0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета помощ
« -: Април 04, 2008, 09:30:42 am »
Вчера ми беше втория ден от МЦ,и вечерта като си правих тоалет ми падна едно доста голямо парче,преличаше на човешко месо или като кожа дори незнам как да го опиша.А един ден преди МЦ ми се появиха гьбички,за които не можах да си сложа глобули или друго хапче да взема,защото ми доиде.Момичета много сьм оплашена,какво може да е това до сега не ми се е случвало??? Някоя от вас збльсквала ли се е с такова нещо или да е от гьбичките?
http:
*
Re: Момичета помощ
« Отговор #1 -: Април 04, 2008, 09:37:08 am »
Не се притеснявай докато не разбереш причината.Затова моят съвет е да бягаш на лекар.Аз лично досега не съм се сблъсквала с такъв проблем.За гъбичките обаче доки ми беше изписал таблетки които съм пила и по време на МЦ.

« Отговор #2 -: Април 04, 2008, 11:00:44 am »
 Случвало ми се е два - три пъти и също бях много уплашена.Причините могат да бъдат различни - да е част от обелването на лигавицата , да е ранен спонтанен аборт и т.н.
 Отиди на лекар след МЦ.
« Отговор #3 -: Април 04, 2008, 14:06:21 pm »
Благодаря ви за бьрзите отговори.То не е като сьсирак,а като малка медуза горе-доло така изглеждаше.Абе не мога да го опиша.
fatalwoman,при теб на какво се е дьлжало?
http:
« Отговор #4 -: Април 04, 2008, 15:23:03 pm »
И на мен ми се случвало.Ти много точно го описа-като малка медуза,същата медуза ,но плътна,имах и аз.Тогава бях след ин витро,и ми изпадна това парче,но преди това имах много силни болки в матката,след това болка мина.Даже като парче суров черен дроб :D.Не се притеснявай.
<a
« Отговор #5 -: Април 04, 2008, 15:29:43 pm »
anjela80 , за гъбичките се обърни към лекар, но за онова като медуза, не се безпокой. Аз преди имах много болезнена менструация (много преди да започна процедури)и често в първите два дни ми се появяваха тези неща. Нямам и не съм имала индикации за някакви гинекологични проблеми, така че предполагам нямаш повод за тревога.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #6 -: Април 04, 2008, 15:55:31 pm »
На мен ми се е случвало два пъти-точно като суров черен дроб. И двата пъти беше след като бях пила дуфастон заради кисти на яйчниците. Първия път много се бях шашнала, но след като втория път беше същото - реших, че е от кистите. Както беше казала една гинеколожка, при която ходих първия път с този проблем, а след това не повторих, защото беше ужасна - яйчниците ще ги обелим. Простете за невежеството, но аз го отдадох точно на това "обелване" на яйчниците, все пак тия неща трябва да се изхвърлят някъде.
Също така беше придружено с адски силни болки и в двата случая, след това всичко отшумява и си е наред. Но за свое спокойствие  anjela80 нищо не ти пречи да се чуеш с док. или да отидеш да те види след като ти мине МЦ.
« Отговор #7 -: Април 04, 2008, 16:04:17 pm »
А при мен точно обратното,този месец нямах болка и ми е странно.
http:
*
« Отговор #8 -: Април 04, 2008, 17:42:12 pm »
И на мен ми се е случвало това нещо няколко пъти,даже в последният ми цикъл излязоха 2 такива неща.Питах един док.какво е той вика лигавица,сега последният път питах друг,той каза че това не било добре и че трябва да се види каква е причината за това нещо.
« Отговор #9 -: Април 04, 2008, 18:11:05 pm »
Благодаря ви за бьрзите отговори.То не е като сьсирак,а като малка медуза горе-доло така изглеждаше.Абе не мога да го опиша.
fatalwoman,при теб на какво се е дьлжало?

Поне за един път съм сигурна , че беше ранен спонтанен аборт... Имах подобаващо закъснение , болезнени гърди, което за мен не е естествено, гадене , не ми се пушеше и пиеше алкохол, глад и висока БТ. Бяхме на почивка и с мъжа ми се бяхме разбрали да направя теста като се приберем , за да не се разочаровам и да не разваля почивката при "-" резултат.Прибрахме се вкъщи и с болки ми дойде. Сега наскоро открих имунологичния си проблем , изразяващ се в невъзможно или трудно имплантиране и възпрепятстване нормалното развитие на плода , най - просто казано.Разбрах го след миссед в 9 г.с.
 За съсиреците док. каза , че е нормално да се случват заради обелването на лигавицата , но те са ми били на цикъл без закъснение.
*
« Отговор #10 -: Април 04, 2008, 18:30:10 pm »
Да,но има голяма разлика от съсиреци и направо са си като късове парчета месо както е казала и anjela80 то си е точно като малка медузка
« Отговор #11 -: Април 04, 2008, 18:38:56 pm »
 Сигурно е така, Вива1. При мен въпросния "съсирек" наистина се различаваше по големина от тези менструалните , така да ги наречем. На какво е приличал незная , защото падна в тоалетната и нямах възможността да го огледам.

