, щях да имам 2 живи бебета. Аз от първи си бях с контракции, но "стисках зъби" и си казвах, че ще ги задържа в мен още няколко дни. Родих на 2-ри, но само едно живо бебе. (Терминът ми беше 8-ми април.)
Та,
Николина, казваш, че на 09.09. си родила и излиза, че вече 5 месеца детето ти е в болница и чакаш да го изпишат, за да си го прибереш? Страшно много ми се вижда.
Толкова ли много усложнения има? Моята Михаела беше на 29 дни, когато я изписаха. Аз имах нагласата дори да седи още 10-ина дни до термн.
Искам да ти кажа едно от моя опит, въпреки че много ми е мъчно за мъртвата близначка. Утешавам се с това, че сега съм по-добра майка на единственото си дете.
Ако бяха две, нямаше да мога да ги гушкам толкова много, да ги приспивам на ръце (Михаела все още я приспивам на ръце); нямаше да мога и по време на разходка, да ги нося на ръце и същевременно да бутам количката с другата ръка. А с Миша имахме един такъв период от около 2 месеца някъде, тя започваше да реве в количката, вземах я на рамото си, докато заспи, а в това време бутах празната количка. А и добре, че беше лекичко бебе.
Не знам ... със сигурност, щях да съм по-малко всеотдайна, ако бяха две. Може би нямаше да бъда добра майка на две бебета едновременно, затова съдбата ми е отнела този шанс. (Това го знам от психоложка.
) Сега съм по-отдадена на едното бебе.
Момичета, знайте, че нашите деца стават по-силни и борбени личности в живота си,
тъй като още от раждането им се налага да водят сериозна борба за оцеляване.