0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да попътуваме заедно из България!
« -: Април 01, 2008, 23:45:41 pm »
Въодушевих се от предната тема и реших да пусна нова.
Нека тук да споделяме разни хубави места на добри цени, на които сме били - у нас, а защо не и в чужбина.

Аз да си призная, отдавана, много отдавна не съм ходила да почивам някъде. Имаме по една семейна къща в планината и на морето и ходим само там.
А, последно всъщност ходихме в Солун - не правете тази грешка да си наемете хотел във вътрешноста на този  мръсен и претъпкан град.

Хайде, вие сте :wink:
« Последна редакция: Април 07, 2008, 13:37:58 pm от jam »
*
Re: Да попътуваме заедно!
« Отговор #1 -: Април 01, 2008, 23:55:26 pm »
Чудесна идея!Има нужда от такава тема.Поздравления!
*
« Отговор #2 -: Април 01, 2008, 23:58:58 pm »
Цветенце, взе ми го от устата, както се казва... :lol: Прекрасна тема! Често ще я посещавам!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #3 -: Април 02, 2008, 00:04:27 am »
За Троянски балкан...
В този край освен Троянски манастир, може да се види в Черни осъм и един природонаучен музей с препарирани животно, страхотен е и много интересен за деца. Има грънчарски работилници, природа, хубави ресторантчета. След Чифлик пък има една хижа Хайдушка песен, от там се качваш за Козя Стена - уникално изкачване и уникално чувство, там съм виждала за пръв път еделвайси в природата.
В Шипково има уникална комбинация от прекрасен чист въздух, много местенца за отдих и минерални извори. Селото се препоръчва за хора с белодробни заболвяания заради въздуха и лековита вода. Има извор с вода, която се препоръчва от лекари за бъбречни заболявания, за хора с очни проблеми. Не случайно там има станция към Съюза на слепите, има поликлиника с рехабилитации за ралични видове ставни заболявания. Лятото е прохладно, през деня е страхотно за плаж, а в най-големите горещини, там се спи сладко. От Шипково се тръгва за връх Васильов и едноименната хижа. Обратният път към селото предлага маршрут през било на планината, където са се подвизавали римляни, има останки от римски гробища.
Самото пътуване и заобикалящата пририда по пътя доставят удояолствие, особено като минеш вече Ябланица и продължиш през Гложене, Тетевен, Рибарица, качваш прохода, Шипково и Троян, а след това на път за София минаваш през Старо село и язовир Сопот...........ееееехххххххх и това ако е през някой хубав пролетен или есене топъл ден.... В Троян, един китен и красив малък град също можете да видите някои музей, троянския манастир в село Орешак, където на 15.8 всяка година Негово Светейшество Максим изнася иконата св. Богородица Троеручица, има събор тоя ден и е доста интересно. В Черни осъм совен музея има много хубави кръчмици за отдих, хапка и пийка.
В Тетевенския балкан - Гложенския манастир, построен върху скала, надничащ в пропастта.

Трявна - друго райско място, там пролет и есен е чудно.

Габрово и неговия Етър /вкусните симити, захарни петлета и носталгия по безкрайно красивото ни минало, история/. Може да се съчетае маршрут Търново /Царевец, Арбанаси/, Трявна /Боженци/, Габрово с Етъра, после Шипка, село Шипка с невероятния храм, подбалканската линия и попътните и у дома /за шопите :)/ Този маршрут ми е доставил незабравимо удоволствие!

*
« Отговор #4 -: Април 02, 2008, 00:13:28 am »
Последно почивах на остров Крит две седмици.Ходихме и до остров Санторини.На връщане минахме през Атина и  Солун. Не ми хареса нищо в Гърция,освен чистотата и хубавите им пътища.
По-хубаво от България няма според мене.Това лято смятам да си потърсим почивка в семейни къщи на спокойствие, а не по големи хотели.Темата е много хубава и сигурно ще ми помогне до лятото за избора ми за почивка.
*
« Отговор #5 -: Април 02, 2008, 00:34:31 am »
чудесна тема.браво Цветенце. :lol:
Последни 2 ходения до Гърция - Солун Атина и Пирея - трето пътуване няма да има.лудница голяма с изключение на Пирея.Атина голяма глъч,мръсотията по центъра беше ужасна,повечето неща изключително скъпи.
Имаме и две пътувания до Турция - да си призная повече ми хареса там.
В България местата които Нина е изредила са ни едни от любимите - особено Шипково.Много често ходим там в малко семейно хотелче.Чисто,уютно,нормални цени - направо евтини и най вече тишина и спокойствие.
Боженци и Рибарица също.Последно на Боженци като бяхме без предварителна резервация много трудно си намерихме места.Накрая в една стара къща срещу 80лв на вечер миришеща на мухъл....останахме 1 вечер и си тръгнахме.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #6 -: Април 02, 2008, 06:46:21 am »
Супер темичка, Цветенце, мерси  :lol:

