0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Да попътуваме заедно!
« Отговор #20 -: Април 02, 2008, 14:43:20 pm »
Ох, Нинка,Батак е задължителен, първа спирка!Градът, църквата, язовира - красота и история.
А Мелник откога го сънувам...  :D Много ме привлича това място,незнам.
И в Рупите мислим да отидем.
И на Рилските езера, и в Рилския манастир.
И това само за 2-3 дни,че все няма време.
Peroshinka, преди време я гледах тази карта, ама не си я купих, да ме питаш защо.Тръгвайки нанякъде,ние винаги се отбиваме, за да посетим нещо из района, щото аз предварително щателно съм проучила из интернет  :D Ами така де - хем работа, хем познавателен туризъм  :D Знам къде отивам, и какво да търся.
Обаче ще си я купя тази карта най-после.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #21 -: Април 02, 2008, 14:50:57 pm »
Аз там съм била 100 пъти, Мелник, Сандански, Банско.
На мен мечтата ми е да отида в Родопите, но не смолянските, а там където са ставали събитията, пресъздадени във филма "Време Разделно". Този филм го знам на изуст, като го гледам съм в транс, поне 50 пъти съм го гледала и все едно съм била в тези векове. Искам да ида точно на тая поляна, където се явяват овчарите с каба гайдите, Елинденя, пещерите. Искам да видя Триград. Направо настръхвам... И незнам защо още не съм отишла, като всъщност пътувам/х/ много. Нещо хем ме привлича магически, хем ме държи някак на дистанция. Но ще ида, непременно някой ден, надявам се скоро.

Изобщо България си е уникална, и аз си я харесвам като природа и история изключително много. А какви уникални хора има по селата и малките градове - чудни.
*
« Отговор #22 -: Април 02, 2008, 14:56:38 pm »
Преди 6-8 години Триград беше страхотно селце.Хората там бяха гостоприемни и мили. Сега там е вече пълна лудница.Много народ  ходи вече и хората от селото са се променили.Станали са алчни и негостоприемни.Но трябва да се види,струва си.
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #23 -: Април 02, 2008, 15:19:26 pm »
Мерси много капка :wink:

Ох, Нинка,Батак е задължителен, първа спирка!Градът, църквата, язовира - красота и история.
А Мелник откога го сънувам...  :D Много ме привлича това място,незнам.
И в Рупите мислим да отидем.
И на Рилските езера, и в Рилския манастир.
И това само за 2-3 дни,че все няма време.
Peroshinka, преди време я гледах тази карта, ама не си я купих, да ме питаш защо.Тръгвайки нанякъде,ние винаги се отбиваме, за да посетим нещо из района, щото аз предварително щателно съм проучила из интернет  :D Ами така де - хем работа, хем познавателен туризъм  :D Знам къде отивам, и какво да търся.
Обаче ще си я купя тази карта най-после.

И ние много искаме да обиколим тези приказни места

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

Nina

• 2643
« Отговор #24 -: Април 02, 2008, 15:19:52 pm »
Преди 6-8 години Триград беше страхотно селце.Хората там бяха гостоприемни и мили. Сега там е вече пълна лудница.Много народ  ходи вече и хората от селото са се променили.Станали са алчни и негостоприемни.Но трябва да се види,струва си.

Хората не ме интересуват особено, а специално там хич, за мен е по-важна атмосферата, природата, а иначе навсякъде има и добри и лоши хора, аз из пътуванията си, а не са малко съм срещала предимно човечни хора.
« Отговор #25 -: Април 02, 2008, 15:25:10 pm »
А аз настръхвам когато започне "Звук и светлина" на Царевец. Това е момент, в който се връщам в миналото, момент, който поражда много въпроси. Особено въздействаща е червената светлина, която "рисува" страшни картини. Музиката, цялото това тайнство... това не се описва с думи.
В. Търново си ми е слабост.  :wink:
« Отговор #26 -: Април 02, 2008, 15:45:03 pm »
  И на нас Велико Търново ни е слабост.Познаваме района много добре.Преди 3 години бяхме за 2 седмици в Арбанаси.Ставахме към 9-10 ч ,качвахме се в колата и се прибирахме към 7,8 вечерта.Дори се натъкнахме на едно безлюдно село след Вонеща вода,високо в планината.Нямаше електричество,нищо,но къщурките бяха страхотни.Дори влязохме в една изоставена къща и вода нямаше дори.Ние искахме тогава да си купим и да си реставрираме една такава къщичка и за това се нъкнахме там.В предното село един дядо ни каза ,че последно е обитавано в началото на 80-те години.Природата буквално беше изяла къщите.Всичко беше във висока радстителност и къщите се виждаха наполовина и  ние там двама луди.. :P  . Къщите да бяха около 10-15 няй-много.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #27 -: Април 02, 2008, 15:49:23 pm »
Цветенце, браво за темата!

Трявна - тъкмо се върнахме от там. Прекрасно за почивка и с малки деца. Тихо, чисто, спокойно. Особено вечер часовниковата кула и каменното мостче ми напомняха за Германия, Прага. Калинчевата механа - най-вкусно, сладкарница "Еница" - с външни масички на припек, с детски кът и домашни сладкиши... (д-р Дюкан да ме прощава). В хотел "Сезони" е чисто, имат детски кошари за спане с чаршафчета и завивки (не се доплаща) и детско столче за хранене. В къщата-музей на Славейковия род силно ме разтърси един непринуден разказ на уредничката за Петко Славейков и седемте му деца. Със срам установих, че не съм знаела нищо за него, нито за Пенчо Славейков... Даскаловата къща - невероятни дърворезби! На 20 км е Етъра, Соколски Манастир. Килифаревския Манастир също е близо. Търново е ясно! 

