0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Моля, помогнете, посъветвайте ме
« Отговор #20 -: Април 14, 2008, 22:45:02 pm »
Имам ПКЯ,забременях точно след като едногодишно лечение с Диане 35.То ще регулира цикъла ти.
По този въпрос може доста да се поспори. Всеки организъм реагира различно. При мен Диането изчисваше кистите, но след поне 9 месечно лечение и после след 2-3 месеца кистите пак се появяваха и цикъла пак се разстройваше. Аз пих Диането 4 години с малки прекъсвания, а вече повече от година бебе няма, овулация няма и редовен цикъл няма. Когато се цели забременяване в такива случаи, се изписват други непротивозачатъчни лекарства.
Снуки мила желая ти всичко да е наред и скоро да се похвалиш.
Междудругото чувала съм, че акнето може да се появи в следствие на нервно напрежение. Възможно ли е при теб това да е причината?
« Отговор #21 -: Април 15, 2008, 10:26:15 am »
Междудругото чувала съм, че акнето може да се появи в следствие на нервно напрежение. Възможно ли е при теб това да е причината?

Би било възможно, горе-долу тогава ми беше напрегнато много в работата, мама й оперираха сърцето, малко по-рано се преместих да живеем заедно с приятеля ми, бебето не става, смених работата, би могло това да доведе до по - голям стрес...  :?
Иначе, благодаря за пожеланието!!  :wink:
« Отговор #22 -: Април 16, 2008, 10:46:15 am »

Вчера посетих док и той неприятно ме изненада че имам "дисфункция на яйчниците", това ако не се лъжа е т.нар. поликистоза или ПКЯ? Предписа ми диане 35 за 3 месеца, след което ще .........   Простете... Моля ви кажете, някоя от вас имала ли е подобно лечение? Какъв е бил  резултата, ами страничните действия???   

Извинявам се,но не мисля,че карам някого да копира лечението ми.Просто отговорих на това,за което пита момичето...

*

meri_djein

• *
  • 47
  • това което не ни убива ни прави по силни
« Отговор #23 -: Април 16, 2008, 23:24:12 pm »
не разбирам защо нападате ceci_79
тя просто сподели своя опит нали в крайна сметка това е форум и всеки изказва своето мнение.
в крайна сметка лекарите са тия които ни помагат.
Ден преди раждането си дете попитало Бог:Не знам защо ще се появя натози свят?Какво трябва да правя?Бог отговорил:Ще ти подаря ангел, който винаги ще е с теб.Той всичко ще ти обясни.Но как ще го разбирам, аз не знам езика на ангелите?Ангелът ще те научи на своя език.Той ще те пази.А как е името на този мой ангел?Не е важно как се казва, той има много имена.Ти ще го наричаш Мамо

любовта.url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vesielina][/url]
« Отговор #24 -: Април 17, 2008, 10:59:23 am »
Спокойно момичета, благодаря ви за всички мнения, без вас не бих се ориентирала :) Вчера бях на ендокринолог, той отхвърли лечението с Диане. След 3 месечно следене на ову, ако се докаже че няма, тогава ще ме хоспитализират за изследвания и лечение. :(
« Отговор #25 -: Април 24, 2008, 17:41:28 pm »
Здравейте момичета!   
С приятеля ми бебеправим вече 5 месеца. Аз съм на 25, той на 26г. Вчера посетих док и той неприятно ме изненада че имам "дисфункция на яйчниците", това ако не се лъжа е т.нар. поликистоза или ПКЯ? Предписа ми диане 35 за 3 месеца, след което ще стимулираме овулация. Много ми е притеснено, знам че има къде къде по-страшни проблеми и сигурно съм ви много смешна    Простете... Моля ви кажете, някоя от вас имала ли е подобно лечение? Какъв е бил резултата, ами страничните действия???   

Благодаря за всички отговори!!! 

:( :?

Мила snuki, не съм много компетентна, тъй като от скоро съм потребител на форума и като цяло от скоро се интересувам какво точно означават на прост език предписанията на лекарите ми, не мога да дам аргументирано мнение дали лекарят ти е дал правлина диагноза и дали я е затвърдил с всички нужни изследвания. Това, което ми прави впечатление е, че ти е предписал диане 35. Сещам се, че бях ученичка, когато тогавашната приятелка на доста по-големият ми брат пиеше тези хапчета за предпазване от бременност. Действието се развива преди повече от 15 години... Дали твоят лекар е в течение, че има доста по-модерни препарати...
« Отговор #26 -: Април 24, 2008, 17:44:33 pm »
Спокойно момичета, благодаря ви за всички мнения, без вас не бих се ориентирала :) Вчера бях на ендокринолог, той отхвърли лечението с Диане. След 3 месечно следене на ову, ако се докаже че няма, тогава ще ме хоспитализират за изследвания и лечение. :(

Извинявай, този пост не го бях видяла, радвам се, че няма да пиеш хормонални препарати напразно. Успех! Стискам палци и чакам да се похвалиш в най-скоро време!
« Отговор #27 -: Април 24, 2008, 18:08:12 pm »

Извинявай, този пост не го бях видяла, радвам се, че няма да пиеш хормонални препарати напразно. Успех! Стискам палци и чакам да се похвалиш в най-скоро време!

Надявам се, днес ми е 36 ден, не съм имала проблемен цикъл до момента, защо ми закъснява аз не знам, ако не дойде до събота ще правя кръвен тест.
« Отговор #28 -: Април 24, 2008, 22:01:02 pm »

Надявам се, днес ми е 36 ден, не съм имала проблемен цикъл до момента, защо ми закъснява аз не знам, ако не дойде до събота ще правя кръвен тест.
[/quote]

stork-girl чакаме новини в събота stork-girl
« Отговор #29 -: Април 24, 2008, 23:58:37 pm »
snuki :crossfingers: :bfp:
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #30 -: Април 25, 2008, 09:02:40 am »

Би било възможно, горе-долу тогава ми беше напрегнато много в работата, мама й оперираха сърцето, малко по-рано се преместих да живеем заедно с приятеля ми, бебето не става, смених работата, би могло това да доведе до по - голям стрес...  :?
Иначе, благодаря за пожеланието!!  :wink:

Снуки, при мен се получи нещо подобно преди две години-сменихме града, работа, нов офис, нов град, всичко от начало и въпреки, че се чуствах сравнително добре и спокойн ми се появиха проблеми с цикъла. Тогава ходих при една лекарка, която още видяла не видяла за какво става дума ме метна на крушите с ПКЯ, така ме шашна, че после шест месеца не посмях да мисля за каквото и да било свързано с бебета. След това обаче отидох при друг док., който поговори с мен, направихме малко хормонални изследвания - оказа се само занижен прогестерон, което се регулира с едномесечен прием на дуфастон.
Както виждаш от лентичката имам хубави преживявания. Аз лично отдавам много на стреса, като гледам и ти си преживяла доста неща, може би е хубаво да намериш правилния док., да се поуспокоиш и да правиш каквото трябва, пък да става каквото ще. Пожелавам ти успех и след не дълго чакане един  :bfp: :bighug: