Така е.След като премине овулацията , фоликула , който е изпуснал яйцеклетката се затваря и нараства - образува се "жълтото тяло". Продължава отделянето на естрогените , както преди освобождаването на овоцита и започва отделянето на хормона прогестерон.Комбинацията от естрогените и прогестерона предизвиква нарастването на маточната лигавица, която е значително тънка в началото на цикъла. Ако няма оплождане , " жълтото тяло" търпи обратно развитие , регресира и нивата на хормоните спадат. Тази хормонална промяна предизвиква контракции на матката. Лигавицата , която е богато кръвоснабдена и с множество капиляри се разрушава. Кръвта изхвърля разрушената неоплодена яйцеклетка заедно с останалите секрети извън тялото на жената - менструация.Така че и аз мисля , че колкото ти е по - дебела лигавицата , толкова по - голям шанс има за успешна имплантация на около 20 ден от 28 дневен МЦ.
Моята лигавица беше 7 мм , когато още нищо не се виждаше на 3Д. Струва ми се , че беше малко удебеляването.
Благодаря за изчерпателното и много полезно обяснение.
Признавам, че не съм много веща в нещата и все ми се искаше въобще да не ми са налага да се запознавам
, но така е при всяка от нас.
не сме си и представяли, че на нас ще се случи, но това трябва да ни дава още по-голяма сила и нестихващи надежди и очаквания....
Хубаво е, когато си помагаме, споделяме и понякога се утешаваме една друга, така не позволяваме на отчаянието да ни завладее и съм сигурна, че ще бъдем най-най-добрите майки!
Прегръщам ви всички и ако мога бих ви дала цялата моя надежда и увереност, че ще се случи и на нас най-святото чудо.
Още веднъж прегръдки
и ще чакам с нетърпение да се похвалите с най-хубавата новина, за да ми дадете малко надежда и много, много радостни сълзи....