Приятно пътуване на всички във и извън темата  :D!

Питане имам: може ли да се раздели темата на bg и чужбина?
« Последна редакция: Април 02, 2008, 23:18:41 pm от borovinka »
« Отговор #28 -: Април 02, 2008, 16:03:52 pm »
Вонеща вода - ходих там преди около 9-10 години. Къщата-хотел беше на брега на реката, отзад имаше голяяям двор с дръвчета, шезлонги, и от цветната градина слизахме в кристално бистрата рекичката и ловяхме раци.За природата да не споменавам. Боже, какви спомени имам оттам.Не се учудвам, че сте видели само 10-15 къщи, Вонеща вода я няма из сайтовете за туризъм.Чудила съм се защо така...
*
« Отговор #29 -: Април 02, 2008, 16:08:22 pm »
Хората не ме интересуват особено, а специално там хич, за мен е по-важна атмосферата, природата, а иначе навсякъде има и добри и лоши хора, аз из пътуванията си, а не са малко съм срещала предимно човечни хора.

Aaa, не е така, не съм съглсна. Важни са си хората, те са част от атмосферата на мястото.
Аз категорично  няма да ида друг път на място, било и хубаво, където не ми е допаднало отношението на хората, защото те са част от цялостното ми впечатление.

Ако искате да направим наистина две теми - Да попътуваме заедно из България и Да попътуваме заедно из чужбина. Така информацията ще е по-лесна за четене.
« Отговор #30 -: Април 02, 2008, 18:34:38 pm »
  Сега го видях от Милен Цветков  www.seemybulgaria.net
*

Nina

• 2643
« Отговор #31 -: Април 02, 2008, 18:45:18 pm »
Ето още един интересен сайт,

http://www.etar.org/

на който има богата информация за мое любимо и много посещавано място - Етъра. Там атмосферата също е много приятна, природата. Там правят много вкусно традиционни хлебчета симит с домашна чубрица, захарни петлета, класически, много хубава халва. Човек може да разгледа различни работилници и занаяти и да си купи неща. В Габрово се намира и музея на Хумора /пословчно е Габрово с хумора си/ и исторически музей.
В Габрово имат една закачка: С коя ръка е вдигнал чука Рачо Ковача. Лявата или дясната? Вие знаете ли :)
*
« Отговор #32 -: Април 02, 2008, 18:58:30 pm »
Ооо етъра и боженци и на мен са ми от любимите места :D
но първеството ми държи перперикон, за тези които обичат камънаци задължително да се посети :D
« Последна редакция: Април 02, 2008, 19:03:29 pm от StefiZ »
*
« Отговор #33 -: Април 02, 2008, 18:59:55 pm »
Цвети, наистина чудесна темичка !
Ние обичаме да ходим на яз. Батак - Цигов чарк и св.Константин. Много е красиво и има страхотни семейни вилички, а и цените са добри, около 15-20лв на човек.
Триградското ждрело също не е за пропускане, пещерите, яз.Доспад - заслужава си разходката.
От Велинград не съм очарована. Хубаво беше, но нещо ми липсваше..
Мерак ми е да видя Сандански и Мелник, а като чета мненията до тук, вече ми се ходи и в Рибарица :) В троянския балкан ходихме веднъж - х. Коман, но тя няма басейни и екстри. Иначе природата е красива наистина.

*
« Отговор #34 -: Април 02, 2008, 19:12:36 pm »
Перперикон си заслужава да се види, това е само част от него :D

А ако ходите към Златоград, там също има по подобие на Етъра стара част, в която са реставрирали къщите и занаятите с които са се занимавали.

*

Nina

• 2643
« Отговор #35 -: Април 02, 2008, 19:20:24 pm »
Ооо етъра и боженци и на мен са ми от любимите места :D
но първеството ми държи перперикон, за тези които обичат камънаци задължително да се посети :D

Ооо, трябва непременно да потърся един диск със сними, филмче и информация, изготвен от проф. Овчаров със спонсорството на ING, ние му бяхме основния спонсор, за да може да популяризира Перперикон и да работи по него и ще ти го подраря /диска де, не проф. Овчаров  :P /
За теб специално:

http://www.ing.bg/maindisplaybg.aspx?page=perperikon

*
« Отговор #36 -: Април 02, 2008, 19:33:50 pm »
сърдечно благодаря :D
всичко що е в нета съм го изчела, а с професора съм се срещала също :D
*
« Отговор #37 -: Април 02, 2008, 19:46:57 pm »
А ако ходите към Златоград, там също има по подобие на Етъра стара част, в която са реставрирали къщите и занаятите с които са се занимавали.
Ето Златоград.Много обичам да ходя там!

Всяка година на 26 май в Златоград се провежда трансграничен събор.Градът се намира на границата с Гърция.На този ден високо в гората/по стъпките на Делю Войвода/ на една поляна се събират българи и гърци .Границата е отворена и всеки има право да пребивава в другата държава до края на деня.На върха има параклис Св.св.Константин и Елена.Границата символично е обозначена с това:

« Последна редакция: Април 02, 2008, 19:56:25 pm от Жекова »
*
« Отговор #38 -: Април 03, 2008, 00:09:06 am »
Момичета, в момента и аз си избирам маршрут и съответно хубаво местенце за почивка. Спрях се на няколко оферти. Някой, ако е бил там - да споделя.
http://rodopiportal.com/ComplexDianaBG.html
http://www.novi-izvor.com/

*
« Отговор #39 -: Април 03, 2008, 00:10:48 am »
Душе, на втория и ние му хвърлихме око, щото мъжкото е рибар, ама не сме ходили.Ако решите да ходите там, да кажеш как е било.