0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ВИП АГ Варна
« -: Април 06, 2008, 10:58:46 am »
Здравейте момичета, моля ви да споделите опит/ мнение относно раждане във ВИП-а на АГ Варна. Интересува ме ако бременността не е следена в АГ болница, нито е посещаван някой от специалистите в болницата какви са шансовете за раждане на ВИП етажа? става въпрос за нормално раждане, не планирано секцио или предизвикано нормално (надавам се :) ).
чета разни мнения из нета, които ме обезсърчават - лекарите поемат само планирани раждания поради големия наплив. разбира се планирам консултация с някой от специалистите в тази болница, който ще ме информира най - правилно, но туй като в момента ми е малко рано за това, а въпросите напират, ми се искаше ако някоя има информация, да я сподели.
благодаря предварително! 
Re: ВИП АГ Варна
« Отговор #1 -: Април 06, 2008, 11:55:53 am »
Най-добре се консултирай с някой лекар от там, но мисля че няма проблем да си родиш там защото си плащаш. Просто трябва да си резервираш стая по-рано а ако искаш да ти води раждането твой лекар май се доплащаше за това, но пак там ще ти дадат най-добра информация. Моя лекар изражда там и ще раждам, живот и здраве там.
Пожелавам ти успешно раждане!
*
« Отговор #2 -: Април 06, 2008, 12:28:27 pm »
И аз смятам там да раждам ориентирайте ме в цени.Там ми правиха ин витрото и там ме следят.Ще раждам секцио
*
« Отговор #3 -: Април 07, 2008, 11:03:43 am »
елия, това е сайт с цените http://akusherstvo.hit.bg/
дано ти помогне, макар че уговорките с лекаря, който ще присъства на раждането, тежат повече.
« Отговор #4 -: Април 07, 2008, 13:09:58 pm »
Здравейте!
И мен ме интересуват въпросите с раждането в АГ-Варна.
Насочила съм за там.
Имам си и избран лекар. Но все още не сме обсъждали въпростие с раждането.
Всякаква информация би ми била полезна.
*
« Отговор #5 -: Април 08, 2008, 19:39:15 pm »
момичета,никоя ли не е раждала в АГ Варна? моля ви споделете опит,особено ако става въпрос за вип етажа ...
« Отговор #6 -: Април 09, 2008, 13:13:01 pm »
Какво и е на Окръжна болница, че не искаш да раждаш там? Аз родих м.декември там при завеждаш отделението - д-р Скочев и съм много доволна. Имат нужната апаратура, стаите са с по две легла и собствен санитарен възел, стаята на бебетата са в съседство на стаите с родилките. А да не говорим, че ми излезе и по-ефтино от ВИП-а на АГ. Родих с планово секцио. Още повече, че д-р Скочев е привърженик бебето да се износи до последно и тогава да се ражда, докато в АГ искаха да раждам след навършването на два килограма и нещо.Нямало да има проблем според тях. За сведение - бебето ми се роди 4.050кг. Но избора си е твои.
*
« Отговор #7 -: Април 09, 2008, 14:29:21 pm »
благодаря Дани, нямам нищо против окръжна, спряла съм се на АГ заради няколкото специалисти, на които мислех да се доверя, ако изобщо някой от тях поеме нормално раждане. би ли споделила малко повече подробности относно окръжна - условия (всички стаи ли са с по 2 легла), отношение на персонала/ акушерките ... благодаря ти
« Отговор #8 -: Април 09, 2008, 15:02:07 pm »
Здравейте, момичета!
Миналото лято родих сина си там с планирано секцио при д-р Александров.Той не ми следеше бременността, но ходих при него към 7-ия месец в клиника "Кисьови", за да види плода.После се уточнихме по телефона.
Всеки, който желае може да ражда на ВИП етжа, стига да има места.Предварително може да се уговорите с лекар от АГ.Мисля, че д-р Танев и  д-р Николов израждат там.Телефоните им може да намерите във форума на бг-мама.Има много добри отзиви за тях.
А иначе съм изключително доволна от условията и отношението там.Аз не съм от Варна-близките ми идваха, когато пожелят.
Ако имате още някакви въпроси, с удоволствие ще ви отговоря!