Ааа, момичета, давайте и снимки към разказите  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #7 -: Април 02, 2008, 09:52:24 am »
Цвети, страхотна темичка! :lol: Очаквам с нетърпение различни маршрути ако може и със снимки  :lol:
Моят любим маршрут е към морето :lol:
« Отговор #8 -: Април 02, 2008, 09:56:12 am »
Специални благодарности на Nina за подробното описание на местата, които могат да се посетят в/около Рибарица!  :DСега по Великденските празници отиваме там. Като малка съм ходила с родителите ми,имам някакви минимални спомени. Много обичаме разходките из природата. Като отидем някъде за няколко дни например, целия район е преброден.Не стоим на едно място.
Горещо мога да препоръчам Еленския балкан, има такава уникална природа,непокътната все още-рекички, изворчета, водопад.Много махалички, сгушени сред зеленина.Просто прекрасно.
А какъв зимен уикенд имахме преди Коледа в Трявна... Такъв сняг не е валял от мнооого години в Русе-пухкав, бял, без вятър и трупа ли трупа...А старата част - просто се връщаш векове назад...Невроятно е.Посетихме къщите-музеи на Славеков,на Ангел Кънчев,Школото,Часовниковата кула, има и музей на африканското изкуство дори!А каква хубава коледна украса имаше това сгушено градче!
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #9 -: Април 02, 2008, 10:06:20 am »
Честита нова темичка!  :)

Пуканка, моля те, ако не те затруднявам, разкажи малко за пътуването си до Крит. Много ми харесва критско-минойската култура и история, решила съм към май месец  да отидем там. Какво е интересно да се разгледа- дворецът на Минос, толосите, др.? А за плаж дали ще става? Мерси!!
« Отговор #10 -: Април 02, 2008, 10:10:57 am »
  Темата е страхотна!   :P  Ние много обичаме да пътуваме из страната.Моичкия до миналата година пътуваше по корабите и като се върнеше не му се ходеше никъде другъде освен по планинки и китни селца,а това за мен е добре дошло ,защото много обичам природата.Тръгваме на почивка за една,две седмици и всяка вечер или през вечер сме на различно място.Колата ни из какви ли не чукари е преминала.Довечера ще покажа и снимки от местата ,които най са ми останали в сърцето.
  Иначе съм ходила Париж за 2 седмици на екскурзия преди няколко години и нямам нищо против да отида пак някоя късна пролет или лято.Само да не вали,защото е много подтискащо .Ходила съм в Германия,Австрия,а в Италия съм учила 2 години и там съм обикаляла доста.Обаче най си ми харесва в нашата страна природата.
 Мечтата ми е да отида в Япония и Щатите!
*
« Отговор #11 -: Април 02, 2008, 11:09:17 am »
Преди години ходехме на почивки във Велинград, после започнахме да ходим там, където от работата на съпругът ми в БТК имаха станции, а те не бяха никак лоши - Пампорово, Априлци, Шипково, Равда. А, забравих и Костенец. Влюбих се в спокойствието и тишината на Троянския балкан. Има какво да се види. Миналата година, обаче ходихме в Доспат. Отседнахме в частен хотел"Баджо"(само там намерихме места и то с предварителна резервация!). Останахме очаровани от чистотата в градчето, хотела и гостоприемството на хората там. Обиколихме района - много язовири, мъжете бяха във възторг, ловене на риба за тях и мързелуване за нас, ходихме до Триград - божествено, до Ягодинската пещера и пещерата "Дяволското гърло". И понеже бяхме там последната седмица на август, без да искаме улучихме и празниците на града. Не бях попадала на такъв празник. Тази година смятаме пак да отидем поне за няколко дни около празника. Имаше хора от цялата страни, дошли специално, на палатки около града...беше внушително!

*
« Отговор #12 -: Април 02, 2008, 13:10:54 pm »
Честита нова темичка!  :)

Пуканка, моля те, ако не те затруднявам, разкажи малко за пътуването си до Крит. Много ми харесва критско-минойската култура и история, решила съм към май месец  да отидем там. Какво е интересно да се разгледа- дворецът на Минос, толосите, др.? А за плаж дали ще става? Мерси!!

Ерика, на място ще намерите книги от по 8 евро,в които има всички забележителности на Крит и как се стига до  тях,заедно с историята им. Забележителностите са страшно много, но всичко е много прехвалено да знаеш. Двореца е хубав,голям и винаги ще има група за която да се хванете и да ви разкаже всичко. Идете да видите и пещерата в която се е родил Зевс. Най-ще ви хареса най-големия аквариум на Средиземно море,който се намира на Крит.Наистина е огромен и има всичко в него,дори кино зала.Но ако тръгна да ти изброявам всичко, няма да ти е интересно. А,да, посетете непременно и Водния парк.Многооооо голям е и нашите са смешни пред него. Отидете и в Агиос Николаус  и питайте къде е лодката със стъклено дъно.Голяма атракция е и ще гледате под водата час и половина.Плажната ивица около Крит е различна.Има със ситен пясък,има и с едър.Дъното е каменисто доста,ноо плажовете са чисти и красиви.
За колкото и време  да отидеш,бъди сигурна че времето няма да ти стигне за всичко. :wink:
*
« Отговор #13 -: Април 02, 2008, 13:40:43 pm »
за почивка на море на спокойно местенце с дете, или без няма значение - базата на МС в Слънчев бряг.Тихо, с охраняем плаж, 3 ресторанта,кафе -сладкарница,мини парк за децата,няколко магазина.Вътре в самия комплекс са 2 големи хотела - дом 1 и 2.на 2 места има охрана от НСО.оградено е, няма опастност за децата.Ценита са повече от нормални, нямат нищо общо с цените в самия комплекс.Ние 3 г почиваме там и сме много доволни.Недостатък е ,че няма басейни.
http://www.journey.bg/hotels/hotel.php?hotel=1647
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Nina

• 2643
« Отговор #14 -: Април 02, 2008, 13:50:21 pm »
kapka_lubov, кметът на Трявна, аз специално се поинтересувах, е млад и много отговорен човек. Направи ми впечатление по-миналата есен красивата обновена сграда на кметството, невероятната аранжировка на центъра с красиви цветя, свежи, фонтана, чистотата. Казаха ми, че той много държи на уредбата на градчето.
Аз бях в една частна вила -Хубчев! Намира се над нивото на всички тревненски къши, на високо и се вижда прекрсана гледка. Хората са възрастни, но така са я направили, че създават невероятен уют и удобства. Има прекрасна тераса с изглед над цяла Tрявна, кухня с всички удобства, външна скаричка за барбекю, камина има вътре, телевизор, хубава баня с вана, изцяло има чисти и поддържани пробори, абе у дома си си. Двора е доста голям с детски люлки, които стопаннина е правил. Около тях има само още една вила в непосредствена близост. С една дума - тишина! Аз поне имам нужда от такова спокойствие. Същевременно си е в градчето. Там си има супермаркети и т.н., пазаруваш и готвиш. Местата за спане са мисля около 8, но може и 10 човека. Стопаните са кротки и ненатрапващи се хора.
В Трявна страия град е божествен, атмосферата е много приятна, виждаш историята, без да се напрягаш. Цените бяха символични във вилата, сега незнам. Аз през агенция я наех, но имам тел. и на човечеца, като цените през него са по-ниски!
Снимки от вила Хубчев:
http://www.visit.bg/picture.php?otype=fewo&pic=1&hotid=61

В Равда препоръчвам хотел Астра. В края на Равда е,  сравнително спокойно. Собствениците са адски отзивчиви, стаите са нови, баните също, има ТВ, халдилник. Ресторантче със страхотни пресни сандвичи за закуска.  За деца е много подходящ първия етаж, има градина с пързалки и детски люлки, изолирано е дворчето от пътя. Недостатък – плажа е малко далеч, но с тези собственици /няма проблем, за който да не помогнат/. Има асансьор, несзвисимо, че е по-малкък хотела и е удобство за колични и трудносправящи се хора/. Чистотата е гарантирана, сменя се редовно бельото, чисти се всеки ден. Та  последна грижа ми е, че плажа е малко далеч, а и аз на плаж не ходя почти.
Ето снимки:
http://hotelastra.info/

Ще пиша по-късно още хубави места /за мен де/
« Последна редакция: Април 02, 2008, 13:52:43 pm от Nina »
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #15 -: Април 02, 2008, 13:52:51 pm »
Супер теми4ка, Цветенце :wink:
И аз като Нина съм за планината и местенцата , който е изброила са просто прекрасни.

п.п Знае ли някоя от вас телефони за връзка с Рилският манастир?
Ще съм ви много благодарна, 4е искам да кръстим там малката след 2 месеца като се приберем.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #16 -: Април 02, 2008, 13:55:26 pm »
Един полезен сайт за туристи.http://selo.bg/tourism_accomodation.php?lang=bg
« Отговор #17 -: Април 02, 2008, 14:13:36 pm »
eleonor, виж тук:
http://bgglobe.net/index.php?l=0&mi=1&s=-312

А някой да ми даде информация кои места е хубаво да се посетят при една разходка в югозападна България.Не ми е позната тази част,като изключим едно ходене до Бачковския манастир и Велинград.Иска ми се малко по-обстойно. Очертава ни се ходене до Пловдив за седмица.Та на връщане за по-напряко...  :lol:
« Последна редакция: Април 02, 2008, 14:20:28 pm от kapka_lubov »
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

Nina

• 2643
« Отговор #18 -: Април 02, 2008, 14:30:54 pm »
Капка - Батак, има какво да се види.
« Отговор #19 -: Април 02, 2008, 14:35:50 pm »
 Капка,аз съм си купила една карта със забележителностите на България и си я държа в колата.Там е нарисувано и написано всичко къде,какво,как.Препоръчвам ти да си я вземеш за да се ориентираш в кой район ,къде можеш да се отбиеш. Тя е средна големина  ,червеникава.Мисля че трябва да я има по пощите и реповете.