zonceto- съжалявам за случилото се при теб ,но пък и сумата не е натоварваща.Аз незнам каква "честитка " ще ми дадат ,че дължа за лекарствата.
Във всяка клиника си има цена за процедурата според това дали ще е икси или ин витро - включваща всички манипулации + прегледите - без да се включват в нея хормоналните изследвания и лекарства / наскоро разбрах,че в различните клиники цените се различават/.
Попитай най -добре лекаря ,с когото се консултираш.
При Владимиров мисля ,че иксито на естествен беше около 1400,а инвитро-1200.
Знам ,че се плаща там докъдето стигнете -ако е до пункция и няма трнсфер -до там.
При мен както писах и до пункция не се стигна-само хормони няколко дни/ по около 60лева/ и безброй пътувания .
Тези дни като имам път до София ,ще мина да си платя лекарствата -аз ползвах от клиниката -за да не ми се натрупва сума при следващия опит.
Искам да подчертая ,че след прекратената процедура , никой веднага не е повдигнал въпроса ,че на момента трябва да платя медикаментите-аз не бях подготвена ,т.к не очаквах ,а и бях доста разстроена.
Има и необходими предварителни изследвания ,които се заплащат-те са си същите май като при стимулирано -имай впредвид ,че не са малка сума - за двамата-микробиология ,вирусология ,евентуална актуална спермограма и т.н. -лекаря пише какво .