0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ВИП АГ Варна
« Отговор #20 -: Април 28, 2008, 13:21:37 pm »
Здравейте,
Първото ми раждане беше планирано секцио в АГ, но не във ВИП-а, защото преди осем години нямаше такова :) Секциото ми го извърши д-р Мичев (бащата). Много съм доволна от секциото си, е тогава условията не бяха като сегашните но за една седмица се изтрайваха, все пак не съм на хотел. Отношението на екипа и акушерките беше много добър, е имаше и изключения но като навсякъде :).Сега съм бременна с второ и планирам да родя пак там, но във ВИП-а, от същия лекар. Надявам се да е възможно, мисля че да, защото той си оперира там.
Успех на всички чакащи този момент!
*
« Отговор #21 -: Декември 22, 2008, 17:05:00 pm »
Здравейте мами
Наближава и за мен момента за "срещата" с бебчо, който чакам с особено нетърпение
Моля ви кажете някоя скоро била ли е във Вип отделението на седми етаж. Ако да, има ли някакви промени от последните новини тук, за да се подготвя.
Следващия ми въпрос е следния:
С RH- съм и съм от Добрич. Тук в ходих в доста аптеки и не можах да намеря ваксината Анти Д гама глобулин, която се бие до 72 часа след раждането, ако се наложи.
Моля ви, ако някоя от вас има идея къде във Варна може да се намери, да пише. Мислих да си я закупя от сега, но не знам дали ще се наложи да се ползва.
Другото, което исках да питам е като се влезе в АГ-то, задължително ли се минава през приемния кабинет на първия етаж или направо се качвам на 7-мия етаж и се обаждам на акушерките. Имам записан ден на 5-ти януари и не знам какво да правя. Обясниха ми, че единия ден ще ми правят изследвания, а на следващия ден ще изкарат бебчо. Да, ама към колко часа  да отида забравих да попитам.
Явно в повечко ми е дошло вълнението, когато разбрах колко скоро ще е срещата ни с бебчо и ... А си бях записала въпросите на листче
Благодарим Ви Д-р Александров!
« Отговор #22 -: Декември 22, 2008, 19:19:47 pm »
Не знам как е сега, но ще ти кажа как беше при мен (все си мислех да опиша и това в дневника, защото може да е от полза, но а днес, а утре и....все още не съм.....тези дни ще довърша нещата :) )
Когато аз бях там за престой платих 450 лева (за 6 дена) и 400 за секциото.
Не знам сега дали има промяна, аз бях там преди близо 7 месеца.
За приемния кабинет е така. От там се минава да ти направят едно досие, ако мога така да кажа. Питат те за минали заболявания, мерят кръвно, гледат дали си здравно осигурена и т.н. После с това се качваш на 7мия етаж и там в кабинета довършвате бумащините :) Аз родих на 3ти юни. На 2ри юни бях в АГ към 9 часа гладна и жадна. Сле дкато приключихме в приемния кабинет се качих на 7мия етаж. Там ми направиха тестовете за упойките (не трябва да се мокрят пробите...но всичко ще ти се обясни, там са много внимателни и мили). Взимат квърчица в 2 контейнерчета май бяха...Обясниха ми как да процедирам с Дуфалака, ако подейства на другата сутрин няма да има клизма... Ако искам, казаха да се прибера вкъщи и да дойда на другата сутрин към 6 часа. Можеше и да остана там. Аз бях с багажа си, така че си оставих нещата в стаята, заключих и взех ключа. На другия ден отидох там, оправих си стаята, преоблякох се, обадих се на дежурната сестра, гледаха ми пробата за упойките....и ти казват да изчакап да те извикат. По едно време може да дойде анестизиолога да пита това-онова. Лекарят при който си, също може да се отбие. После идва една от сестрите (прекъснаха ми четенето на един трилър  :lol: ) и ти казва да се съблечеш. По нощница отидох до операционата, там сваляш и нея и се качваш на операционната. Слагат ти катетър, абокат в дясната ръка, на лявата мерят кръвно....дезинфикцират полето за действие (бях омазана от средата на бедрата до гърдите), приспиват те...и се събуждаш когато всичко е свършило. Откарват те в реанимацията. Аз бях с пълна упойка, затова обяснявам за нея.
След като те върнат в стаята от реанимацията (което става на следващият ден след секциото - целия ден и на следващият някъде до обяд си в реанимацията) ти казват да се носят двете лични карти и акта за брак долу в една стая на приземния етаж, за да се вземат данните за акта за раждане.
Това е което се сещам сега, ако има друго, питай.
Добре си с листчето и въпросите, и аз така действах, защото все нещзабравях да питам.
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 21:13:57 pm от Black_rose »
*
« Отговор #23 -: Декември 22, 2008, 20:01:10 pm »
Леле, Black_rose, златна си, за което ти благодаря
Аз така и не се наканих изобщо да си направя дневник ... :oops:
*
« Отговор #24 -: Януари 03, 2009, 02:29:10 am »
Black_rose, казваш, че си родила на 03.06 - от тогава ли текат 6-те дни или от 2-ри. В смисъл аз ако отида на 5-ти, който е денят ми за изследвания мога ли да остана там или трябва да се върна с багажа на 6-ти, когато ми е датата за секциото?
*
« Отговор #25 -: Януари 03, 2009, 11:09:24 am »
(предварително се извинявам за спама :oops:)

Еййй,Доритка,то не останало бе...5-ти е вдругиден,само като си представих какво вълнение сигурно те е обхванало,и аз се развълнувах :D Желая ти леко раждане и ще чакаме да се похвалиш после! :D

Между другото Вени, наистина си златна - много добро и подробно описание на процедурите,живот и здраве като наближи май месец ще се върна пак в тази темичка да ти препрочета постинга :D

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #26 -: Януари 03, 2009, 15:58:39 pm »
Дори и аз не знам какво да ти кажа, че да не те объркам.
На мен ми казаха, че мога да избирам - дали да остана или да се прибера и да дойда на другия ден. Честно казано нямам идея дали влиза или не, но предполагам, ако се налага, ще се плаща половината ден примерно. Според мен би трябвало да влиза в тези дни.
Понеже на мен ми се наложи да остана малко повече и доплащах ден за ден.
*
« Отговор #27 -: Януари 03, 2009, 23:15:36 pm »
здравей, първо желая ти късмет за 5-ти и леко раждане:)
Вени, описала си нещата чудесно, намесвам се просто да споделя с няколко думи за моя опит, който не беше много по правилата. док ми каза на последния преглед ела в понеделник сутринта, вземи си и багажа, качи се направо на 7-мия етаж и ме потърси в кабинета. та качих се направо на етажа, в 7.30 сутринта. док се забави, разбира се, прегледа ми, каза ми че нямам никакво разкритие, никакви признаци на родова дейност (термина ми изтичаше вече), така че правим секцио. настаниха ме в 1 стая, аз много не знаех какво правя, с мъжа ми ходихме като хахо и пипи, та се наложи да го успокоявам през 5 мин и забравих да се тревожа за себе си. след 10 мин дойде дежурната педиатърка, направи ми тестове за упойката и ме поведе за клизма, която беше доста по- приятна от това, което си представях. после дойде анестезиоложката, която не обърна внимание на тестовете (!, отварям скоба, тъй като направих алергия по време на операцията), попита ме каква упойка избирам - спинална или пълна.по обясними причини избрах спиналната (поне да видя раждането на детето ми). после ми поставиха система, започнаха вливания, обясниха ми, че за спиналната трябвало да има предварителни вливания (май беше глюкоза...). после ме заведоха в операционната, съблякоха нощницата и се започна шоуто  :D. препоръчвам ти да оправиш тоалета си у дома,цялостно, за да не се налага да го правят в болницата както те си знаят. та ... анестезиоложката започна да обезболява гърба в основата,за да постави иглата за упойката. аз, обаче, нали съм карък, така и не успях да направя котешки гръб, пък и имам проблем с прешлените, та жената не успя ни да обезболи мястото, ни да постави упойката.  боде ме около 5 - 6 пъти, мен все ме болеше, въпреки лидокаина локално, та накрая ми сложиха маската с райския газ и ме приспаха  :D. както Вени е описала омазват те яко с дезинфектант, едно оранжево нещо, дето не се мие 5 дена, от гърдите та до колене. лекарите твърдят, че са ме събудили след секциото, аз не помня ... опомних се в реанимация. изкарваш една нощ прикована за леглото,все още под дейстствието на успокоителни. в реанимация има 2 легла,така че може да имаш компания (дано! по- лесно минава времето). непрекъснато вливат глюкоза, поставят ти антибиотик (бият го в дупето), както и инжекция за контрахиране на матката. на катетър си, не ставаш.на другия ден те вадят от реанимация, най - тежките мигове в болницата ...тези стъпки от леглото до стола, в който те пренасят до стаята. но вече са донесли малкото вързопче (като си в реанимация ти го носят за малко), ти си го видяла, спокойна си, че си има всичко, или поне от това, което се вижда :)и следват рутинните 3 - 4 дена, в които се учите да сте заедно и да се обичате. боли, но е прекрасно, едва сега си давам сметка за това ...
дори да забравиш въпросите, които са те вълнували, няма страшно. около теб в болницата има опитни хора, които да ти помагат и да те насочват. отиваш сутринта на 5-ти и всичко ще е наред, късмет!

при мен цената беше 1000 лв (950 или 1050, не помня много добре  :oops:), хванах лятното увеличение от август  :wink:.
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 00:20:03 am от viketo »
« Отговор #28 -: Януари 03, 2009, 23:46:02 pm »
Да, за тоалета,Викето е права :)
По-добре вкъщи да се направи тази работа.
Даже като ми обясняваха за Дуфалака ми казаха,
да си взема депелатоарен крем за тази цел, да станело
възможно най-гладко...споменака нещо и за космените луковици,
ама тогава бях така притеснена, дали ще запомня всичко, че тази
информация ми се губи сега  :D
*
« Отговор #29 -: Януари 04, 2009, 00:11:48 am »
Дори, стиснати палци и от мен :) :crossfingers:
Аз раждах август на ВИП етажа, приеха ме в деня на раждането и на шестия ден ме изписаха, сумата май наистина беше 950 лв.
В деня на секциото ме искаха там в 9 часа, гладна и жадна, минах през приемния кабинет на първия етаж, после на 7 етаж ми направиха тест за алергия за антибиотици и за упойката. Предната вечер изядох две шоколадчета Комфорт (нямаше клизма).
Бях със спинална упойка, поставянето й мина съвсем гладко. Анестезиологът ми обясняваше през цялото време какво правят и какво мога да почуствам.
Тоалетът го бях направила сама.
А за Анти Д гама глобулин - според мен би трябвало в самата болница да имат, но може да се застраховаш - евентуално да се обадиш в някоя аптека и да провериш.
И накрая, всичко изглежда дребно и незначително в сравнение със срещата с малкото слънчице :)
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #30 -: Януари 04, 2009, 00:16:16 am »
:)Дори, пожелавам ти леко и безпроблемно раждане:)

:bighug:
*
« Отговор #31 -: Януари 04, 2009, 00:37:12 am »
Оххх, благодаря ви момичета за ценната информация и за пожеланията  :bighug:
От днес такава треска ме тресе, че ..., не мога да ви обясня просто. От хормоните ли от какво, от смях, после преминавам в рев ... изобщо ужас :)
Надявам се всичко да мине нормално и на 12-ти да се приберем живо - здраво с малко човече у дома. Обещавам да пиша.
Прегръщам ви всички до една.
*
« Отговор #32 -: Януари 04, 2009, 09:46:39 am »
Леко раждане, Дори! Стискам палци всичко да мине добре и след седмица да сте на линия с малкото ангелче!

