0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля, помогнете, посъветвайте ме
« -: Април 03, 2008, 14:48:21 pm »
Здравейте момичета!   
С приятеля ми бебеправим вече 5 месеца. Аз съм на 25, той на 26г. Вчера посетих док и той неприятно ме изненада че имам "дисфункция на яйчниците", това ако не се лъжа е т.нар. поликистоза или ПКЯ? Предписа ми диане 35 за 3 месеца, след което ще стимулираме овулация. Много ми е притеснено, знам че има къде къде по-страшни проблеми и сигурно съм ви много смешна    Простете... Моля ви кажете, някоя от вас имала ли е подобно лечение? Какъв е бил резултата, ами страничните действия???   

Благодаря за всички отговори!!! 

:( :?
Re: Моля, помогнете, посъветвайте ме
« Отговор #1 -: Април 03, 2008, 14:57:52 pm »
  Този доктор как ти постави диагнозата?Направихте ли някакви изследвания?
« Отговор #2 -: Април 03, 2008, 15:04:13 pm »
единствено - обстоен преглед с вагинален ехограф  :( Мисля че е недостатъчно... А другото - поява на акне от около 3 месеца, по-често омазняване на косата, акнето след лечение месец и половина с антибиотици, не се повлия. Той за тези неща каза че са от завишен тестостерон, пак без изследвания...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Април 03, 2008, 15:09:59 pm »
не знам какво се крие зад израза "дисфункция на яйчниците". дисфункция означава неправилно функциониране или липса на такова. в какво се изразява при теб, каза ли този доктор? само от УЗ преглед не знам дали може да се постави диагноза. обикновено се правят и кръвни изследвания.
защо не се консултираш с още един лекар, преди да пристъпиш към някакво лечение?
а спермограма правихте ли?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Април 03, 2008, 15:17:29 pm »
Не сме правили спермограма, сега като ме гледа в 12-ти ден от цикъла, каза че имам по4 бр. фоликули и на двата яйчника, с размери до 10мм. Нямам доминантен фоликул,предполагам за това е дисфункция на яйчниците.
« Отговор #5 -: Април 03, 2008, 15:26:13 pm »
  Най-добре си смени лекаря и не се шашкай предварително!От кой град си,за да могат момичетата да ти дадат съвет къде да отидеш.Според мен е редно да ти се направят изследвания на хормони и т.н. лекарите си знаят ,не може да се каже с един единствен преглед,че не ти функционират яйчниците.Може само този месец да е така.
« Отговор #6 -: Април 03, 2008, 15:33:47 pm »
От София съм. Ако можете, моля кажете ми ендокринолог и съответно подходящ гинеколог, кои хормони да си изследвам и през кой ден от цикъла е най - подходящо?
Благодаря отново, страшно много!!!  :bighug:
« Отговор #7 -: Април 04, 2008, 10:24:41 am »
Снуки, СМЕНИ СИ ЛЕКАРЯ! Факта че имаш фоликули означава че ячниците функционират, а за да ти постави каквато и да е диагноза с ехограф трябва поне 3 пъти през 3-4 дни да ги наблюдава и ако фоликулите не променят размера си тогава има предполагаем проблем, който се уточнява с изследвания на различни хормони в различни дни от цикъла, а за акнето ... то не е критерии, дори и нетипичното окосмяване не е повод за изводи. Нивата на хормоните са динамична система и зависят от кг, начина на хранене, стреса... и т.н
« Отговор #8 -: Април 04, 2008, 10:34:27 am »
А щях да забравя за Диане 35(аз съм го пила преди 11 години-смиатам че сбърках)- действа като противозачатъчни, нормализира хормоните стандартно лечение (общопополярно) за лекуване на поликистозни яйчници. Аз съм против тежката артилерия преди да се пробва леката, а ти си млада и имаш време за опити и затова пак ти казвам ПОНЕ СЕ КОНСУЛТИРАЙ И С ДРУГ ЛЕКАР преди да започнеш с Диането.
П.П. Доста старичко лекарство, убедена съм че за 11 г е излиязло не6то по-пречистено и по-малко вредно.
« Отговор #9 -: Април 04, 2008, 10:43:39 am »
Благодаря ти, Мишле. Радвам се че споделих със вас защото иначе щях да продължавам да си мисля че имам кой знае какъв проблем... Благодаря на всички ви за съветите и мненията!!! Можете ли да ми кажете подходящ ендокринолог в София?  :wink:
« Отговор #10 -: Април 08, 2008, 10:46:51 am »
Здравей Снуки! Много се е изписало за д-р Н.Генов от Панацея.Сигурно много ще ме упрекнат, че го хваля, но той е акушер-гинеколог-ендокринолог и знае какво точно да гледа и какво точно да ти изследва.Точно по тези въпроси ми е помогнал изключително много и съм му безкрайно благодарна. Успех и на теб!...и не се шашкай, нищо не е толкова страшно, колкото изглежда на пръв поглед.
« Отговор #11 -: Април 08, 2008, 13:08:41 pm »
От София съм. Ако можете, моля кажете ми ендокринолог и съответно подходящ гинеколог, кои хормони да си изследвам и през кой ден от цикъла е най - подходящо?
Благодаря отново, страшно много!!!  :bighug:
здравей  :)!
ето тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0 можеш да разгледаш и да откриеш твоят лекар-репродуктивни гинеколози,ендокринолози..теми много :wink:
за хормоните има закована тема в "опити за забременяване" - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20084.0 ,но ще те улесня-най-добре е на 3 ден от МЦ да се изследват/особено половите,за другите няма значение,но като ще те бодат по-добре е в един ден/
ЛХ,ФСХ,Е2/тези трите е препоръчително на 3 ден от МЦ/,Пролактин/24h да не са пипани гърдите,30 минутки да почиваш в лабораторията преди взимането на кръв,мисля че имаше и нещо от сорта да не се консумира червено месо предната вечер,но за последното не съм сигурна и говоря малко по-спомени :oops:/,ПРОГЕСТЕРОН/на 7 ден след доказана с УЗ Овулация/,тестостерон/може още да включиш от мъжките -ДХЕАС и Андростендион/;щитовидни-ТСХ/да НЕ си пила кафе /,ФТ3,ФТ4,щитовидни антитела-ТАТ и  МАТ
изследват се на гладно :wink:
дано не съм изпуснала някой..
УСПЕХ :D
« Последна редакция: Април 08, 2008, 13:13:58 pm от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #12 -: Април 08, 2008, 18:15:24 pm »
Това,което ти е казал този лекар е абсолютно некомпетентно.Не може само с един преглед да се постави такава диагноза.Казвам го от собствен опит,защото бях лекувана с години за поликистозни яичници,без да ми се проследи поне един цикъл,само въз основа на това,че имам пвишени Prolaktin и LH.Изпила съм доста противозачатъчни,с цел лечение на поликистозата.След това правихме стимулации,без да се направят спермограма и проходимост на тръби,защото доктора беше убеден ,че е това.Впоследствие,когато смених лекаря,се оказа че имам овулация/доказана ехографски повече от 10 пъти/,а както е известно при поликистзни яйчници такава липсва.Освн това имам и лапароскопия,която категорично отхвърли тази диагноза.Така ,че не се доверявай само на един лекар и не си губи времето с лечение ,от което не е ясно дали имаш нужда.
« Отговор #13 -: Април 08, 2008, 19:06:18 pm »
Аз изобщо не съм доволна от доктор Генов, за нищо на света не отивайте при него.
« Отговор #14 -: Април 08, 2008, 19:19:23 pm »
.

« Отговор #15 -: Април 08, 2008, 19:20:21 pm »
Аз имах подобрение след Диане и електроепилация в продължение на години по схема

« Отговор #16 -: Април 11, 2008, 14:29:05 pm »
Аз нямам косми. Аз искам просто бебе!!! :(
« Отговор #17 -: Април 11, 2008, 17:02:49 pm »
Имам ПКЯ,забременях точно след като едногодишно лечение с Диане 35.То ще регулира цикъла ти.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #18 -: Април 11, 2008, 17:31:36 pm »
не си забременяла от диането, а и със същия успех можеше да го пиеш само 2-3 месеца, докато се изчистят яйчниците от кистичките
така че по-добре е да иде на лекар, а не само да изкопира твоето лечение
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #19 -: Април 14, 2008, 15:26:44 pm »
Нямам КОСМИ Нямам проблеми с ЦИКЪЛА по-скоро се отнася до некомпетентен гинеколог; В сряда съм на ендокринолог той най-добре ще каже май  :?