0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравните всички, от доста отдава търся информация за специалисти във Варна по семейно планиране и стерилитет които да работят със Здравна каса. За съжаление не намирам в нито един от форумите подобна информация.
Някой ако може да ми помогне с информация много ще съм благодарна.
Др. Александров и Доц. Маркова не са единствените в тази област във Варна , а и те от години са частно практикуващи специалисти. Маркова със сигурност знам, че не работи с касата, но ако Александров или някой др. работи и имате координати много ще се радвам.
Не мога да намеря и координати на центъра по Семейно планиране в града.
Благодаря на всички отзовали се предварително!
<br />www.mtm.bg - Мобилни телефони, аксесоари, сервиз
Re: Специалисти по стерилитет - Варна - НЗОК
« Отговор #1 -: Април 01, 2008, 17:01:53 pm »
Така или иначе личната ми лекарка ми е дала направление и за гинеколог и за цитонамазка , да съчетая двете неща.
Просто от две години работим по въпроса, един неуспешен опит и вече искам да говоря със специалисти ако е необходима да се направят по- сериозни изследвания. По-голямата част от тях знам че се поемат от НЗОК и затова смятам, че няма смисъл да отивам и да давам  големи суми по частни клиники за същите изследвания които ми поема касата.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #2 -: Април 01, 2008, 17:12:06 pm »
Меган,аз мисля, че в АГ Варна работят със ЗК.
Оше повече, че те ти казват какви изследвания да си направиш и ти ги правиш където и в която лаборатория искаш.Мисля, че повечето лаборатории (добри лаборатории) работят със ЗК.Поне при мен беше така.Вземах си направления за изследванията за които можеше и платихме само на съпруга ми (понеже той е освободен от здравни осигуровки) и тези за които аз нямах направление.

Можеш разбира се да се обадиш и да питаш :)

Успех и дано не се окаже, че имате сериозен проблем.
Специалисти по стерилитет - Варна - НЗОК
« Отговор #3 -: Април 01, 2008, 17:45:34 pm »
Благодаря много за информацията. Но направленията си ги взе от личния лекар, а не от специалиста в АГ? Мен до някъде това разкатаване между личната и специалиста, ако последния не работи с касата ме дразни защото се губи страшно много време. Когато специалиста работи с касата направо той те препраща към друг специалист, или ти дава съответните направления за изследванията, вече каквото не поема касата си го правиш сам. Мисля че ще се съгласиш с  мен, че в този забързан живот времето ни е много ценно. И няма смисъл да го пилеем в безсмислено чакане и разхождане между личния, специалиста, пак личния, пак специалиста и т.н. Особено след като има и по-лесен и бърз вариант.
Благодаря отново.
Много ще се радвам ако можеш да ми кажеш име на лекар от АГ които работи с касата.
*
« Отговор #4 -: Април 01, 2008, 19:19:15 pm »
Аз доколкото знам личния не може да ти дава направления за хормони например. Може да ти даде направление за гинеколог или ендокринолог и оттам да вземеш за хормони. Водят се специализирани изследвания и в лабораториите може да те върнат, ако не са издадени от специалист.
За лекарите в АГ, кой е по касата, можеш да разбереш на място или. Ще получиш най-точна информация оттам.
« Отговор #5 -: Април 01, 2008, 19:38:25 pm »
Меган,колкото и грубо да звучи никаде няма да ти поеме здравната каса лечението и докторите на които не се плаща не са много всеотдайни.Влез в страницата на АГ Варна и там ще прочетеш подробна информация!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #6 -: Април 01, 2008, 21:08:53 pm »
Меган , съгласна съм с теб за неудобството и губенето на време, но да ти кажа, от всичко, това ми отне най-малко време:)
За съжаление незная кой от докторите в АГ работи със здравната каса.Аз бях при Козовски, но и за него незная.
« Отговор #7 -: Април 01, 2008, 21:48:54 pm »
Аз доколкото знам личния не може да ти дава направления за хормони например. Може да ти даде направление за гинеколог или ендокринолог и оттам да вземеш за хормони. Водят се специализирани изследвания и в лабораториите може да те върнат, ако не са издадени от специалист.
За лекарите в АГ, кой е по касата, можеш да разбереш на място или. Ще получиш най-точна информация оттам.
Точно поради тази причина искам гинекологът да работи с касата за да не ходя постоянно при личната и да мислим схеми как приз друг специалист да ми пусне да стигна до направление за необходимите изследвания от касата. Т.е.
На сайта на АГ няма почти никаква информация или поне не и тази която ме интересува.
А честно времето хич не ми стига, а е време да се взимат мерки.
Затова ако някой може да помогне с инфо. много ще съм благодарна.
Ако не намеря сега инфо. това означава, че евентуално чак юни или юли ще мога сама да си набера съответната информация. На работа съм имам изпити, а и в неделя никои на работи. Просто това ми е единственото свободно време и ако успея да намеря инфо. ще гледам да се измъкна от работа за час, час и нещо- точно за отиването до доктора, прегледа и обратно на работа.
« Отговор #8 -: Април 01, 2008, 22:07:19 pm »
petq1983 Пределно ми е ясно, че лечението си го поемам аз. Но след като си плащам всеки месец ЗОС защо да си плащам като неосигурено лице прегледите и изследванията които ми поема касата. Ходила съм и при частно практикуващи лекари и последният ми преглед който струваше 35 лв. не траеше повече от пет минути. И не останах особено очарована. Там пък гледат да приемат колкото се може повече пациенти и съответно пак те претупват. Затова питам не просто за гинеколог които да ме прегледа набързо и да ми вземе парите,а за спец. по семейно планиране и репродуктивно здраве. Имам страхотна гинеколожка която работи с касата, но просто в болницата в която работи по касата няма дори  ехограф в кабинета ами един на 5-ма в отделен кабинет. Знам за няколко които работят в "Майчин дом" по ЗК, но искам да чуя и отзиви преди това и дали са само акушер-гинеколози или са специализирани и в горепосочената област.
В сайтовете на "Майчин дом" и АГ-то няма почти никаква информация, а и както споменах нямам много свободно време, а времето си тече :wink:
*
« Отговор #9 -: Април 02, 2008, 04:25:30 am »
Меган,в АГ на 7 етаж,където са специалистите по стерилитет,няма кой да ти назначи изследвания по ЗК.Там могат да те прегледат,да ти кажат какви изследвания да направиш,а ти да отидеш при твоята гинеколожка и да я помолиш да ти изпише тези изследвания по здравна каса-всичко това ,след като имаш направление от личната.Успех :)

« Отговор #10 -: Април 02, 2008, 11:24:52 am »
В Майчин дом можеш да отидеш при д-р Капка Атанасова - мисля, че работи с НЗОК - можеш да провериш още по тел като се обаждаш за час. Д-р Маркова изобщо не ти препоръчвам (това е мое мнение, аз ходих при нея и ми загуби времето) В МЦ Олимед също работят с НЗОК - там уж е специализиран център пи безплодие и стерилитет.
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
« Отговор #11 -: Април 02, 2008, 11:57:00 am »
 Аз пък категорично НЕ ти препоръчвам Олимед!!!!
Така или иначе здравната каса в БГ е с невероятно тъпа схема!!!! и при всички полойения ще имаш бая мотане! Гениколог, работещ със ЗК, мога да ти препоръчам - Др. Евгения Георгиева, не се сещам обаче как се казва улицата на която се намира. Малка уличка диагонално срещу Пикадили Чаталджа. Потърси в нета адрес и телефон. Аз ходих при нея - направихме всички необходими изследвания, имаше правилна стратегия по отношение на моя стерилитет, прати мъжа ми на спермограма, проведе ми адекватно лечение на повишения пролактин, които имах.... И когато бях готова с целия пакет изследвания и пеминало успешно хормонално лечение, отидох в АГ-то. Така че тя ми спести доста разходи.
От там нататък обаче, пак става едно замотване. Ако те ти назначават изследвания, мисля че трябва да отидеш при личната и тя да ти ги пусне. Но и за гинеколог пак трябжа постоянно да ходиш за направления.
Ин витро центъра в АГ-то прави инвитро по Здравна каса, но инсеминациите навсякъде се заплащат.
Това е с което мога да помогна аз, ако някои знае повече за АГ-Варна да допълва.
