Още нещичко от мен по темата, но не защото съм разбирачка и медицинско лице, а защото ми е близка.
Елфита, уважавам медицинските ти познания, сигурно си добра сестра! Но не плашете излишно хората, на които това им е за първи път. Един млад, здрав човек без здравословни оплаквания е напълно ГОДЕН да дари кръв!!! Това не е като да ти вземат единия бъбрек, половината сърце или малко от червата...кръвта се възстановява, повече вода същия ден, почивка и си готов. Един млад човек даже няма да усети нищо, поне аз не усетих нищо, когато дадох кръв за пръв път на 21 г. Но мисълта, че си направил и ти, каквото можеш, за да помогнеш на родител, е нещо, което ще те крепи после, защото с обратната мисъл се живее по-трудно. Аз дадох кръв за първи път след смъртта на баща ми, защото на него не можахме да помогнем, та поне други хора да имат този късмет...Кръводаряването е нещо много благородно и естествено, така поне си мисля аз, с немедицинската диплома. Моят хемоглобин например е в норма, но ти явно си имаш проблем, който ти е известен. Достатъчно е да отиде момичето при GP-то си преди това, щом толкова се притеснява, и да му разкаже за притесненията си, предполагам, че той ще ги разсее.
Успех на момичетата, които са намислили нещо подобно!!! Защото, недай Боже, на нас да се наложи утре да ни трябва кръв, ще ни се иска другите да не са имали такива страхове или поне да са ги преодолели, нали?! Все пак всеки си избира как да постъпи и аз не агитирам никого, а просто споделям своя опит.
Лек ден на всички!