0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как преодолявате болката?
« -: Април 02, 2008, 22:01:13 pm »

Момичета как се справяте с болката след опитите за забременяване?
Как се развличате от постоянните мисли за бебета,бременност и тн?
На ман лично ми е адски трудно.Опитвам се да чета разни книги психологически,за да мисля по позитивно, но и това не помага.Някои има ли рецепта за лестихващата болка от загубата?! :(
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
Re: Как преодолявате болката?
« Отговор #1 -: Април 02, 2008, 22:10:46 pm »
Не мисля, че аз мога да се справя с болката. Просто свикваш да живееш с нея. Никой не може да ти помогне, защото никой не може да изживее точно твоята болка. Единствения лек е сбъдване на тази съкловена мечта - да дадеш живот. Ощуването тук, с хора в положение сходно на твоето,и разбира се човекът до теб, могат да ти дадат сила и да ти вдъхнат кураж да продължаваш всеки път напред.
*
« Отговор #2 -: Април 02, 2008, 22:52:20 pm »
След всеки неуспешен опит, съответно обвързан с много пари за връщане, започвам да бачкам до припадък - от сутрин до вечер и като се прибера каталясала нямам време да мисля за това...

« Отговор #3 -: Април 03, 2008, 09:12:02 am »
Не я преодолявам-тя ме съсипва,изкривява мисленето ми,запълва дните ми-изобщо не си прекарваме много добре с нея последните няколко години.
*
« Отговор #4 -: Април 03, 2008, 09:24:07 am »
Чрез работа - имам късмета да работя нещо,което наистина харесвам много и като се върна на работа след неуспешен опит моментално спирам да мисля за това.
Помага и излизането с приятели/колеги и т.н. Изобщо - намирам начин да не мисля за това,защото ако постоянно мисля,ще пропусна всички хубави мигове,минаващи покрай мен(или случващи ми се).
Като добавим и това,че като типичен Стрелец съм непоправим оптимист и ентусиаст - просто не се давам на болката и отчаянието,или ако някой ден се предам то няма да е без бой!!! :lol:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #5 -: Април 03, 2008, 09:33:06 am »
Чрез работа - имам късмета да работя нещо,което наистина харесвам много и като се върна на работа след неуспешен опит моментално спирам да мисля за това.
Помага и излизането с приятели/колеги и т.н. Изобщо - намирам начин да не мисля за това,защото ако постоянно мисля,ще пропусна всички хубави мигове,минаващи покрай мен(или случващи ми се).
Като добавим и това,че като типичен Стрелец съм непоправим оптимист и ентусиаст - просто не се давам на болката и отчаянието,или ако някой ден се предам то няма да е без бой!!! :lol:

Хеее, аз също съм Стрелец. Почти еднакво мислим с разликата, че аз доста често се боря с отчаянието. На последък сама си втълпявам някакви диагнози и това започва да ме съсипва.
« Отговор #6 -: Април 03, 2008, 10:12:30 am »
Наистина и аз си втълпявам разни неща.От четене на форуми май савсем се побърквам!
Но като съм отчаяна какво друго ми остава :(
Опитвам се да излизам с приятели по често, но го правя насила и вече не ми доставя предишното удоволствие
« Отговор #7 -: Април 03, 2008, 10:49:56 am »
Цитат
Хеее, аз също съм Стрелец. Почти еднакво мислим с разликата, че аз доста често се боря с отчаянието. На последък сама си втълпявам някакви диагнози и това започва да ме съсипва.
И аз съм стрелец, но да ви кажа с годините отчаянието се натрупва и май все повече ме обзема.
*

meri_djein

• *
  • 47
  • това което не ни убива ни прави по силни
« Отговор #8 -: Април 03, 2008, 14:27:15 pm »
Не мисля че има лек за тази болка.За съжаление нищо не е в състояние да излекува една наранена душа както едно прекрасно дете мечтата на всяка жена.съжалявам че не мога да ти помогна да я преудолееш,но мисля че единствено мога да ти дам кураж и да ти пожелая това щастие да сполети скоро и теб.
Ден преди раждането си дете попитало Бог:Не знам защо ще се появя натози свят?Какво трябва да правя?Бог отговорил:Ще ти подаря ангел, който винаги ще е с теб.Той всичко ще ти обясни.Но как ще го разбирам, аз не знам езика на ангелите?Ангелът ще те научи на своя език.Той ще те пази.А как е името на този мой ангел?Не е важно как се казва, той има много имена.Ти ще го наричаш Мамо

любовта.url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vesielina][/url]
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #9 -: Април 03, 2008, 19:42:21 pm »
 Аз също мисля, че единственият лек за тази болка е да гушнеш един ден своето ангелче или пък две :wink:!!!
 Рая, четох за твоят случай в усложнения при бременност и просто не знаех какво да ти напиша и как да те успокоя!!!
 Времето може би донякъде притъпява болката, но тя винаги е в нас!!!
 Есента когато и аз направих спонтанен аборт си мислех, че повече никога няма да съм предишният човек и ме беше страх от всякакви нови опити за бебче, само като си помислех какво преживях, но ето че сега вече кроя планове за четвърти опит!!!
 Много искам да намерим сили в себе си и да сбъднем мечтите си!!!

