0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lawyer

Изледвания преди инсеминация
« -: Април 05, 2008, 14:58:37 pm »
МОМИЧЕТА, МНОГО МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!!!
Можете ли да ми кажете преди инсеминация от съпруга (не донорска или от гаджето) правят ли се задължително изследвания за СПИН, Хепатит В и С е Васерман? (след като сме дали медицинско с такива при сключване на граждански брак)???
*
Re: Изледвания преди инсеминация
« Отговор #1 -: Април 05, 2008, 15:05:55 pm »
МОМИЧЕТА, МНОГО МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!!!
Можете ли да ми кажете преди инсеминация от съпруга (не донорска или от гаджето) правят ли се задължително изследвания за СПИН, Хепатит В и С е Васерман? (след като сме дали медицинско с такива при сключване на граждански брак)???

Не, не се правят.
Лекарят най- добре ще ти каже какви изследвания са необходими.
Аз имах правени само репродуктивни хормони и тест за проходимост на тръби.
*

lawyer

« Отговор #2 -: Април 05, 2008, 15:15:36 pm »
Накратко, нашия случай е установен - намалена подвижност на сперматозоидите, гинекологът ми каза, че сме за инсеминация. Направихме преглед за проследяване на овулацията и ми каза да си запиша час за инсеминация. Като отидох да си записвам час и обясних, че ще е от съпруга ми, секретарката ми каза: "Оооо, ама тоооо трябвааа да си направите и двамата долу в лабораторията ни изследвания за СПИН, Хепатит и Васерман". Аз повторих - ще я правим със съпруга ми, задължителниш ли са тези изследвания, я тя ми отговори "Ми дааа, ама не съм много сигурнаа".
Затова питам, и на мен ми се стори странно, че ги искат. Иначе ни записаха час.
*
« Отговор #3 -: Април 05, 2008, 15:18:21 pm »
Най-добре попитай лекаря , който ще ви прави инсеминацията.
*

lawyer

« Отговор #4 -: Април 05, 2008, 15:25:01 pm »
Знаете ли за случаи, в които да са отказали съпружеска инсеминация ако не са направени непосредствено преди процедурата тез изследвания? И въобще на някой случвало ли му се е да ги изискват задължително или в моя случай искат да си докарат пациенти на лабораторията - та само изследваниата за СПИН на двама ни ще струват 500 лв?!?
*
« Отговор #5 -: Април 05, 2008, 15:28:04 pm »
Знаете ли за случаи, в които да са отказали съпружеска инсеминация ако не са направени непосредствено преди процедурата тез изследвания? И въобще на някой случвало ли му се е да ги изискват задължително или в моя случай искат да си докарат пациенти на лабораторията - та само изследваниата за СПИН на двама ни ще струват 500 лв?!?

Как 500лв.-изследване за СПИН-моето го правих миналата година не беше повече от 10лв.-май и толкова нямаше.
Ти казваш , че сте правели такива изследания преди колко време.
*

lawyer

« Отговор #6 -: Април 05, 2008, 15:31:58 pm »
преди година, за сключване на граждански брак, в лабораторията всичко струваше около 120 евро на човек. Както и да е, може и тогава да съм попаднала на скъпо място, парите в случая не са проблем, само искам да знам задължителни ли са преди инсеминация :(
« Последна редакция: Април 05, 2008, 15:35:08 pm от lawyer »
*
« Отговор #7 -: Април 05, 2008, 15:37:22 pm »
Доколкото знам тези изследвания важат около 6 месеца.
Мисля ,че няма да имаш проблем ако не са от сега.
Но най-добре попитай лекаря си.
*
« Отговор #8 -: Април 05, 2008, 16:59:57 pm »
lawyer, в клиниката, в коята аз правих опитите си такива изследвания се правят само преди Инвитро/ИКСИ.
Преди Инсеминация не са необходими.
Най- добре е да попиташ лекаря, който ще ти прави Инсеминацията.
Най- вероятно секретарката не знае и те кара за всеки случай.

Успех!
« Последна редакция: Април 05, 2008, 17:53:36 pm от galli »
« Отговор #9 -: Април 05, 2008, 17:47:50 pm »
ако все пак е толкова задължително да ги направите, можеш да отидеш в някой от кабинетите КАБКИС. И преди във форумите сме говорили за това. Тези кабинети се намират в РИОКОЗ в областните градове. Там изследванията за СПИН, Хепатит и Сифилис са безплатни. Миналата година съм ги правила там.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #10 -: Април 05, 2008, 18:21:34 pm »
lawyer в БГ ли ще правите инсеминацията?
Защото 500лв. за изследване за СПИН са много, много пари.
А и ми направи впечетление, че пишеш, че изследванията ви за брака са стрували 120 евро на човек, което за БГ също са много пари за медицинско за сключване на брак.

Може би различните клиники работят по различен начин, но ако имаш възможност питай и на още едно место.

Успех ти пожелавам и стискам палци да се похвалиш скоро:)
*

lawyer

« Отговор #11 -: Април 06, 2008, 10:37:49 am »
Мерси за отзивчивостта, момичета!
Гражданския ми брак е сключен в България, а изследванията правихме в Гърция, преди сватбата бях там по работа за известно време (за около две седмици)... иначе си живеем в София. Сега видях цените в тукашните лаборатории, не са скъпи, но резултатите не излизат за 24 часа, а инсеминацията ми е утре (07.04.2008). Ще отидем на записания ни час, пък ако ни върнат, ще отидем другия месец  :( дано секретарката да греши и да не ни ги искат, защото съм се настроила вече.
Благодаря ви и пожелавам успех на всички в борбата за двете чертички :crossfingers:
*
« Отговор #12 -: Април 06, 2008, 10:44:40 am »
Мерси за отзивчивостта, момичета!
Гражданския ми брак е сключен в България, а изследванията правихме в Гърция, преди сватбата бях там по работа за известно време (за около две седмици)... иначе си живеем в София. Сега видях цените в тукашните лаборатории, не са скъпи, но резултатите не излизат за 24 часа, а инсеминацията ми е утре (07.04.2008). Ще отидем на записания ни час, пък ако ни върнат, ще отидем другия месец  :( дано секретарката да греши и да не ни ги искат, защото съм се настроила вече.
Благодаря ви и пожелавам успех на всички в борбата за двете чертички :crossfingers:
Миличка,не се притеснявай,преди инсеминация не са необходими тези изследвания.Това е сигурно!Спокойно отиди утре на процедурата и дано всичко да е наред и после да се похвалиш с  :bfp:
Стискам много силно :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: и успех!
*
« Отговор #13 -: Април 06, 2008, 10:52:11 am »
не се правят изледвания преди инсеминация,поне при мен беше така.само когато е инвитро или икси се правият.
*

lawyer

« Отговор #14 -: Април 06, 2008, 13:43:26 pm »
abi, dgina, galli, благодаря ви, сега съм по-спокойна.  :balk_81: като мине, ще пиша каво е станало.  :balk_21:
*
« Отговор #15 -: Април 06, 2008, 15:31:58 pm »
Миличка,успех утре :crossfingers:
*
« Отговор #16 -: Април 06, 2008, 16:19:23 pm »
abi, dgina, galli, благодаря ви, сега съм по-спокойна.  :balk_81: като мине, ще пиша каво е станало.  :balk_21:

Успех, миличка!  :crossfingers: yahoo_17 :hug2:
*
« Отговор #17 -: Април 06, 2008, 16:52:00 pm »
пожелавам ти успех
*
« Отговор #18 -: Април 06, 2008, 17:53:06 pm »
Успех утре и да се похвалиш!
*

lawyer

« Отговор #19 -: Април 07, 2008, 17:18:01 pm »
Момичета, страхотни сте!!! Много ви благодаря, днес мина инсето, никой и дума не каза за някакви изследвания.
За всички, които ги вълнува същия въпрос: Категорично НЕ се изискват изследвания за СПИН, Хепатит В и С и Васерман при съпружеска инсеминация! :D

Сложиха ми инжекцийката, мина инсеминацията при фоликул 23 мм, лигавица 8 мм, не се беше спукало при процедурата, дано утре да се спука, ако пък не, в сряда сме пак там, че да го уцелим.

Благодаря ви за подкрепата!!!