« Отговор #12 -: Април 02, 2008, 13:45:26 pm »
Благодаря  Ви момичета, Olimpia е схванала правилно моята идея. Аз принципно рядко пиша във форумите, но почти няма нещо което да не съм изчела. В единия форум които посещавам няколко  момичета бяха писали за някакъв център за семейно планиране и репродуктивно здраве до бариерата АГ –то, и че там се процедирали по начин които сподели Olimpia и мисля, че това е правилния начин за протичане на нещата. Като се направят вече всички необходими изследвания тогава да ходя при Др. Александров. 
Така че аз продължавам да търся инфо. , другата сряда ще ми свърши и смятам да ходя още първите чисти дни на лекар, защото с наближаване на овуто  шийката на матката се повдига и отваря и ако закъснея едва ли ще се види дали раничката ми се е махнала напълно ( 10.2007 и това лекувахме).
Просто без изследвания няма смисъл да си губим времето взаимно.
Някой ако може да каже нещо за този център до АГ, че информацията във форумите е доста стара от 2005г, а и от др. доктори съм чувала за него.
« Отговор #13 -: Април 02, 2008, 14:19:15 pm »
Lady Vi: Др. Атанасова специалист ли е в тази област или просто акушер- гинеколог.
Olimpia: При Др. Георгиева съм ходила 2005г. пак за реничка, но тя е един от крайните варианти. Ако ще е тя по  добре да си ходя при моята, нищо че няма кои знае каква апаратура в болницата в която работи с касата. Аз съм много доволна Др. Халачева, има много лека ръка, ходя си при нея от 10г. приблизително. Но просто има страшно много работа, работи на няколко места, и честно да си направя изследванията и така да отида и при нея в Майчин дом. Да не я занимавам с глупости и без друго си има достатъчно операции и родилки само и аз и липсвам с дай направление за това или онова, нищо не ми е отказала като съм ходила в кабинета в Окръжна. Тя ми прави пробното абразио в Майчин дом и отново останах много доволна.
*
« Отговор #14 -: Април 03, 2008, 16:43:11 pm »
Само да кажа че Атанасова все още няма нито една бременност от инвитро и не е специалист по стерилитет. Та аз бях при доктор Халачева.Тя работи по Здравна каса както в Майчин дом, така и в поликлиниката на Окръжна болница.Специалист по стерилитет и от много години,и аз и повечето жени които я посещават сме бременни точно благодарение на нея.  Не виждам защо си мислиш че я притесняваш.Това й е работата все пак.
« Отговор #15 -: Април 04, 2008, 11:08:03 am »
Аз пък категорично НЕ ти препоръчвам Олимед!!!!

Моля те, сподели защо не ги препоръчваш? Не са много местата във Варна, където може да се направи ин витро и аз си мислех за там!?
*
« Отговор #16 -: Април 04, 2008, 14:20:37 pm »
Лейди, доста теми има за Олимед вече.Пусни търсачката горе и ще прочетеш доста мнения стари.
« Отговор #17 -: Април 04, 2008, 14:37:43 pm »
Благодаря Ви много момичета,в крайна сметка аз така или иначе пак ще си хадя при моята. Просто на моменти направо я съжелявам, последния път къто се видяхве не беше спала от цяла седмица има си за пациентки страшно много бременни мамита и направо не и остава време за нея самата.
Поздравлиния Pukanka, желая ти лека бременност. А да те питам в Майчин дом преглежда ли по здравна каса. Аз знам, проследяване на бременност по ЗК има при нея там . Но за прегледита мисля, че е само в Окръжна. Аз съм си много доволна от нея, пак при нея ще си просто идеята беша някои др. да свърши черната работа- писънето на направления за изследвания и такива работи, а нея да си я занимавам само със сериозните неща.
Вчера ми препоръцаха Др. Цваткова, но така или иначе и при нея ще се чака, по добре да си ходя при моята така или иначе и имам доверие във всяко едно отношение и винаги ми казва нещата без да овърта заради което и страшно много я уважавам.
Все пак никой ли не можа да каже нещо за центъро по "Семейно планиране и сексуално здраве"- или нещо такова, в двора на АГ болница доколкото разбрах, но онформацията ми е от 2005г. и незнам дали въобще още съществува.Защото щом почти никои не го знае вероятно чакането ще е по малко :D, а би трабвало точно там да има специалисти.