Мери,
малко късно се включвам, но за въпросната ваксина, за която говориш, доста късно научих. Май се оказа, че вече е било късно да я направим.
Мисля си сега кое ли ни е наред в здравеопазването? Вижте темата "С какви проблеми се сблъсквате при лечение на стерилитет?" - сега не ми се търси самата тема, но мисля, че така я беше формулирала Ултра.
Ами същите са проблемите в общи линии, които ще опиша и тук, само дето не касаят стерилитет, а профилактика и лечение на някои болести при недоносени.
- липса на добри специалисти в градовете, освен София, Пловдив, Варна и Плевен
Тук, например, в нашия що-годе голям град Русе
няма нито един ортопед, който да направи ехография на тазобедрена кост. Няма! Възмутително! А уж тук сме били имали добри ортопеди! Е, да, но нито един от тях не прави ехография. Това лято водих Мишка при най-добрия в града д-р Чобанов (Мир на праха му! Нека почива в мир! Отиде си от рак.
) Докторът беше много мил и внимателен, имаше невероятен подход към бебета. Той я прегледа мануално и тъй като се усъмни в нещо, назначи рентгенова снимка. И аз трябваше да си облъча детето.
За щастие, след огледа на снимката, той и още един негов колега бяха категорични, че всичко си е наред.
При него отидох с направление и нищо не съм плащала. При офталмолога също ходим с направление и не плащаме самия преглед
НО плащаме за път до Варна и обратно. Това отново доказва липсата на добри специалисти в повечето населени места, което пък ни кара да правим луди разходи за транспорт.
- финансови проблеми
Малкото по-читави педиатри пък не работят с НЗОК, което води до плащания на частни прегледи. До финансови прблеми води и преднта причина - пътните разходи. Те нещата са взаимосвързани.
Тук поне направленияа за деца са без лимит, но пак по някой път Джи Пи-то се прави на велик, не дава направление, а ти назначава лечение, което после се оказва, че е некомпетентно и дори е влошила симптомите.
Аз, например, си платих трансфонтанелната ехография, защото просто педиатърката ни не работи с Касата и не помня вече 30 ли, 50лв ли ни взе. дано поне да е вярно последното и заключение, че мозъчните структури вече са развити.
новото при нас е, че правим сега упражнения, защото моето Чудо не може да си седи на дупЕто.
Знае само да ходи изправена, придържайки се за нещо. Рехабилитаторът казва, че в кръстчето е добре, но коремните мускули са слаби. Та сега и правя пресички.
Вече мина 7 кг!
Тежи 7100!
Поздрави и целувки на всички бебоци тук!
да са здравички и да ни радват!