Даниски,
стискам палци, всичко да е наред.
Как преодолявам болката ли?
Май така и не успявах да я преодолея. Много хора са ме засягали, без да го правят съзнателно. Може би и аз така съм наранявала някои хора, без да допускам какво таят в душите си.
Веднъж виждам в една градинка моя връстница с двете и деца. Спрях се да я видя и да се порадвам на децата и. Не щеш ли тя започна с думите: "Хайде, какво чакаш? Това е нещото, което осмисля живота. Нямаш представа колко много осмислят живота ти децата. Те са нещо прекрасно, нищо че са така палави ...." и т.н.
Тръгнах си!... Не можах да и отговоря нищо... Бях и обидена, ядосана и не знам още как се чувствах. Та, по дяволите, аз отчаяно исках дете, но тя не беше злонамерена, просто нетактична и не си даваше сметка, че сипва сол в раната ми.
Аз отчаяно исках да си осмисля живота, но...
Друг път моя "загрижена" колежка ми предложи изключително елементарно решение на проблема: "Ами легни с някой друг и бебето ще стане. А мъжа ти няма да разбере и това е. Една моя съседка така направи преди време."
Ами то било невероятно просто, бе! У, пък аз да не се бях сетила!
Родната ми майка също не ме разбираше. След една година и споделих, че имаме проблем. А тя: "О, я не се занимавай с такива работи сега. Много ти е рано. На 26 си твърде млада. Аз теб съм те родила на 30! Я по-добре помисли за една магистратура вместо да мислиш сега за бебета!"
Е, да ама, аз
исках да бъда майка, а не магистър по... Въпрос на приоритети.
Много ми е било мъчно, когато на работа идваха бременни колежки да ми донесат болничните си или пък една наскоро родила идваше с бебето си, да си вземе майчинските. Ама то и аз си бях един абсолютен мазохист. Радвах се на коремите им, на бебетата, а като си заминеха, се осамотявах и си поплаквах,
защото аз нямах такъв корем, а отчаяно го исках.
Много често сънувах бебета ... все бутах някакви колички с бебе на сън.
Имах период, в който избягвах градинките с майки с колички, защото си мечтаех аз да съм една от тях с моята количка с бебе и ми ставаше много мъчно. След един неуспех, много дълго носех черни слънчеви очила, защото се случваше да си поплаквам по улиците, а очилата ме скриваха. Надявах се с тях по-малко хора да ме познаваха и да не ми задаваха въпроси...
Имах период, в който ходех при психолог. Това наистина ми помогна да преодолея болката, макар и за известно време само. Тя казваше: "Аз съм твоята патерица и ти ще се подпираш на мен, докато забременееш. Когато успееш, аз повече няма да съм ти нужна и ще ме хвърлиш. ...
Доставяй си удоволствия. Прави всичко това, което обичаш и най-вече това, което е забранено за бременните. Например, пийвай си по едно питие, ходи на сауна, на масаж, на фитнес,..."
Ами, аз алкохол по принцип не пия, но пък си реших да си купя цигари и да пропуша отново за известно време. Ще ме упрекнете и ще кажете, че е вредно, но пък аз пушех по малко и това си е, докато не видях положителния тест. Доставях си както удоволствия за тялото, така и за душата - ходех на театър, кино, опера и др.
Защото все се навивах, че когато успея и доведа чаканата и все още несъществуваща бременност до успешен финал, няма да имам време .
И така, болката я преодолях след положителния тест, но пък тогава дойде страхът. А за финалът да не говорим, беше малко с неочакван край.
Момичета, дано скоро преодолеета болката като мен!
Успех на всички!