*
« Отговор #10 -: Април 03, 2008, 19:59:31 pm »
NOWILKA, Теди - аз вярвам,че сте силни и не сте се отчаяли (въпреки,че Теди е права,че с годините нещата се понатрупват наистина),и все пак - НЯМА ДА СЕ ДАВАМЕ,НАЛИ?!!!
Прегръщам ви :bighug:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #11 -: Април 03, 2008, 20:08:51 pm »
Цитат
NOWILKA, Теди - аз вярвам,че сте силни и не сте се отчаяли (въпреки,че Теди е права,че с годините нещата се понатрупват наистина),и все пак - НЯМА ДА СЕ ДАВАМЕ,НАЛИ?!!!
Прегръщам ви

Сега имам надежда, защото зная, че имам шанс, но ако пак се случи незная как ще го преодолея. Чаках с нетърпение да започна отново, да се приближа до мечтата, но сега с всяка стъпка ме обзема все повече страха.
Мислех че съм по-смела, но болката от загубата е толкова силна, а са минали само 2 месеца и половина
« Последна редакция: Април 03, 2008, 20:10:47 pm от теди. »
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #12 -: Април 03, 2008, 20:25:06 pm »
Аз преодолявам моите болки или неуспехи, като мисля за следващите си успехи.
Разбира се, има дни в които усещам слабост и не ми се става от леглото но това са единични случаи.
След неуспех, започвам да мисля за хубави неща, за това, че остава малко време до завръщането на съпруга ми и за една прекрасна ваканция, за това, че ще подадем документи за осиновяване и , че някой ден ще ни се обадят да ни кажат, че сме одобрени и да отидем да видим нашето детенце, затова, че на есен започваме нов опит ИКСИ и, че е напълно вероятно да е успешен, за евентуално следващо пътуване при съпруга ми ако и наесен не успеем:), за това, че е възможно скоро той да си е повече време в БГ и по малко по тези кораби:).
Общо взето имам вариант за хубави мисли за всяка нехубава:)))))
Това наистина ми помага и ме разсейва от болката:)
« Отговор #13 -: Април 03, 2008, 23:17:52 pm »
Искрено ви благодаря за топлите думи момичета! Вие сте ми опора в добро и лошо!
Радвам се че има такива добри хора като вас,които въпреки собствената си болка и страхове,имат СЪРЦЕ да дават кураж на другите като тях!
Знаете ли скоро намерих нов начин да се справям с мрачните мисли,просто се опитвам да не се съсредоточавам в-у проблемите,да мисля за всичко друго само не и за лошите неща.и ми помага.гледам да си върша ежедневните ангажименти и да гледам по лека на живота.Все пак живота е едно голямо предизвикателство!Да не му се даваме!
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #14 -: Април 04, 2008, 09:00:44 am »
А ми как? Като си мисля само за децата които чакам с нетърпение, с вярата,че ще бъда майка, че го заслужавам, защото го искам повече от всичко друго на света и защото единствено това ще ме направи истински щастлива. Болката....тя винаги си е с мен, дори да си мисля,че съм я превъзмогнала, има моменти в които избива с всичка сила и нито една положителна мисъл не може да я спре. После затихва, отново усмивки и надежди за бъдещето до следващия път.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #15 -: Април 04, 2008, 11:16:33 am »
Страха и блоката са неизменен спътник в нашия случай. Аз лично се опитвам да ги натикам в ъгъла и да не им давам да дишат изобщо, защото иначе изпадам в паника. Трудно е, но си заслужава. Освен това работя на три места, за да мога да си позволя всички тези изследвания и манипулации и когато съм заета също мисля по-малко.
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #16 -: Април 07, 2008, 10:39:10 am »
kiara, колко време изчакваш между бременностите?
сега след третия път каква почивка ще си дадеш?
аз изчаквам да мине околко месец и ще си запиша час при Конова,за
обстойни изследвания,че вече незнам на каква случайност да се надявам.
*
« Отговор #17 -: Април 10, 2008, 18:55:56 pm »
Аз не я преодолявам..Прикривам я от хората,но не я преодолявам...Мечтая си за това да имам деца и за други ,по- маловажни неща ,но болката си е постоянно с мен и я усещам непрекъснато...Мислите ми наистина са изкривени и всичко пречупвам през определена точка , тази за бременността и раждането...Това ме съсипва и понякога се чудя за кое се бора по- силно,да забременея или да не чувствам болката и да се разсея от тази мисъл...Това е проклятие,защото  вече не забелязвам дребните хубави неща в живота и не съм доволна от нищо.. Преди не беше така..
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #18 -: Април 10, 2008, 19:17:42 pm »
  Момичета,току що прочетох,това и направо ми спря дъха от болка...В момента и аз се чувствам,като Осияна.Молбата ми е,ако знаете някои книги свързани със позививното мислене или на такава тематика,да ги споделите в темата.

Живот

Уморена съм...

Времето лети, годините се нижат.
Надежди, надежди, надежди...
Лекари с бели престилки, в които е скрита цялата ми вяра.
Безсънни нощи и сиви дни.
Молби към Бог, съдбата и късмета...
Напразно, уви!
Болка, която не спира дори за миг да боли...
Толкова много ли искам?!
Мъж, който до моето рамо, тихо се моли след всеки трансфер, които заспива прегърнал
надеждата за малко туптящо сърце.
Колко го обичам и това е целият ми свят!
Не усещам болка при всяка нова игла забита в мен,
усещам само трепета на ново начало. Начало на нова надежда за живот.
Живот, който така силно мечтая да дам.
Ден след ден, времето лети...
Лекари в бели престилки... къде ли е моята вяра?!
До кога?
Падам, ставам и пак се моля,
за малкото зрънце живот, които искам да дам, а не мога...
А аз обичам живота...
Искам да търся бебешки дрешки, да купувам детски играчки, да оцветявам с водни
бои... Вместо това чакам отговор за моя тест...
С трепет, с надежда, с вълнение.
Стискам палци и се моля... но НЕ! не този път... не ми е писано... може би другият
път... някога... но не сега...

Уморена съм...

Оsiana

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #19 -: Април 10, 2008, 19:58:16 pm »
Рая, ами от септември досега и ако е рекъл Господ другата седмица стартираме с четвърти опит!!!