*
« Отговор #33 -: Януари 04, 2009, 10:15:39 am »
dori пожелавам ти леко раждане да не го усетиш кога минава времето и след като се събудиш да няма нито болка нито лош спомен или стрес от преживяното, но да се гушкате със съкровището  :lol:
viketo много ме развълнува разказа ти, чак се превъплътих в ролята на раждаща ве4е  :wink:

Аз се 4удя каква е др разлика между ВИП и обикновеният етаж, освен разбира се лукса?
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #34 -: Януари 04, 2009, 10:47:28 am »
Чак лукс,силно казано :lol:
Съвсем нормални стаи.Даже изглеждат по зле от някой нормални болници.
ДА,на фона на другите етажи,особено 6 ет., е ЛУКС. :wink:
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 10:52:29 am от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #35 -: Януари 04, 2009, 10:51:24 am »
Еееее лукс в сравнение с долните стаи, въпреки 4е на мен не ми правеше впе4атление и трите пъти в които лежах на 6тия етаж, докато моя "съквартирантка" помня 4е бая мъркаше колко старо и изпорутено е всичко  :D но всички знаем защо сме там, не поради обзавеждането или нещо друга, а заради лекаря си!
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 10:57:51 am от dendy »
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #36 -: Януари 04, 2009, 10:53:33 am »
Малко се радактирах,но за едно и също говорим :lol:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #37 -: Януари 04, 2009, 10:58:38 am »
Dendy, не зная каква е разликата между ВИП и нормалния, защото на нормалния не съм била (за 8-я етаж ли става дума?). Била съм на 6-я с хипер три седмици - разликата между 6-ти и ВИП е огромна. Е ако очаквате дизайнерски интериор и амбиенте - няма, но няма и нужда според мен. Горе всичко е ново, сам си в стая, има хладилник в коридорчето, свиждане може по всяко време (без през нощта, макар че правят изключения при близнаци) другите неща не знам, но е логично да са еднакви и във ВИП-а и на другия етаж.
Абсолютно сходно беше и при мен, както са го описали момичетата. Като чета и двете са били с пълна, при мен беше спинална. Значи като сложат упойката, през същото време те мажат с оранжевото дето трудно се измива ;) Общо взето от упойката се получава малко като гадене, а в края ти става мноооого студено все едно си на северния полюс, но час след секциото отминава. Изтръпваш целия - краката изобщо не се чувстват, а нагоре се усеща все едно изтръпнало от неудобно седене. Има преграда за да не виждаш какво правят хирурзите (не гледайте към прозорците, че понякога се вижда отразено, защото са със щори, а вътре е много светло), слушаш какво си приказват. Тъкмо докато щях да питам кога ще започва операцията и се чу на Миташко плача, а след 2-3 мин и на Марийка. След 5 мин ми ги донесоха за целувка и после чак на другия ден дойде акушерка да ми ги покаже пак, а на третия вече ги качиха при мен. След малко повече от половин час някъде приключва операцията и те водят в реанимацията  в съседната стая. Там са по 2 легла обикновено. Упойката пуска след около час, тогава преминава и треперенето от студ (не се проявява при всички обаче). Слагат често обезболяващи, понякога само между обезболяващите се усеща болка като много силна М, но като кажеш на акушерката слага инжекция веднага. Общо взето тази нощ се наспах за сума си време напред - досега оттогава не ми се е случило такова спане да направя, то това важи и за всички де :) На другия ден сутринта се става и обратно в стаята си.

Дори, искам да ти пожелая леко раждане и да знаеш, че този ден се помни завинаги с детайлите като един от най-хубавите!
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 11:01:28 am от cygnus »
« Отговор #38 -: Януари 04, 2009, 11:10:14 am »
Леко раждане, Дори !

Предполагам Денди пише за разликата между 7мия и 3тия етаж (май там също има родилно). Едва ли стаите са по различни от тези на 8мия или 6тия.

Иначе може да остане човек през нощта на 7мия. Но не е за препоръчване да тръгне да си ходи по-късно от 7-8 часа вечерта някъде, защото долу затварят вратата и се карат ако има някой закъснял.  :D
*
« Отговор #39 -: Януари 04, 2009, 12:15:25 pm »
Дори,леко раждане и щастлива среща с малкото човече! :)