*
« Отговор #9 -: Април 09, 2008, 21:22:20 pm »
Викето,замисли се и за Майчин дом.Условията там са най-добри във варна, стига да не раждаш в 7мия месец.Имат и кувьози де, но това винаги ще е приоритет на АГ.
*
« Отговор #10 -: Април 09, 2008, 21:29:48 pm »
Аз раждах с уговорка в АГ, но не на ВИП етажа.
Не беше планирано раждане.
Много съм доволна от всичко и всички там.
Имам приятелки и познати доволни и недоволни и от 3те места.
Избрах АГ заради неонатологията. За мен това беше най-важното.
« Последна редакция: Април 09, 2008, 21:31:23 pm от коки »
« Отговор #11 -: Април 09, 2008, 23:53:13 pm »
Мисля, че всички стаи са с 2 легла. Но когато си пациентка на д-р Скочев нямаш грижа за това - с привилегия си. Ромите са отделени в отделен сектор. Акушерките - има ги всякакви. Но поне има и свесни. Снаха ми роди в АГ във ВИП-а и беше крайно разочарована от акушерките там. Според медицински работници  Окръжна е най-доброто място за раждане. Има добър екип и добра апаратура. За АГ-то чух, че апаратурата им е стара и доста амортизирана. Това беше отдавна и не си спомням подробности. Това съм запомнила като цяло. Ще ти пиша и на лична.
*
« Отговор #12 -: Април 10, 2008, 06:52:41 am »
Сега виждам, че има нова тема за ВИП-а. Мисля, че бях писала преди в подобна. Моето планово секцио беше във ВИП-а в АГ-то, направи го д-р Александров. Условията са много добри, екипа е на ниво и всички са много внимателни. За цените информацията ми е от пред 2 години - тогава беше 700 лева всичко, което включва секциото и 6 дни престой във ВИП. Стаите са с две легла или с легло и фотьойл, но настаняват по една жена в стая. Две стаи са с общи санитарни възли - баня и тоалетна. Чисто и приятно е, има климатик, телевизор, хладилник в коридора (за двете стаи), мивка във всяка стая, но най-важното е отношението. Аз лично съм много доволна.
*
« Отговор #13 -: Април 10, 2008, 11:32:03 am »
благодаря за отговорите, момичета. Пуки, аз се бях насочила към Майчин дом и за раждането, но като че ли започвам да се преориентирам към АГ болница, а за да запазя по- добрите условия - към ВИП-а. може би неонатологията е основния ми мотив.
виждам, че и от Окръжна остават доволни пациентите и кашата вече е огромна  :?
коки, при кой лекар ражда? аз съм се насочила към няколко имена, но от това, което чета, оставам с впечатлението, че въпросните лекари поемат само (или предимно) планови раждания и секцио, още повече за ВИП-а. все пак не е хотел да ми пазят стаята, докато тръгна да раждам.
cugnus, д-р Александров ли следи бременността ти? притеснявам се, че ако отида при него на консултация в момента с молба той да присъства на раждането, ако нещата не се променят и не се наложи секцио, да получа отрицателен отговор. все пак е доста натоварен  :?

Момичета, знаете ли в момента кой е шеф на ВИП-а? ама как звучи, а, шеф на ВИП-а ...
« Последна редакция: Април 10, 2008, 11:51:49 am от viketo »
*
« Отговор #14 -: Април 10, 2008, 11:59:23 am »
Тъкмо при "шефа" на Вип-а раждах аз  :wink:
Доктор Николов е.
*
« Отговор #15 -: Април 10, 2008, 12:47:06 pm »
Доктор Николов е.

Не е ли Козовски?
« Отговор #16 -: Април 10, 2008, 13:11:31 pm »
Аз родих октомври месец на ВИП етажа- планирано секцио, извършено от д-р Александров.
Не исках секцио,но поради огромната си заетост на д-р Александров ми отказа да води нормално раждане.Опитах се да ангажирам Танев, но и той ми отказа с мотива, че е прекалено зает, предложи ми ако толкова настоявам да предизвика раждането в удобен за него момент. Отказах.Та така -пред риска да попадна на някой аматьор и пред страха от предизвикано раждане се реших на секцио.
Иначе съм доволна от условията и отношението въвВИП-а.
*
« Отговор #17 -: Април 10, 2008, 17:15:39 pm »
Доктор Николов е.
Не е ли Козовски?
Не и до колкото аз знам.
Но не споря, защото не съм обсъждала това с нито един от двамата.
А и това не е толкова важно.
« Отговор #18 -: Април 27, 2008, 17:40:05 pm »
В Окръжна също има неонатология. И много добър педиатър - д-р Стоянова. Моя колежка роди преди година и половина преждевременно в 8-я месец. Много е доволна както от д-р Скочев че се  е отзовал при пациентката си при нужда / в малките часове на деня/, както и от условията и екипа от педиатри. Все пак за бебчо са се полагали по-специални грижи.
« Отговор #19 -: Април 28, 2008, 10:00:04 am »
Здравейте и от мен! Честит празник!
Аз също съм раждала във ВИПа на АГ. Миналата година - юни.Родих с д-р Александров, но той си ме и следеше а и от началото на осмия м. лежах горе в патологията, с 4см разкритие. Водите ми се пукнаха в събота следобед, доктора пристигна за 10 мин. Общо взето беше планирано секцио, само дето не се знаеше кога.Нямам думи да изразя благодарността си и признателноста си към доки и екипа.Условията също са прекрасни.Честно казано малко съм разочарована от акушерките.Имахме пререкания с една.Впоследствие разбрах че тя била дежурна от долу. Всичко ми струваше 900 лв. 450 за доктора останалото си платих за стаята.Но ни задържаха два дни повече.Но ако трябва да избирам втори път, пак ще раждам там и само при него.Освен това специалистите в неонатологията са невероятно добри.Когато имат критични случаи в Майчин дом - карат бебетата в АГ.Да не говорим за случая с родилката с обърканата упойка...Е навсякъде може да се случи, но...