*
« Отговор #12 -: Април 04, 2008, 19:17:55 pm »
На мен от скоро не ми се е случвало,но определено преди ми се е случвало често...Прилича ми наистина на черен дроб,даже се е случвало да не е тъмно червено ,а розово и така свежо изглеждащо..Точно като зародиш честно казано...Но не мисля че е проблем,понякога лигавицата е по -голяма друг път не и за това така става...Не се стряскай ,но като мине лелката иди на преглед и кажи какво е станало ,да видим какво ще каже док...
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #13 -: Април 04, 2008, 20:00:37 pm »
Здравейте, момичета!
Вие ме шашнахте с тези "медузи" и съсиреци.
на мен откакто ми идва имам такива, но и преди си мислех, че е нещо от яйцеклетката :oops:
Какво имате предвид като казвате "малка медуза" - като размери ме интересува - защото аз всеки месец си имам такова парченце, различно от съсиреците.
То е по-скоро като парце тъкан, като ципа, но пак ви казвам - не съм питала никого и все си мислех, че е нормално, защото и сестра ми, и приятелки са ми казвали, че и те имат.
Но сега се сещам и за последните ми срещи с моя лекар-хомеопат. Много, много бях доволна от нея - тя ми излекува напълно хроничните и мъкнещи се с мен с години гадни гъбички. Но по време на разговорите ни тя ми задаваше много въпроси, за които дори и не съм помисляла, за да си създаде цялостна представа за това, как работи организма ми. Разпитваше ме за цикъла ми и какви съсиреци имам - аз като й разказвах за това парченце тя много се озадачи. И все ме питаше на следващите срещи  дали още го имам този "феномен"....
На мен ми пада винаги по едно и също време във втория или трети ден от МЦ. По принцип цикълът ми е много болезнен и съм си забелязвала, че след като падне - болките ми минават. Ама това си е открай време, още и от преди да водя полов живот- камо ли да опитвам да забременея, че да мисля, че е спонтанен аборт...
Моля ви обяснете ми за каква големина става въпрос(моето е малко - около 1 сантиметър), че вече съвсем се притесних...

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
« Отговор #14 -: Април 04, 2008, 20:06:32 pm »
Момичета успокойте се всичките.
Мисля че това което описвате е нещо съвсем нормално като явление и си мисля че няма нужда от притеснения ,защото поне аз се ориентирах че всички се притеснявате от т.нар.Съсиреци по време на МЦ. Аз също съм забелязала такова нещо най-вече 1 ден от мЦ- пно всъщност става дума мисля за парчета лигавица , защото и аз съм изхвърляла и по големи и по малки с черен цвят. А и съм питала док.-казвала ми е че е нормално и нищо стряскащо. След като се притеснявате по добре отидете на лекар. Аз също съм с болезнен цикъл ,но малко Аулин върши чудна работа.
« Отговор #15 -: Април 04, 2008, 20:07:35 pm »
Наскомими , това , което описваш ти  е парченце от обелването на лигавицата при МЦ. Може би просто правиш по - дебела лигавица...
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #16 -: Април 04, 2008, 20:13:12 pm »
Анжела, аз няма да ти кажа да не се притесняваш защото е възможно да е сериозно, но е възможно и да не е.С това не искам да те плаша разбира се, но моето мнение е да се консултираш с лекаря си та било първоначално и само по телефона.
И аз преди години имах подобен (казвам подобен)проблем и когато най - накрая реших да попитам доктора си ме вкараха по спешност за операция.Но грешката е моя, че дълго време се самоуспокоявах, че всичко е наред:)
Затова съм на мнение, че всяко нещо различно от норманото досега трябва да се провери.
пожелавам ти всичко е наред:)
*
« Отговор #17 -: Април 05, 2008, 00:20:02 am »
naskomimi спокойно твоето нищо не е,аз говоря за доста по голямо към 3-4см.и двете парчета бяха кръгли,както казва  lubaboiko точно като черен дроб така изглежда.
Едно време при менструален цикъл като отидех до тоалет и ми се изтичаше нещо точно като нишка се точеше,а сега забелязвам че няма такова точене,явно си се събира вътре в матката и наведнъж излиза (това е за по малките парчета,а големите вече незнам от какво са-то пък толкова големи  8O ужас)
« Отговор #18 -: Април 05, 2008, 09:46:43 am »
Това парче беше наистина доста голямо,около 4-5 см.широко и както казват момичетата като суров дроб,и този месец нямах болки както обикновено при МЦ,и това е интересно.Май наистина трябва да се консултирам с доктор. :(
http:
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #19 -: Април 05, 2008, 16:34:59 pm »
Може би просто правиш по - дебела лигавица...
Това добре ли е или не, че още не съм правила фм и съответно нищо незнам за дебелината на лигавицата. :oops: :(

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза