Elfita, аз съм програмист. не се обиждам, когато ми кажат, че не съм компетентна да проектирам мостове. защото е истина.
ти си медицинска сестра, както разбирам. прекрасно знаеш, че нямаш право, нито квалификация, да даваш медицински консултации на пациенти. защо се обиждаш от това? това не е омаловажаване на работата на медицинската сестра. нейната работа е друга, важна и отговорна, но друга.
изказването ми не е нито пресилено, нито с нещо обижда професията ти. по-скоро, твоята реакция е неадекватна.
nomine, ако нямаш доверие на личния си лекар, консултирай се с друг. аз не съм съгласна с мнението на медицинската сестра, че даването на четвъртинка кръв ще навреди на опитите ти за забременяване. кръводарителите се изследват предварително, а и не се източва толкова кръв, че това да навреди на един здрав човек. отделно факта, че помагаш на баща си. но ако толкова се плашиш - купете си кръв от циганите. аз за моя баща съм дарявала кръв.
това с анемията при бременните е твърде екстраполирано, освен това, анемия се развива на по-късен етап от бременността обикновено.